videó

kami911 képe

2 millió szivárgó ügyféladat a Toyotánál

Volt már szó az autógyárakat érintő szivárgó adatokról, A Toyota Motor Corporation nyilvánosságra hozta a több felhőkörnyezetében történt adatvédelmi incidenst is, amely tíz éven keresztül, 2013. november 6. és 2023. április 17. között 2 150 000 ügyfél autóhelyadatait tette hozzáférhetővé.

kami911 képe

Hardveresen gyorsított videólejátszás bekapcsolása a Firefox böngészőben

A hardveresen támogatott videólejátszás bekapcsolásával a videólejátszástól tehermentesíteni lehet a CPU-t, mert a dekódolási munkát a GPU végzi. Ezzel a videólejátszás folyamatosabb lehet és kevesebb energiát is fogyaszt. A számítógépben lévő grafikus kártyától függően, az alábbi lehetőségek adottak:

kami911 képe

Megjelent a GNU Jami Taranis a titkosított konferenciákhoz

A GNU Jami egy végpontok közötti titkosítással ellátott, elosztott videó, hang és szöveges kommunikációra szolgáló szabad szoftverprojekt. A GNU Jami-t korábban SFLphone, majd GNU Ring néven ismerhetett meg a világ.

Taranis a neve az új GNU Jami kiadásnak, amelyet jelentős frissítésekkel érkezik. A Jami, ahogy a honlapon olvasható: „egy GNU csomag az univerzális kommunikációhoz, amely tiszteletben tartja a felhasználók szabadságát és magánéletét. A Jami egy végponttól végpontig titkosított, biztonságos és elosztott hang-, video- és csevegő kommunikációs platform, amely nem igényel központi szervert, és a felhasználók kezében hagyja a magánélet és a szabadság erejét".

kami911 képe

Elkészült a KDEnLIVE 23.08.1-es verziója

A KDEnLIVE fejlesztői büszkén jelentik be az KDEnLIVE 23.08.1 verziójú kiadását, amely reményeik szerint, hogy az KDEnLIVE valaha készült legjobb verziója! A rengeteg újítás közül nehéz kiválasztani a kedvencet! A KDEnLive a KDE Gear verziószámozásához illeszkedik, így négyhavonta jelenik meg új főverzió. A KDE Gear a KDE közösségének alkalmazásgyűjteménye, amely a KDE-hez illeszkedő együtt megjelenő alkalmazások összessége.

A 22.08-as kiadás számos javítást és hibajavítást tartalmaz a felhasználói felületen a zökkenőmentes szerkesztési élmény érdekében. Ha már a gördülékenységről beszélünk, ez a verzió számos fejlesztést tartalmaz a proxy klipgeneráló rendszerben, ami simább kezelőfelületet eredményez, és javításra került az NVENC és VAAPI proxy klipek kódolásának támogatása.

kami911 képe

További LibreOffice videók

A LibreOffice megtalálható a Reddit-en és itt lett közzétéve egy pár angol nyelvű videót, amelyek ezen a Youtube csatornán lettek publikálva:

A lista itt is elérhető.

Ezen felül a LibreOffice honlapján számos érdekes és hasznos videó van összegyűjtve, kategorizálva. Íme:

kami911 képe

Ezt már láttad? A Kiszámoló blog Online Akadémiája

Szerintem jó modell a fizess annyit amennyit csak szeretnél. Egyrészt ezzel jóval több emberhez jut el az anyag, másrészt mindenki a vérmérséklete és pénztárcája szerint fizethet a játékokért, szórakozásért, tanulásért. Kíváncsi vagyok a Kiszámoló blognak bejött-e az a húzás, hogy elérhetővé tette a Kiszámoló Akadémia hasznos tananyagát és a tanulni vágyókra bízza, hogy mennyivel támogatja meg a készítőt. Véleményem szerint ez egy igen hasznos pénzügyekről szóló profi videósorozat.

kami911 képe

Gyorsjavítások az új főverzión

Az OpenShot Video Editor egy nyílt forráskódú, ingyenes videószerkesztő program, amelyet a felhasználók széles körének ajánlanak. A legfrissebb verzióban számos javítást és fejlesztést hajtottak végre, amelyek még kényelmesebbé és stabilabbá teszik az alkalmazást. Az újdonságok közé tartozik például a jobb property szerkesztés, a Parent property egyszerűsítése és az új profil keresés gomb a beállításokban. Emellett a frissítés számos hibát javít, és még kényelmesebbé teszi az alkalmazás használatát.

kami911 képe

A GPU Effects funkció visszatér, Motion Tracker videószűrő és új időzítő szűrők

Az új Shotcut verzió, az 23.04-s számozású béta változat számos új funkcióval bővül, amelyek között találhatók az eddigi hibák javításán túl teljesen új eszközök és lehetőségek. Az új Shotcut verzió már elérhető a GitHub oldalról letölthető AppImage formájában, valamint a Flathub Beta tárolójából telepíthető Flatpak változatban is. Az új Shotcut 23.04 béta verzió a legújabb Qt 6 és FFmpeg 6 keretrendszerek segítségével készült, és javított Wayland támogatást, ARM64 (AArch64) verziót a Flatpak binárisból, idővonal optimalizációt, gyorsabb előnézeteket ígér a legtöbb videókliphez szűrő nélkül, valamint további többszálasítást az audio és video fájl olvasásában.

kami911 képe

Mostantól több mint 400 videóprofil, fejlettebb funkciók, hibajavítások és nagyobb teljesítmény

Az OpenShot Video Editor újabb verziója, az OpenShot 3.1, most elérhető több mint 400 új export profiljával, valamint számos javított funkcióval és jobb teljesítménnyel. Az OpenShot egy ingyenes, nyílt forráskódú videószerkesztő, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szabadon és könnyen szerkesszék videóikat, vágni és összeilleszteni azokat, hozzáadni effekteket és animációkat, valamint szöveget és hangot is beilleszteni. Az OpenShot Video Editor az egyik legnépszerűbb, ingyenes és nyílt forráskódú videó szerkesztő program, amelyet bárki letölthet és használhat az egyszerű és hatékony videó szerkesztéshez.

kami911 képe

Megjelent a népszerű, nyílt forráskódú multimédia könyvtár, az FFmpeg 6.0-s verziója

Megjelent a népszerű, nyílt forráskódú multimédia könyvtár, az FFmpeg 6.0-s verziója. A számos funkciófrissítéssel érkező 6.0-s verzió „Von Neumann” kicsit több mint egy évvel a megelőző 5.0-s verzió „Lorentz” után érkezett. Az egyik legfontosabb újdonság a Radiance HDR képformátum támogatása, amely lehetővé teszi a nagy dinamikatartományú képek feldolgozását és konvertálását. Az új verzióban továbbá elérhetővé vált a ddagrab (Desktop Duplication) video rögzítő szűrő, amely lehetővé teszi a számítógép asztali felületéről történő videorögzítést.

kami911 képe

A Kiszámoló blog Online Akadémia elérhetősége

Szerintem jó modell a fizess annyit amennyit csak szeretnél. Egyrészt ezzel jóval több emberhez jut el az anyag, másrészt mindenki a vérmérséklete és pénztárcája szerint fizethet a játékokért, szórakozásért, tanulásért. Kíváncsi vagyok a Kiszámoló blognak bejött-e az a húzás, hogy elérhetővé tette a Kiszámoló Akadémia hasznos tananyagát és a tanulni vágyókra bízza, hogy mennyivel támogatja meg a készítőt. Véleményem szerint ez egy igen hasznos pénzügyekről szóló profi videósorozat.

kami911 képe

Megérkezett a GStreamer 1.22

A GStreamer csapata bejelentette a GStreamer 1.22-es verzióját. Ez hatékony és széles körben használt nyílt forráskódú, platformokon átívelő multimédiás keretrendszernek a legújabb stabil változata. A GStreamer 1.22 közel egy évvel évvel a GStreamer 1.20 után érkezik, mely számos javítást, új funkciót és más változtatást tartalmaz, hogy a felhasználók kiváló multimédia élményt élvezhessenek.

kami911 képe

Indul a felvétel

Az OBS Studio 29.0 hivatalosan is megjelent, amely a hatékony és méltán népszerű élő közvetítési és képernyőfelvételi szoftver hatalmas frissítése, amely számos új funkciót és a legújabb Qt technológiákon alapuló, megújult felületet kínál. Az OBS Studio 29.0 legfontosabb elemei közé tartozik az AV1 kódoló támogatása az RX7000 sorozatú GPU-khoz, valamint Arc GPU-k támogatása Intel AV1 Encoder-hez, illetve Intel HEVC/H.265 GPU gyorsított tömörítés támogatása Windows alatt. Továbbá elérhető vált egy upward kompresszor és egy 3 sávos equalizer szűrő is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - videó csatornájára