videó

kami911 képe

2 millió szivárgó ügyféladat a Toyotánál

Volt már szó az autógyárakat érintő szivárgó adatokról, A Toyota Motor Corporation nyilvánosságra hozta a több felhőkörnyezetében történt adatvédelmi incidenst is, amely tíz éven keresztül, 2013. november 6. és 2023. április 17. között 2 150 000 ügyfél autóhelyadatait tette hozzáférhetővé.

kami911 képe

Hardveresen gyorsított videólejátszás bekapcsolása a Firefox böngészőben

A hardveresen támogatott videólejátszás bekapcsolásával a videólejátszástól tehermentesíteni lehet a CPU-t, mert a dekódolási munkát a GPU végzi. Ezzel a videólejátszás folyamatosabb lehet és kevesebb energiát is fogyaszt. A számítógépben lévő grafikus kártyától függően, az alábbi lehetőségek adottak:

kami911 képe

Megjelent a GNU Jami Taranis a titkosított konferenciákhoz

A GNU Jami egy végpontok közötti titkosítással ellátott, elosztott videó, hang és szöveges kommunikációra szolgáló szabad szoftverprojekt. A GNU Jami-t korábban SFLphone, majd GNU Ring néven ismerhetett meg a világ.

Taranis a neve az új GNU Jami kiadásnak, amelyet jelentős frissítésekkel érkezik. A Jami, ahogy a honlapon olvasható: „egy GNU csomag az univerzális kommunikációhoz, amely tiszteletben tartja a felhasználók szabadságát és magánéletét. A Jami egy végponttól végpontig titkosított, biztonságos és elosztott hang-, video- és csevegő kommunikációs platform, amely nem igényel központi szervert, és a felhasználók kezében hagyja a magánélet és a szabadság erejét".

kami911 képe

Az OBS Studio 30.1 szolgálatra jelentkezik!

Az OBS Studio 30.1 már letölthető, amely a hatékony és méltán népszerű élő közvetítési és képernyőfelvételi szoftver inkrementális fejlesztése. Az OBS Studio újdonságai között kiemelendő a PipeWire-t használó videó rögzítő eszköz forrás hozzáadása, valamint bővített AV1 támogatás is.

kami911 képe

A GStreamer 1.24 multimédia keretrendszer Vulkan H.264 és H.265 videó dekóderekkel

A GStreamer csapata bejelentette a GStreamer 1.24-es verzióját. Ez hatékony és széles körben használt nyílt forráskódú, platformokon átívelő multimédiás keretrendszernek a legújabb stabil változata. A GStreamer 1.22 közel tizennégy hónappal a GStreamer 1.22 után érkezik, mely számos javítást, új funkciót és más változtatást tartalmaz, hogy a felhasználók kiváló multimédia élményt élvezhessenek.

kami911 képe

Megérkezett a HandBrake 1.7.3

A HandBrake 1.7.2 körülbelül hat hete jelent meg, és a nemrég kiadott HandBrake legújabb, 1.7.3-as verziója számos frissítést és javítást hozott összes platformra. A frissítés elsősorban a formázás, az FPS értékének helyes érzékelése, valamint a feliratok kezelésének területén hozott változásokra összpontosított. Nézzük részletesen, hogy milyen újdonságok és javítások várnak ránk:

kami911 képe

Kijelölési rendszerrel, ismétléssel és automatikus mentéssel újít

A ShotCut videóvágó program 24.01.28 verziójában számos új funkciót és fejlesztést vezettek be, például a lejátszó vezérlőkhöz hozzáadott ismétlési lehetőségeket és a többszörös kijelölési rendszer bevezetését az idővonalon. Emellett automatikus biztonsági mentési opciók is elérhetővé váltak, amelyek könnyedén beállíthatóak a felhasználó preferenciái szerint

kami911 képe

Érkezőben az OBS Studio 30.1-es verziója, a beta 1 már tesztelhető

Az OBS Studio 30.1 beta 1 már tesztelhető, amely a hatékony és méltán népszerű élő közvetítési és képernyőfelvételi szoftver inkrementális fejlesztése. Az OBS Studio újdonságai között kiemelendő a PipeWire-t használó videó rögzítő eszköz forrás hozzáadása, valamint bővített AV1 támogatás is.

kami911 képe

Jobb idővonal teljesítményt és AV1 támogatást nyújt az új frissítés

A ShorCut videóvágó program 23.11.29 verziójában számos új funkciót és fejlesztést vezettek be, beleértve a Crop:Rectangle funkciót, az átláthatóság beállítási lehetőséget, és a Timeline teljesítményének javulását. Emellett új kulcspont típusokat, Bitráta megtekintési opciót, Track Auto Fade Video szűrőt és további fejlesztéseket is bevezettek a felhasználói élmény javítása érdekében. Az új verzió további optimalizációkat és újdonságokat kínál, amelyek segítik a videószerkesztési folyamatot és fontos újdonság a v1_nvenc NVIDIA AV1 hardveres kódolójának támogatása Linux-on és Windows-on is.

Egyszerű képernyő felvevő - Blue recorder

GNOME Shell beépített képernyőrögzítési funkciója tökéletes a rövid klipek rögzítésére, de ha hosszabb munkameneteket kell rögzíteni, használjon egy dedikált képernyőrögzítő alkalmazást.

Az ilyen eszközökkel jobban szabályozhatjuk a videó minőségét, a kimeneti formátumot, a hangrögzítést, a képkockasebességet és így tovább – mindez létfontosságú, ha kiváló minőségű screencast tartalmat szeretnénk készíteni videókhoz, közösségi médiához vagy valóban hasznos hibajelentésekhez.

A könnyen elérhető Linux képernyőrögzítő szoftverek egyike a Blue Recorder .

Az MPV 0.37.0 újdonságai

Nemrég megjelent az MPV médialejátszó 0.37.0 verziója! Itt vannak az új szolgáltatások és az Ubuntu PPA a .deb csomag telepítéséhez az Ubuntu, Linux Mint rendszerben.
Bár sokan kétségüket fejezik ki, hogy van létjódósültsága ilyen egyszerűbbnek, nem túl grafikus felületű médialejátszónak, de a fejődése töretlen. Szerinted van erre szűkség?

kami911 képe

Experience 2023 demoshow

Az Experience 2023 egy demoshow, ahol látványos számítógépes alkotásokat, úgynevezett demókat nézhetsz meg, és megismerkedhetsz a készítőikkel. A demókat (a demonstráció, bemutató szóból) leginkább a videoklipekhez lehet hasonlítani, azokkal ellentétben azonban nem előre felvett jelenetekből állnak össze, hanem futtatható programok, amelyek – a számítógépes játékokhoz hasonlóan – valós időben állítják elő a képernyőn megjelenő látványt. Mindegyiknek más a hangulata, és a zenéje, de egyvalami ugyanaz:

mindegyik brutálisan jó!

kami911 képe

Biztonsági javítás telepítését kéri a VLC

A VideoLAN projekt kiadta a VLC 3.0.20 verzióját, mint az utolsó VLC 3.0 sorozat legfrissebb frissítését. Ez a népszerű, ingyenes, nyílt forrású és platformfüggetlen médialejátszó szoftver elérhető GNU/Linux, Android, iOS, macOS, tvOS és Windows rendszerekre.

Oldalak

Feliratkozás RSS - videó csatornájára