szűrő

kami911 képe

A GStreamer 1.24 multimédia keretrendszer Vulkan H.264 és H.265 videó dekóderekkel

A GStreamer csapata bejelentette a GStreamer 1.24-es verzióját. Ez hatékony és széles körben használt nyílt forráskódú, platformokon átívelő multimédiás keretrendszernek a legújabb stabil változata. A GStreamer 1.22 közel tizennégy hónappal a GStreamer 1.22 után érkezik, mely számos javítást, új funkciót és más változtatást tartalmaz, hogy a felhasználók kiváló multimédia élményt élvezhessenek.

kami911 képe

Megjelent a népszerű, nyílt forráskódú multimédia könyvtár, az FFmpeg 6.0-s verziója

Megjelent a népszerű, nyílt forráskódú multimédia könyvtár, az FFmpeg 6.0-s verziója. A számos funkciófrissítéssel érkező 6.0-s verzió „Von Neumann” kicsit több mint egy évvel a megelőző 5.0-s verzió „Lorentz” után érkezett. Az egyik legfontosabb újdonság a Radiance HDR képformátum támogatása, amely lehetővé teszi a nagy dinamikatartományú képek feldolgozását és konvertálását. Az új verzióban továbbá elérhetővé vált a ddagrab (Desktop Duplication) video rögzítő szűrő, amely lehetővé teszi a számítógép asztali felületéről történő videorögzítést.

kami911 képe

Megérkezett a GStreamer 1.22

A GStreamer csapata bejelentette a GStreamer 1.22-es verzióját. Ez hatékony és széles körben használt nyílt forráskódú, platformokon átívelő multimédiás keretrendszernek a legújabb stabil változata. A GStreamer 1.22 közel egy évvel évvel a GStreamer 1.20 után érkezik, mely számos javítást, új funkciót és más változtatást tartalmaz, hogy a felhasználók kiváló multimédia élményt élvezhessenek.

kami911 képe

Itt a GStreamer 1.20, most már FFmpeg 5.0 támogatással

A GStreamer csapata bejelentette a GStreamer 1.20-as verzióját. Ez hatékony és széles körben használt nyílt forráskódú, platformokon átívelő multimédiás keretrendszernek a legújabb stabil változata.

A GStreamer 1.20 másfél évvel a GStreamer 1.18 után érkezik, hogy olyan jelentős új funkciókat vezessen be, mint a WebM Alpha dekódolás támogatása, a videódekóder alképkocka támogatása, a többszálú videokonverzió és keverés a kompozitorban, az MPEG-2 és VP9 állapotmentes adatfolyam támogatása Linux-on, valamint a VP8, VP9 és H.265 okos kódolás, átengedés (pass through) támogatása.

kami911 képe

Megjelent a népszerű, nyílt forráskódú multimédia könyvtár, az FFmpeg 5.0-s verziója

Megjelent a népszerű, nyílt forráskódú multimédia könyvtár, az FFmpeg 5.0-s verziója. A számos funkciófrissítéssel érkező 5.0-s verzió „Lorentz” kilenc hónappal a megelőző 4.4-es verzió „Rao” után érkezett.

Néhány fontosabb az FFmpeg 5.0-s verzió tekintélyes újdonságlistájából:

Feliratkozás RSS - szűrő csatornájára