levelezés

kami911 képe

Natív értesítéssel, Firefox Relay támogatással és nagyobb biztonságban settenkedik

Letölthető, többek között magyar nyelven is, a Mozilla Firefox 111-es verziója a nyílt forráskódú, a személyes szférát leginkább védő, a főbb platformokon – Linux, Android, Windows, macOS, iOS  – elérhető webböngészőnek. Az Firefox 111-es verziója néhány újdonsággal érkezik, amelyek közül az egyik legfontosabb az Windows operációs rendszeren az értesítések jobb támogatása, valamint a Firefox Relay közvetlen használata.

Megszűnik az Euromail email-szolgáltatás

Kedves Euromail felhasználó!

Sajnos az euromail.hu-t eléri a végzete és 2024.01.31.-én befejezi a működését.
A hátralévő időszakban a rendszer a regisztrációt leszámítva működik tovább.
Ezen kívül, az év végi fiókfeltörési hullámra tekintettel, levélküldési limitek kerültek bevezetésre.
Ezután

kami911 képe

Thunderbird 115: javítsa meg a betűméret- és sűrűség-problémákat

Szupernova. Ez a neve az ismét lendületet kapó Thunderbird levelezőkliens, alaposan megújult friss verziójának. Ha a nemrégiben frissítette a Thunderbird levelezőklienst a 115-ös „Supernova” verzióra, és észrevehette, hogy kisebb a betűméret, vagy az elrendezés túl sűrű. Azonban ennek nem kell így lennie. Egyszerűen megváltoztathatja a betűtípust az alkalmazás menüből, hogy elérje az ideális betűméret-beállítást, a betűtípus méretét globálisan változtatva a +/- gombokkal.

kami911 képe

Boldog 20. születésnapot, Thunderbird!

Visszatekintés a Thunderbird 0.1 verziójára:

Az idén ünnepeljük a Thunderbird böngésző első kiadásának 20. évfordulóját. A Thunderbird, amelyet a Mozilla Corporation fejlesztett ki, a Firefox böngésző testvéralkalmazása, és azóta is népszerű és megbízható e-mail kliensként szolgálja a felhasználók igényeit.  A Thunderbird 0.1-et eredetileg 2003-ban adták ki, és már az első verzióban is bizonyította megbízhatóságát és hatékonyságát. Az első kiadás alapvető e-mail funkciókat kínált, például lehetőséget a levelek küldésére és fogadására, azok rendezésére és címkézésére, valamint a levelek keresésére és szűrésére. Bár a Thunderbird ezen verziója még egyszerű volt, az alapvető funkcionalitása már képes volt megfelelni az emberek mindennapi e-mail igényeinek. Az egyedi és testreszabható felhasználói felület lehetővé tette az emberek számára, hogy a saját igényeikhez és stílusukhoz igazítsák az e-mail kliensüket.

kami911 képe

A Thunderbird újjászületett!

A régóta várt Thunderbird 115 „Supernova” végre megérkezett, egy lenyűgöző átalakulással. A Mozilla Thunderbird sokak által kedvelt e-mail kliens, amely évek óta folyamatos frissítéseket kapott, most nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt. Idén, amikor betekintést kaptunk a közelgő design változtatásokba, izgatottak voltunk, hogy meglássuk, milyen lesz a Thunderbird új külseje és teljesítménye. És most itt van végre az idő, hogy megtapasztaljuk a Thunderbird 115 „Supernova” kiadást.

kami911 képe

Hamarosan itt a Supernova!

Örömmel jelentjük, hogy hamarosan megjelenik a Supernova a Thunderbird számára! Ez egy izgalmas és várt frissítés, amely sok érdekes újdonságot és fejlesztést hoz a Thunderbird felhasználóinak.

A Supernova egy új verziója a Thunderbirdnek, amely számos új funkcióval és felhasználói élménnyel bővíti az e-mailkliens lehetőségeit. Az új verzióban bemutatkozik az egyesített eszköztár, amely dinamikusan adaptálja az elérhető lehetőségeket a jelenleg aktív fül vagy tér alapján. Ezáltal még hatékonyabban tudod irányítani a Thunderbirdet és a munkafolyamataidat.

Végre sikerült a projektet ismét növekedési pályára állítani, aminek a következő lépcsőfoka a hamarosan megjelenő végleges Thunderbird 115 verziója. A Thunderbird végleges verziója is tartalmazza a „Supernova” felhasználói felületet (UI), új funkciókat, amelyek frissített felhasználói felületet biztosítanak, modernebbek, testreszabhatóbbak és a kód könnyebben karbantartható és fejleszthető.

Próbáld ki még a tömeg előtt az új verziót!

kami911 képe

Lenyűgöző újdonságokkal érkezik a Thunderbird béta verziója

Új lendületet kapott a Thunderbird fejlesztése. Végre sikerült a projektet ismét növekedési pályára állítani, aminek a következő lépcsőfoka a 2023. június 8-án kiadott Thunderbird 115 béta 1 verziója. A Thunderbird béta verziója tartalmazza a „Supernova” felhasználói felületet (UI), új funkciókat, amelyek frissített felhasználói felületet biztosítanak, modernebbek, testreszabhatóbbak és a kód könnyebben karbantartható és fejleszthető.

kami911 képe

Védje meg e-mail-címét és telefonszámát!

A Mozilla, a Firefox fejlesztőjeként új integrációt tesznek elérhetővé a Firefox Relay felhasználók számára. A Firefox Relay használatával az emberek valódi e-mail címeiket tarthatják távol a követőktől és a spam feladóktól, és az alkalmazás a megfelelő védelmet is biztosítja ezen adatok számára az interneten. Azonban a felhasználók kérése alapján mostantól már közvetlenül a Firefox böngészőben is hozzáférhetnek e-mail álarcaikhoz, amelynek célja, hogy még nagyobb biztonságban legyenek a felhasználók online tevékenysége.

kami911 képe

Csak egyedi letöltésre érkezett meg a Thunderbird 102.7!

Bár a hét közepén azt írtuk, hogy „a Mozilla Thunderbird hetedik karbantartó kiadása 102.7.0 verziója megjelent, amely fontos változást hoz az OAuth2 hitelesítés kezelésében a Microsoft fiókokkal.” - Ez azonban mégsem történt meg. Illetve nem teljesen. Az új verzió már kézi letöltésre és a csomagtárolókból elérhető, de várhatóan jövő héten jelenik meg majd, a 102.7.1-es verziószámmal és hozza hibamentesen a lent részletezett funkciót, amelyben a fejlesztők hibát találtak - és ezért lett elhalasztva a teljes kiadás, és kerül kiadásra egy újabb frissítésű verzió.

kami911 képe

Megérkezett a Thunderbird 102.7!

A Mozilla Thunderbird hetedik karbantartó kiadása 102.7.0 verziója megjelent, amely fontos változást hoz az OAuth2 hitelesítés kezelésében a Microsoft fiókokkal. Ennek következtében néhány felhasználó számára extra feladatot jelenthet, ha az általuk használt Microsoft-hosztolt fiókokat a munkahelyük vagy az oktatási intézményük biztosítja.

kami911 képe

A Császárpingivin (ismét) kiakadt a késői kódbeküldőkre

Megjelent a Linux kernel 6.1-es verziójának első kiadásra jelölt verziója. Ez Linus Torvalds jelentette be, a kódbeolvasztási időablak lezárásaként a tesztelési és hibajavítási fázis indult el a kiadásra jelölt verziók közzétételével. Linus-t sokkolja, hogy vannak olyanok, akik a kódbeolvasztási időablak végére ütemezik az új kódok beküldését. Hanyagság lenne, nem törödömség? Netán túlterheltség, vagy az időablakok nem megfelelő értelmezése?

Ezzel kapcsolatban a Főpingvin így fogalmaz:

kami911 képe

A következő Thunderbird menüje

Öröm látni, hogy végre mennyi energiát fektetnek a fejlesztők az új Thunderbird verziókba és a Thunderbird megújulásába. Úgy tűnik most a képen látható menü is megújul. Nektek hogy tetszik? Ez a menü a Thunderbird következő nagy frissítésében, a Thunderbird „Supernova”-ban jelenik majd meg. Aki kedvet kapott, hogy megnézze, milyen is valójában, illetve szeretne segíteni a tesztelésben, a Thunderbird Daily buildekben megtalálja ezt az újdonságot is. De mint mindig, most is legyen legalább egy friss mentés az aktuális levelezésről...

A jelenlegi menü:

kimarite képe

K-9 Mail: idézet a válaszban

A Thunderbird levelezőprogramnál megszokhattuk, hogy az elküldött e-mailt megnyitva, az eredeti tartalom idézetként és sorbehúzással mutatkozik. Különösen kényelmes dolog ez, ha az eredeti tartalomba írunk bele -ha például az több különböző témát is tartalmaz- azaz, Enter-t nyomunk az idézni kívánt sor (szövegtömb) végén, és már írjuk is a választ.

Alapértelmezetten a K-9 Mail nem így viselkedik.

Beállítás

HTML

Nyisd meg az alkalmazást, majd a hamburger-menüt, és ezen belül a Beállítások elemet.

Oldalak

Feliratkozás RSS - levelezés csatornájára