Thunderbird

kami911 képe

Az új K-9 Mail 6.800 könnyebbé teszi az email fiókok hozzáadását, és közelebb visz minket a Thunderbird Androidhoz

Örömmel jelentik be a fejlesztők a K-9 Mail 6.800-as verziójának megjelenését. Ennek a változatnak a fő célja az, hogy könnyebbé tegye az email fiókok hozzáadását az alkalmazáshoz. Egy újabb tétel lehúzva a listáról, ez a fejlesztés egy lépéssel közelebb visz minket a Thunderbird Android verziójához.

kami911 képe

Tesztelőket keres az android-os Thunderbird projekt

Fantasztikus embereket keresünk, akik segítenek tesztelni a K-9 Mailt, miközben az átalakul Thunderbird for Androiddá.

Szerezd be a béta verziót

  • Az alkalmazás béta verzióját ezeken a csatornákon keresztül töltheti le: GitHub kiadások
  • Minden kiadásunkat ott tesszük közzé. A béta verziókat "Pre-release" címkével jelöljük: Play Áruház
    • A bétaprogramhoz a készüléken lévő Google Play Store alkalmazással fog tudni csatlakozni.
  • Keresse a „Csatlakozz a bétához” / „Join the beta” részt a K-9 Mail részletes oldalán: F-Droid
    • A stabil verziókkal ellentétben az F-Droidon a béta verziók nem jelennek meg a „Javasolt” / „Suggested” címkével. Ki kell választania egy ilyen verziót a telepítéshez. A nem javasolt verziókról szóló frissítési értesítést az F-Droid alkalmazásban a „Beállítások” → „Szakértői mód” → „Nem stabil frissítések”/ „Settings” → „Expert mode” → „Unstable updates” opciót kell bejelölnie.

Hibák jelentése

A béta verzióban talált hibák bejelentéséhez használja a K-9 Mail hibakövetőjét a GitHub oldalon. Kérjük, győződjön meg róla, hogy a hibát nem jelentették-e már korábban a meglévő problémák között keresve, beleértve a már lezárt hibákat is.

Köszönjük!

Ti használjátok ezt a klienst? Vagy csak most fogjátok kipróbálni? Mi a véleményetek?

Thunderbird az Androidon

Évek óta szerettük volna a Thunderbirdöt az asztali gépen kívülre is kiterjeszteni, és a nagyszerű Thunderbird on Android™ élmény eléréséhez vezető út 2018-ban kezdődött.

Ekkor találkozott először a Thunderbird termékmenedzsere, Ryan Lee Sipes Christian Kettererrel (más néven „cketti”), a nyílt forráskódú Android e-mail kliens, a K-9 mail projekt karbantartójával. Azonnal meg akarták találni a módját, hogy a két projekt együttműködjön. A következő néhány év során a beszélgetés arról alakult, hogy hogyan hozzunk létre egy fantasztikus, zökkenőmentes e-mail élményt a különböző platformokon.

Ryan és cketti azonban egyetértett abban, hogy a végterméknek tükröznie kell a két projekt közös értékeit. Nyílt forráskódúnak kellett lennie, tisztelnie kellett a felhasználót, és tökéletesen illeszkednie kellett a személyre szabhatóságra és gazdag funkciókészletre vágyó haladó felhasználók számára.

„Végül", mondja Sipes, „ahelyett, hogy egy mobil klienst fejlesztenénk a semmiből, érdemes volt együtt dolgozni."

A K-9 Mail csatlakozik a Thunderbird családhoz

Ezért örömmel jelentjük be, hogy a mai napon a K-9 Mail hivatalosan is csatlakozik a Thunderbird családhoz. Cketti pedig már csatlakozott a Thunderbird teljes munkaidős munkatársaihoz, és hozza magával a mobilplatformokkal kapcsolatos értékes szakértelmét és tapasztalatát.

Végső soron a K-9 Mail átalakul Thunderbird on Android-dá.

Ez azt jelenti, hogy maga a név is megváltozik, és átveszi a Thunderbird márkajelzést. Mielőtt ez megtörténne, el kell érnünk bizonyos fejlesztési mérföldköveket, hogy a K-9 Mailt összhangba hozzuk a Thunderbird funkciókészletével és vizuális megjelenésével.

K-9 Mail alkalmazás letöltése >

kami911 képe

A Thunderbird 2022. februári verziója

A Thunderbird egy ingyenes és nyílt forráskódú e-mail, hírfolyam, chat és naptár kliens, amely könnyen beállítható és testre szabható. A Thunderbird egyik alapelve a nyílt szabványok használata és népszerűsítése - ez a fókusz a zárt, egymással kommunikálni nem képes platformok és szolgáltatások világának elutasítása. Azt szeretnék, ha felhasználóik szabadon kommunikálhatnának és szabadon választhatnának a kommunikáció módját illetően.

A Thunberbird újdonságai:

Ubuntu Thunderbird-je ezentúl csak Snap-ból érhető el

A Firefoxhoz hasonlóan az Ubuntu Thunderbird levelezőprogramja is lecserélésre kerül, mivel a Snap alkalmazás homokozójában fog futni. A Canonical, az Ubuntu mögött álló vállalat az elmúlt években azon dolgozik, hogy az alapvető alkalmazásokat Snap csomagformátumba portolja. Firefox, Chromium és egyéb sok program az Ubuntu Software (App Center) programban mostantól Snap alkalmazásként van jelen a jelenlegi Ubuntu kiadásokban. A következő valószínűleg a Thunderbird lesz!

kami911 képe

Mikor lesz elérhető a Thunderbird Androidra?

A Thunderbird Androidre történő megjelenése mikor várható? Ez egy olyan kérdés, amely gyakran felmerül, és értékeljük, hogy mindenki izgatottan várja már, hogy a Thunderbirdöt a zsebébe tehesse. Nem egy egyszerű válasz, de megpróbáljuk elmagyarázni, miért tart ez tovább, mint amire számítottunk.

Thunderbird: Rust és Exchange támogatás

A Thunderbird egy izgalmas új kezdeményezésként az átláthatóság és a közösséggel való elkötelezettség előmozdítása érdekében havi fejlesztési összefoglalót indított. Az első kiadás máris izgalmas hírekkel szolgál. Nézzük is meg mi vár ránk.

kami911 képe

Thunderbird 115: javítsa meg a betűméret- és sűrűség-problémákat

Szupernova. Ez a neve az ismét lendületet kapó Thunderbird levelezőkliens, alaposan megújult friss verziójának. Ha a nemrégiben frissítette a Thunderbird levelezőklienst a 115-ös „Supernova” verzióra, és észrevehette, hogy kisebb a betűméret, vagy az elrendezés túl sűrű. Azonban ennek nem kell így lennie. Egyszerűen megváltoztathatja a betűtípust az alkalmazás menüből, hogy elérje az ideális betűméret-beállítást, a betűtípus méretét globálisan változtatva a +/- gombokkal.

Thunderbird és Viber az értesítési területen

Némelyik alkalmazás nagy ügyesen csak az Értesítési területen jelenít meg egy ikont, de nem nyílik meg hozzá ablak. Ez néhány esetben hasznos dolog. Például a MEGA felhőtárhely szinkronizáló alkalmazás ilyen. Direktben csak ritkán nyitja meg az alkalmazást az ember, „ő” pedig diszkréten a háttérben teszi a dolgát.

Sajnos a Linux Mintben ez a funkció nincs gyárilag beépítve, nem tehetünk akármilyen alkalmazással hasonlóan. Vannak próbálkozások, néhány év múlva talán sikerül megoldni.

kami911 képe

Boldog 20. születésnapot, Thunderbird!

Visszatekintés a Thunderbird 0.1 verziójára:

Az idén ünnepeljük a Thunderbird böngésző első kiadásának 20. évfordulóját. A Thunderbird, amelyet a Mozilla Corporation fejlesztett ki, a Firefox böngésző testvéralkalmazása, és azóta is népszerű és megbízható e-mail kliensként szolgálja a felhasználók igényeit.  A Thunderbird 0.1-et eredetileg 2003-ban adták ki, és már az első verzióban is bizonyította megbízhatóságát és hatékonyságát. Az első kiadás alapvető e-mail funkciókat kínált, például lehetőséget a levelek küldésére és fogadására, azok rendezésére és címkézésére, valamint a levelek keresésére és szűrésére. Bár a Thunderbird ezen verziója még egyszerű volt, az alapvető funkcionalitása már képes volt megfelelni az emberek mindennapi e-mail igényeinek. Az egyedi és testreszabható felhasználói felület lehetővé tette az emberek számára, hogy a saját igényeikhez és stílusukhoz igazítsák az e-mail kliensüket.

kami911 képe

A Thunderbird újjászületett!

A régóta várt Thunderbird 115 „Supernova” végre megérkezett, egy lenyűgöző átalakulással. A Mozilla Thunderbird sokak által kedvelt e-mail kliens, amely évek óta folyamatos frissítéseket kapott, most nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt. Idén, amikor betekintést kaptunk a közelgő design változtatásokba, izgatottak voltunk, hogy meglássuk, milyen lesz a Thunderbird új külseje és teljesítménye. És most itt van végre az idő, hogy megtapasztaljuk a Thunderbird 115 „Supernova” kiadást.

kami911 képe

Hamarosan itt a Supernova!

Örömmel jelentjük, hogy hamarosan megjelenik a Supernova a Thunderbird számára! Ez egy izgalmas és várt frissítés, amely sok érdekes újdonságot és fejlesztést hoz a Thunderbird felhasználóinak.

A Supernova egy új verziója a Thunderbirdnek, amely számos új funkcióval és felhasználói élménnyel bővíti az e-mailkliens lehetőségeit. Az új verzióban bemutatkozik az egyesített eszköztár, amely dinamikusan adaptálja az elérhető lehetőségeket a jelenleg aktív fül vagy tér alapján. Ezáltal még hatékonyabban tudod irányítani a Thunderbirdet és a munkafolyamataidat.

Végre sikerült a projektet ismét növekedési pályára állítani, aminek a következő lépcsőfoka a hamarosan megjelenő végleges Thunderbird 115 verziója. A Thunderbird végleges verziója is tartalmazza a „Supernova” felhasználói felületet (UI), új funkciókat, amelyek frissített felhasználói felületet biztosítanak, modernebbek, testreszabhatóbbak és a kód könnyebben karbantartható és fejleszthető.

Próbáld ki még a tömeg előtt az új verziót!

kami911 képe

Lenyűgöző újdonságokkal érkezik a Thunderbird béta verziója

Új lendületet kapott a Thunderbird fejlesztése. Végre sikerült a projektet ismét növekedési pályára állítani, aminek a következő lépcsőfoka a 2023. június 8-án kiadott Thunderbird 115 béta 1 verziója. A Thunderbird béta verziója tartalmazza a „Supernova” felhasználói felületet (UI), új funkciókat, amelyek frissített felhasználói felületet biztosítanak, modernebbek, testreszabhatóbbak és a kód könnyebben karbantartható és fejleszthető.

kami911 képe

Új logója lesz Thunderbird levelezőkliensnek

A Thunderbird projekt felkérte Jon Hicks-t, az eredeti Firefox és Thunderbird logók alkotóját, hogy álmodja újra az izgalmas jövő fényében Thunderbird logóját.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Thunderbird csatornájára