Thunderbird

kami911 képe

Tesztelőket keres az android-os Thunderbird projekt

Fantasztikus embereket keresünk, akik segítenek tesztelni a K-9 Mailt, miközben az átalakul Thunderbird for Androiddá.

Szerezd be a béta verziót

  • Az alkalmazás béta verzióját ezeken a csatornákon keresztül töltheti le: GitHub kiadások
  • Minden kiadásunkat ott tesszük közzé. A béta verziókat "Pre-release" címkével jelöljük: Play Áruház
    • A bétaprogramhoz a készüléken lévő Google Play Store alkalmazással fog tudni csatlakozni.
  • Keresse a „Csatlakozz a bétához” / „Join the beta” részt a K-9 Mail részletes oldalán: F-Droid
    • A stabil verziókkal ellentétben az F-Droidon a béta verziók nem jelennek meg a „Javasolt” / „Suggested” címkével. Ki kell választania egy ilyen verziót a telepítéshez. A nem javasolt verziókról szóló frissítési értesítést az F-Droid alkalmazásban a „Beállítások” → „Szakértői mód” → „Nem stabil frissítések”/ „Settings” → „Expert mode” → „Unstable updates” opciót kell bejelölnie.

Hibák jelentése

A béta verzióban talált hibák bejelentéséhez használja a K-9 Mail hibakövetőjét a GitHub oldalon. Kérjük, győződjön meg róla, hogy a hibát nem jelentették-e már korábban a meglévő problémák között keresve, beleértve a már lezárt hibákat is.

Köszönjük!

Ti használjátok ezt a klienst? Vagy csak most fogjátok kipróbálni? Mi a véleményetek?

Thunderbird az Androidon

Évek óta szerettük volna a Thunderbirdöt az asztali gépen kívülre is kiterjeszteni, és a nagyszerű Thunderbird on Android™ élmény eléréséhez vezető út 2018-ban kezdődött.

Ekkor találkozott először a Thunderbird termékmenedzsere, Ryan Lee Sipes Christian Kettererrel (más néven „cketti”), a nyílt forráskódú Android e-mail kliens, a K-9 mail projekt karbantartójával. Azonnal meg akarták találni a módját, hogy a két projekt együttműködjön. A következő néhány év során a beszélgetés arról alakult, hogy hogyan hozzunk létre egy fantasztikus, zökkenőmentes e-mail élményt a különböző platformokon.

Ryan és cketti azonban egyetértett abban, hogy a végterméknek tükröznie kell a két projekt közös értékeit. Nyílt forráskódúnak kellett lennie, tisztelnie kellett a felhasználót, és tökéletesen illeszkednie kellett a személyre szabhatóságra és gazdag funkciókészletre vágyó haladó felhasználók számára.

„Végül", mondja Sipes, „ahelyett, hogy egy mobil klienst fejlesztenénk a semmiből, érdemes volt együtt dolgozni."

A K-9 Mail csatlakozik a Thunderbird családhoz

Ezért örömmel jelentjük be, hogy a mai napon a K-9 Mail hivatalosan is csatlakozik a Thunderbird családhoz. Cketti pedig már csatlakozott a Thunderbird teljes munkaidős munkatársaihoz, és hozza magával a mobilplatformokkal kapcsolatos értékes szakértelmét és tapasztalatát.

Végső soron a K-9 Mail átalakul Thunderbird on Android-dá.

Ez azt jelenti, hogy maga a név is megváltozik, és átveszi a Thunderbird márkajelzést. Mielőtt ez megtörténne, el kell érnünk bizonyos fejlesztési mérföldköveket, hogy a K-9 Mailt összhangba hozzuk a Thunderbird funkciókészletével és vizuális megjelenésével.

K-9 Mail alkalmazás letöltése >

kami911 képe

A Thunderbird 2022. februári verziója

A Thunderbird egy ingyenes és nyílt forráskódú e-mail, hírfolyam, chat és naptár kliens, amely könnyen beállítható és testre szabható. A Thunderbird egyik alapelve a nyílt szabványok használata és népszerűsítése - ez a fókusz a zárt, egymással kommunikálni nem képes platformok és szolgáltatások világának elutasítása. Azt szeretnék, ha felhasználóik szabadon kommunikálhatnának és szabadon választhatnának a kommunikáció módját illetően.

A Thunberbird újdonságai:

kami911 képe

Thunderbird 115: javítsa meg a betűméret- és sűrűség-problémákat

Szupernova. Ez a neve az új lendületet kapott a Thunderbird levelezőkliens, alaposan megújult új verziójának. Ha a nemrégiben frissítette a Thunderbird levelezőklienst a 115-ös „Supernova” verzióra, és észrevehette, hogy kisebb a betűméret, vagy az elrendezés túl sűrű. Azonban ennek nem kell így lennie. Egyszerűen megváltoztathatja a betűtípust az alkalmazás menüből, hogy elérje az ideális betűméret-beállítást, a betűtípus méretét globálisan változtatva a +/- gombokkal.

Thunderbird és Viber az értesítési területen

Némelyik alkalmazás nagy ügyesen csak az Értesítési területen jelenít meg egy ikont, de nem nyílik meg hozzá ablak. Ez néhány esetben hasznos dolog. Például a MEGA felhőtárhely szinkronizáló alkalmazás ilyen. Direktben csak ritkán nyitja meg az alkalmazást az ember, „ő” pedig diszkréten a háttérben teszi a dolgát.

Sajnos a Linux Mintben ez a funkció nincs gyárilag beépítve, nem tehetünk akármilyen alkalmazással hasonlóan. Vannak próbálkozások, néhány év múlva talán sikerül megoldni.

kami911 képe

Boldog 20. születésnapot, Thunderbird!

Visszatekintés a Thunderbird 0.1 verziójára:

Az idén ünnepeljük a Thunderbird böngésző első kiadásának 20. évfordulóját. A Thunderbird, amelyet a Mozilla Corporation fejlesztett ki, a Firefox böngésző testvéralkalmazása, és azóta is népszerű és megbízható e-mail kliensként szolgálja a felhasználók igényeit.  A Thunderbird 0.1-et eredetileg 2003-ban adták ki, és már az első verzióban is bizonyította megbízhatóságát és hatékonyságát. Az első kiadás alapvető e-mail funkciókat kínált, például lehetőséget a levelek küldésére és fogadására, azok rendezésére és címkézésére, valamint a levelek keresésére és szűrésére. Bár a Thunderbird ezen verziója még egyszerű volt, az alapvető funkcionalitása már képes volt megfelelni az emberek mindennapi e-mail igényeinek. Az egyedi és testreszabható felhasználói felület lehetővé tette az emberek számára, hogy a saját igényeikhez és stílusukhoz igazítsák az e-mail kliensüket.

kami911 képe

A Thunderbird újjászületett!

A régóta várt Thunderbird 115 „Supernova” végre megérkezett, egy lenyűgöző átalakulással. A Mozilla Thunderbird sokak által kedvelt e-mail kliens, amely évek óta folyamatos frissítéseket kapott, most nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt. Idén, amikor betekintést kaptunk a közelgő design változtatásokba, izgatottak voltunk, hogy meglássuk, milyen lesz a Thunderbird új külseje és teljesítménye. És most itt van végre az idő, hogy megtapasztaljuk a Thunderbird 115 „Supernova” kiadást.

kami911 képe

Hamarosan itt a Supernova!

Örömmel jelentjük, hogy hamarosan megjelenik a Supernova a Thunderbird számára! Ez egy izgalmas és várt frissítés, amely sok érdekes újdonságot és fejlesztést hoz a Thunderbird felhasználóinak.

A Supernova egy új verziója a Thunderbirdnek, amely számos új funkcióval és felhasználói élménnyel bővíti az e-mailkliens lehetőségeit. Az új verzióban bemutatkozik az egyesített eszköztár, amely dinamikusan adaptálja az elérhető lehetőségeket a jelenleg aktív fül vagy tér alapján. Ezáltal még hatékonyabban tudod irányítani a Thunderbirdet és a munkafolyamataidat.

Végre sikerült a projektet ismét növekedési pályára állítani, aminek a következő lépcsőfoka a hamarosan megjelenő végleges Thunderbird 115 verziója. A Thunderbird végleges verziója is tartalmazza a „Supernova” felhasználói felületet (UI), új funkciókat, amelyek frissített felhasználói felületet biztosítanak, modernebbek, testreszabhatóbbak és a kód könnyebben karbantartható és fejleszthető.

Próbáld ki még a tömeg előtt az új verziót!

kami911 képe

Lenyűgöző újdonságokkal érkezik a Thunderbird béta verziója

Új lendületet kapott a Thunderbird fejlesztése. Végre sikerült a projektet ismét növekedési pályára állítani, aminek a következő lépcsőfoka a 2023. június 8-án kiadott Thunderbird 115 béta 1 verziója. A Thunderbird béta verziója tartalmazza a „Supernova” felhasználói felületet (UI), új funkciókat, amelyek frissített felhasználói felületet biztosítanak, modernebbek, testreszabhatóbbak és a kód könnyebben karbantartható és fejleszthető.

kami911 képe

Új logója lesz Thunderbird levelezőkliensnek

A Thunderbird projekt felkérte Jon Hicks-t, az eredeti Firefox és Thunderbird logók alkotóját, hogy álmodja újra az izgalmas jövő fényében Thunderbird logóját.

kami911 képe

Csak egyedi letöltésre érkezett meg a Thunderbird 102.7!

Bár a hét közepén azt írtuk, hogy „a Mozilla Thunderbird hetedik karbantartó kiadása 102.7.0 verziója megjelent, amely fontos változást hoz az OAuth2 hitelesítés kezelésében a Microsoft fiókokkal.” - Ez azonban mégsem történt meg. Illetve nem teljesen. Az új verzió már kézi letöltésre és a csomagtárolókból elérhető, de várhatóan jövő héten jelenik meg majd, a 102.7.1-es verziószámmal és hozza hibamentesen a lent részletezett funkciót, amelyben a fejlesztők hibát találtak - és ezért lett elhalasztva a teljes kiadás, és kerül kiadásra egy újabb frissítésű verzió.

kami911 képe

Megérkezett a Thunderbird 102.7!

A Mozilla Thunderbird hetedik karbantartó kiadása 102.7.0 verziója megjelent, amely fontos változást hoz az OAuth2 hitelesítés kezelésében a Microsoft fiókokkal. Ennek következtében néhány felhasználó számára extra feladatot jelenthet, ha az általuk használt Microsoft-hosztolt fiókokat a munkahelyük vagy az oktatási intézményük biztosítja.

kami911 képe

A következő Thunderbird menüje

Öröm látni, hogy végre mennyi energiát fektetnek a fejlesztők az új Thunderbird verziókba és a Thunderbird megújulásába. Úgy tűnik most a képen látható menü is megújul. Nektek hogy tetszik? Ez a menü a Thunderbird következő nagy frissítésében, a Thunderbird „Supernova”-ban jelenik majd meg. Aki kedvet kapott, hogy megnézze, milyen is valójában, illetve szeretne segíteni a tesztelésben, a Thunderbird Daily buildekben megtalálja ezt az újdonságot is. De mint mindig, most is legyen legalább egy friss mentés az aktuális levelezésről...

A jelenlegi menü:

Oldalak

Feliratkozás RSS - Thunderbird csatornájára