LMDE 6

kami911 képe

Megjelent a Linux Mint Debian Edition 6 „Faye” kiadása

Megjelent a az LMDE (Linux Mint Debian Edition) 6 operációs rendszer kiadása. A Debian GNU/Linux 12 „Bookworm” operációs rendszeren alapuló és a hosszú távon támogatott Linux 6.1 LTS kernel sorozat által hajtott LMDE 6 „Faye” disztribúció a Linux Mint 21.2 „Victoria” kiadásban jelen lévő frissített szoftver stackkel és a legújabb Cinnamon 5.8 asztali környezettel, PipeWire hang-alrendszerrel, GTK4/libadwaita támogatással és jobb sötét megjelenéssel is érkezik alapértelmezetten.

kami911 képe

Mindenki kérte az LMDE 6-ot! Most itt a béta verzió, induljon a közös tesztelés!

A hamarosan megjelenő LMDE (Linux Mint Debian Edition) 6 operációs rendszer kiadása már elérhető nyilvános béta tesztelésre a 2023 október során megjelenő végleges kiadás előtt.

kami911 képe

Linux Mint blog havi hírek - 2023. április

Köszönjük a folyamatos támogatást és az adományokat!

A Linux Mint 21.2-re való felkészülés során néhány további vizuális változtatást hajtottak végre a fejlesztők.

Eszköztippek

Már egy ideje tervezi a Linux Mint csapat, hogy újratervezik az eszköztippeket. Ennek fő oka az volt, hogy nem voltak egységesek az eszköztippek és szedett-vedett volt a kinézet. Másképp néztek ki attól függően, hogy honnan jöttek (GTK2, GTK3, Cinnamon). Ezek néha szürke szegélyt is tartalmaztak, ami nem nézett ki tisztán a sárga színű háttér körülölelve. Körülnézve más operációs rendszereken, Linux témákon és mindezeken amit az interneten fellelhető, azt találták, hogy szinte senki sem használja már a hagyományos sárga színt.

csuhas32 képe

Eltünedező LAN-kártya avagy egy disztribúciókon és honlapokon átívelő történet

Giada i200 az USB-s hangfalakkal internetrádióként funkcionálva

MX, Xubuntu, LMDE, Debian, Facebook csoportok, linuxmint.com, ubuntu.hu... Az út végére kiderült mi az egyszerű orvosság arra, hogy olykor megmagyarázhatalannak tűnő módon egyes rendszerek számára láthatatlan a mini PC-ben lévő LAN-kártya.

zmintzoltan képe

Egy érdekes tapasztalás a laptop erőforrásainak felhasználásáról

Van egy öreg laptomom, melynek egyik partícióján LMDE, a másikon Mabox Linux az operációs rendszer. Mindkettő naprakész.

Mindkettőn használom a ShotCut videóvágó szoftvert. AppImage változat, a legfrissebb verzió. Rövid Youtube, Reels és hasonlók elkészítéséhez az idősödő masinám is megfelel.

Dedikált videókártya nincs a gépben.

kami911 képe

Az LMDE 6 bétának szánt verziója már elérhető tesztelésre

A hamarosan megjelenő LMDE (Linux Mint Debian Edition) 6 operációs rendszer kiadása már elérhető bétának szánt verziója tesztelésre, a 2023 szeptember során megjelenő végleges kiadás előtt.

Feliratkozás RSS - LMDE 6 csatornájára