Európai Unió

kami911 képe

Elsején vigyázó tekinteteiteket az OpenSSL-re vessétek

Az OpenSSL projekt csapata szeretné előre bejelenteni az OpenSSL 3.0.7-es verzióját. Az OpenSSL 3.0.7 egy biztonsági hibajavító kiadás, amely a legmagasabb, kritikus (CRITICAL) súlyosságú probléma át orvosol majd.

kimarite képe

Az új esztendőre: EU-s bug bounty program

Az Európai Bizottság Informatikai Főigazgatóságának (DIGIT – Directorate-General for Informatics) felügyelete alatt indították be a FOSSA (Free and Open Source Software Auditing) projektet, és ennek keretében két széles körben használt programra, az Apache HTTP Server Core-ra és KeePass jelszókezelőre hirdetett hibakereső programot. A kísérlet első szakasza, amire egymillió eurós jutalmazási keretet biztosított az EU, sikeres volt, így 2017-re megduplázták az összeget.

kami911 képe

Új irányt vesz Európában az akkumulátorok kezelése

Az Európai Parlament és a Tanács megállapodott az akkumulátorokra vonatkozó EU-szabályok felülvizsgálatáról, amelyek figyelembe veszik a technológiai fejlődést és a jövőbeni kihívásokat. A megállapodás érinti az akkumulátorok teljes életciklusát, a tervezéstől az élettartam végéig, és vonatkozik az EU-ban forgalmazott összes akkumulátor típusra: hordozható akkumulátorokra, SLI akkumulátorokra (járművek indításához, világításához vagy gyújtásához szükséges áramforrások), könnyű járművek akkumulátoraira (elektromos robogók és biciklik hajtásához szükséges áramforrások), elektromos járművek akkumulátoraira és ipari akkumulátorokra. Számotokra jó hír az egyszerűbb javíthatóság és az akkumulátorok hatékonyabb újrafelhasználása?

Feliratkozás RSS - Európai Unió csatornájára