nyílt forráskódú szoftver

kimarite képe

Az új esztendőre: EU-s bug bounty program

Az Európai Bizottság Informatikai Főigazgatóságának (DIGIT – Directorate-General for Informatics) felügyelete alatt indították be a FOSSA (Free and Open Source Software Auditing) projektet, és ennek keretében két széles körben használt programra, az Apache HTTP Server Core-ra és KeePass jelszókezelőre hirdetett hibakereső programot. A kísérlet első szakasza, amire egymillió eurós jutalmazási keretet biztosított az EU, sikeres volt, így 2017-re megduplázták az összeget.

kami911 képe

Képlékeny biztonság: frissítsd a böngésződet, a képszerkesztődet, a rendszeredet!

Napvilágot látott egy új sérülékenység, amely egy rosszindulatú WebP-kép megnyitásának hatására puffer túlcsorduláshoz vezethet a tartalomfeldolgozásban. Tudomásunk van arról, hogy ezt a problémát más termékekkel szemben már aktívan ki is használják a támadok – így a mielőbbi frissítés javasolt…

kami911 képe

Négy biztonsági rés javításával jelent meg a Notepad++ 8.5.7

A Notepad++ 8.5.7-es verziója több puffer túlcsordulásos nulladik nap javításával jelent meg, amelyek közül az egyik potenciálisan kódfuttatáshoz vezethet, ha a felhasználókat speciálisan kialakított fájlok megnyitására veszik rá a rosszindulatú támadók.

Feliratkozás RSS - nyílt forráskódú szoftver csatornájára