Bug Bounty

kami911 képe

Elsején vigyázó tekinteteiteket az OpenSSL-re vessétek

Az OpenSSL projekt csapata szeretné előre bejelenteni az OpenSSL 3.0.7-es verzióját. Az OpenSSL 3.0.7 egy biztonsági hibajavító kiadás, amely a legmagasabb, kritikus (CRITICAL) súlyosságú probléma át orvosol majd.

kimarite képe

Az új esztendőre: EU-s bug bounty program

Az Európai Bizottság Informatikai Főigazgatóságának (DIGIT – Directorate-General for Informatics) felügyelete alatt indították be a FOSSA (Free and Open Source Software Auditing) projektet, és ennek keretében két széles körben használt programra, az Apache HTTP Server Core-ra és KeePass jelszókezelőre hirdetett hibakereső programot. A kísérlet első szakasza, amire egymillió eurós jutalmazási keretet biztosított az EU, sikeres volt, így 2017-re megduplázták az összeget.

kami911 képe

Az Európai Bizottság a szabad szoftverek hibajavítását támogatja

A szabad szoftvereket (Free Open Source Software) FOSS-t széles körben használják a kormányzati szervek és a közszolgáltatások, ezért az Európai Bizottság a nemrégiben létrehozott Nyílt Forrású Programirodát (Open Source Programme Office, OSPO) koordinációjának köszönhetően egy sor hackathon és „bug bounty" (hibavadász) programot i

Feliratkozás RSS - Bug Bounty csatornájára