támogatás

kami911 képe

Cikkírókat, támogatókat keresünk!

A Linux Mint Magyar Közösség egy önkéntesekből álló támogatói csapat. Hiszünk benne, hogy a Linux Mint sokak számára megfelelő megoldást kínál az informatikai kihívásokra. Érdekes és sok elfoglaltsággal járó feladat egy disztribúció hazai honlapjának fenntartása. Számos tevékenység van, amiben számítunk a közösség segítségére. Ha van egy kis szabadidőd és szívesen segítenéd a Linux Mint magyarországi közösségét, akkor ne tétovázz. Jelentkezz még ma!

Gyere, töltsük meg együtt érdekes tartalommal a LinuxMint.hu weboldalt!

Tartalomkészítéssel összefüggő feladatok

Hírek és cikkek írása – Ha jól bánsz a szavakkal és szeretsz érdekes témákról írni, akkor jelentkezz „Cikkíróknak“. Beszámolhatsz az újdonságokról, hírekről érdekességekről amelyek a Linux Mint-tel, Linux-szal vagy azon futó programokkal kapcsolatosak. Ha egy érdekes problémát oldottál meg vagy új programot próbáltál ki megírhatod a linuxmint.hu-n lévő blogodba is.

Cikkajánlók írása –Érdekességek a Linux Mint, a Linux, a számítástechnika világából. Pár soros ajánló, összefoglaló. Minden ajánlóban 2-8 cikk ajánlása, napi vagy heti pár alkalomnyi rendszerességgel.

Napi vagy heti Linux Mint tippek – Ha vannak bevált trükkjeid, vagy mindig találsz olyan érdekességeket, amelyek megkönnyítenék más felhasználók életét, akkor írd meg őket napi vagy heti rendszerességgel.

Vannak azonban olyan célok is, amelyekhez anyagi támogatásra van szükségünk. Ezeket természetesen teljes egészében a Linux Mint-tel kapcsolatos tevékenységre költjük.

Havi vagy Eseti támogatás

Havi vagy eseti támogatást, a PayPal-on keresztül tudsz számunkra eljuttatni:

 PayPal - The safer, easier way to pay online!

Nagyobb támogatási összeg esetén a támogató neve kikerül a linuxmint.hu/kapcsolat oldalon a támogatói listába.

(kép)

kami911 képe

Cikkirókat, támogatókat keresünk!

A Linux Mint Magyar Közösség egy önkéntesekből álló támogatói csapat. Hiszünk benne, hogy a Linux Mint sokak számára megfelelő megoldást kínál az informatikai kihívásokra. Érdekes és sok elfoglaltsággal járó feladat egy disztribúció hazai honlapjának fenntartása. Számos tevékenység van, amiben számítunk a közösség segítségére. Ha van egy kis szabadidőd és szívesen segítenéd a Linux Mint magyarországi közösségét, akkor ne tétovázz. Jelentkezz még ma!

Gyere, töltsük meg együtt érdekes tartalommal a LinuxMint.hu weboldalt!

Új nyomtatók támogatása a HPLIP-ben

A HPLIP, ingyenes nyílt forráskódú Linux-illesztőprogram a HP tintasugaras és lézernyomtatóihoz, amiből néhány napja adták ki a 3.23.12-es verziót.

Az új kiadás néhány új HP-eszköz-támogatással bővült.

Tartalmazza:

kami911 képe

Már több mint 12700 Steam-játék játszható Steam Deck-en

A Steam Deck elérte a 12700-nál több, hivatalosan ellenőrzött vagy játszhatónak jelölt címet. Minden nap jó néhány új játék kerül a listára, így a megjelenéskor több mint 1000 játékról volt állásfoglalás a Deck-es támogatást tekintve. Huszonkét hónap elteltével ez elég jó eredménynek gondolom. Te hogyan látod? Ez csak az a szám, amelyet a Valve közvetlenül hivatalosan ellenőrzött. A ténylegesen játszható címek száma ennél jóval nagyobb lesz, lehet.

kami911 képe

SkyShowTime: ez nem fog menni Linux-on

Kipróbáltam a Linux-on a SkyShowTime videostreaming szolgáltatást, de nem jártam sikerrel: A SkyShowtime alkalmazás nem működik

Bár azt ígérik, hogy a – „A SkyShowtime-ot bárhol és bármikor nézheted különféle eszközökön és webböngészőkben.” – sajnos Linux nincs „az általuk támogatott termékek listáján”, amelyek a következőek:

A Pano Clipboard Manager már támogatja a Gnome 45 verziót

Pano Clipboard Manager mostantól támogatja a GNOME 45-öt. Ez a Gnome használóknak jó hír.
Mostantól már Pano az Ubuntu 23.10-ben is jól működik.

Linux vágólapkezelőinek világában kevesen férnek hozzá a Pano-hoz , egy GNOME Shell-bővítményhez, de ez most megváltozik.

kami911 képe

Már több mint 12 ezer Steam-játék játszható Steam Deck-en

A Steam Deck elérte a tízezenkétezernél több, hivatalosan ellenőrzött vagy játszhatónak jelölt címet. Minden nap jó néhány új játék kerül a listára, így a megjelenéskor több mint 1000 játékról volt állásfoglalás a Deck-es támogatást tekintve. Lassan húsz hónap elteltével ez elég jó eredménynek gondolom. Te hogyan látod? Ez csak az a szám, amelyet a Valve közvetlenül hivatalosan ellenőrzött. A ténylegesen játszható címek száma ennél jóval nagyobb lesz, lehet.

kami911 képe

Most már több mint tizenegyezer Steam-játék játszható a Steam Deck-en

A Steam Deck elérte a tizenegyezernél több, hivatalosan ellenőrzött vagy játszhatónak jelölt címet. Minden nap jó néhány új játék kerül a listára, így a megjelenéskor több mint 1000 játékról volt állásfoglalás a Deck-es támogatást tekintve. Tízenkilenc hónap elteltével ez elég jó eredménynek gondolom. Te hogyan látod? Ez csak az a szám, amelyet a Valve közvetlenül hivatalosan ellenőrzött. A ténylegesen játszható címek száma ennél jóval nagyobb lesz, lehet.

kami911 képe

Már több mint tízezer Steam-játék játszható Steam Deck-en

A Steam Deck elérte a tízezernél több, hivatalosan ellenőrzött vagy játszhatónak jelölt címet. Minden nap jó néhány új játék kerül a listára, így a megjelenéskor több mint 1000 játékról volt állásfoglalás a Deck-es támogatást tekintve. Tízenhat hónap elteltével ez elég jó eredménynek gondolom. Te hogyan látod? Ez csak az a szám, amelyet a Valve közvetlenül hivatalosan ellenőrzött. A ténylegesen játszható címek száma ennél jóval nagyobb lesz, lehet.

kami911 képe

Már több mint 9500 Steam-játék játszható Steam Deck-en

A Steam Deck elérte a 9500-nál több, hivatalosan ellenőrzött vagy játszhatónak jelölt címet. Minden nap jó néhány új játék kerül a listára, így a megjelenéskor több mint 1000 játékról volt állásfoglalás a Deck-es támogatást tekintve. Tízenhat hónap elteltével ez elég jó eredménynek gondolom. Te hogyan látod? Ez csak az a szám, amelyet a Valve közvetlenül hivatalosan ellenőrzött. A ténylegesen játszható címek száma ennél jóval nagyobb lesz, lehet.

kami911 képe

Már több mint 8200 Steam-játék játszható Steam Deck-en

A Steam Deck elérte a 8200-nél több, hivatalosan ellenőrzött vagy játszhatónak jelölt címet. Minden nap jó néhány új játék kerül a listára, így a megjelenéskor több mint 1000 játékról volt állásfoglalás a Deck-es támogatást tekintve. Tízenkét hónap elteltével ez elég jó eredménynek gondolom. Te hogyan látod? Ez csak az a szám, amelyet a Valve közvetlenül hivatalosan ellenőrzött. A ténylegesen játszható címek száma ennél jóval nagyobb lesz, lehet.

kami911 képe

Már több mint 7100 Steam-játék játszható Steam Deck-en

A Steam Deck elérte a 7000-nél több, hivatalosan ellenőrzött vagy játszhatónak jelölt címet. Tíz hónap elteltével ez elég jó eredménynek gondolom. Te hogyan látod? Ez csak az a szám, amelyet a Valve közvetlenül hivatalosan ellenőrzött. A ténylegesen játszható címek száma ennél jóval nagyobb lesz, lehet.

kami911 képe

Már több mint 6700 Steam-játék játszható Steam Deck-en

Miután a Valve megoldotta a foglalási sorok kiszolgálását és szinte várakozás nélkül lehet már Steam Deck-et vásárolni - jó hír, hogy mindeközben a Steam Deck elérte a 6770 hivatalosan ellenőrzött vagy játszhatónak jelölt címet.

kami911 képe

Megszünhet a 486-os processzorok támogatása a Linux kernelben

Úgy tűnik a következő Linux kernel LTS verzió (6.1) után, 2023-ban eltávolíthatják a fejlesztők a 80486-os CPU-k támogatását. Az 1989-ben, az 80386 processzor utódaként, debütált Intel 80486, ismertebb nevén 486 az Intel által kifejlesztett x86 processzorcsalád egy tagja.

We got rid of i386 support back in 2012. Maybe it's time to get rid of i486 support in 2022?

kami911 képe

A Volkswagen Csoport csatlakozik a Blender Fejlesztési Alaphoz

A VW-csoport bejelentette, hogy csatlakozik azon körhöz, akik támogatják a Blender Alapítványt, mint az első nagy autóipari gyártó. A Volkswagen Csoport nagyara értékeli a Blender Közösség fantasztikus munkáját szeretnék honorálni azzal, hogy védnöki tagként csatlakoznak az alapítványhoz. Ez egy kívánság volt a 12 éve állandóan és erősen képviselt VW-Csoporton belül folyamatosan növekvő Blender felhasználói bázisuk eredménye.

Oldalak

Feliratkozás RSS - támogatás csatornájára