iOS

kami911 képe

Védd meg kiterjesztett valóságban a Földet

Negyvenöt éves lett a Space Invaders, a számítógépes játékok hőskorából. Ennek kapcsán a Google publikálta a Taito és a Square Enix által készített SPACE INVADERS: World Defense című AR játékot.

kami911 képe

Így javítsd meg a Spectre, Meltdown és az Intel Management Engine hibákat a gépeden

(Frissítve) A Spectre nevű sérülékenység két hibája többé-kevésbé minden modern processzort, a Meltdown pedig az Intel elmúlt 10 évben megjelent valamennyi processzoraát és néhány erősebb ARM processzort érint – lehetővé téve adatszivárgást. Az Intel Management Engine sebezhetőségei pedig távoltól teszik elérhetővé a gépet. Mindegyik hibára született már hibajavítás, ezek telepítése elengedhetetlen lesz a jövőben a számítógépek biztonságos üzemeletetéséhez. Az első javítások még januárban jelentek meg, de az Intel mikrokód frissítés és a Windows frissítés is olyan hibákat okozott, mely után a gyártók újabb javításokat adtak ki.

kami911 képe

Közelít a 4 százalékhoz az asztali Linux-ok népszerűsége

Négy százalékhoz közelítőnek mérte a Statcounter oldala a Linux népszerűségét, amelyet a figyelt weboldalak látogatói alapján állapítanak meg. A 3,77%-os értek a valaha mért második legnagyobb érték, a decemberi 3,83% után. A piacvezető továbbra is a Windows 73 %-kal, második az OS X 16,11 %-kal. A Chrome OS - amely – lelkét a Linux kernel adja – a ötödik, amely 1,76 %-ot jelent. A bizonytalanságot növeli, hogy az ismeretlen szekció is viszonylag nagy: 5,33%.

Feliratkozás RSS - iOS csatornájára