okostelefon

kami911 képe

Véletlen segélyhívásokat kezdeményeznek okostelefonok?

Az okostelefonok több funkcióval is rendelkeznek, amelyek segítik a gyors segélyhívás tárcsázását, akár a képernyőzárat feloldása nélkül is. Úgy tűnik az utóbbi időben az Android 12 frissítésével egy új, ám sajnálatos módon szerencsétlen funkció került bevezetésre, amellyel véletlen könnyen előfordulhat véletlen segélyhívás. Az Android 12 könnyen elérhetővé tett egy funkciót az elsősegélyhívás szolgáltatásokhoz: egyszerűen nyomja meg ötször a bekapcsológombot, és a telefon automatikusan tárcsázza az elsősegélyhívást.

kami911 képe

A jelentősebb mobil felületekkel érkezik az új postmarketOS

Egy teljesen új postmarketOS kiadás jelent meg, amelynek verziója v23.06. Mint általában, ez is az Alpine kiváló upstream fejlesztéseinek legújabb iterációján alapul. Erről bővebben a 3.18-as kiadási megjegyzésekben olvashat. A postmarketOS 23.06 kiadás nagy újdonsága, hogy ez első kiadás, amely tartalmazza a GNOME Shell UI (GNOME Mobile) grafikus felületet a támogatott telefonok és tabletek számára.

kami911 képe

Új készülékek és SDM845-alapú eszközök telefonhívás támogatásával jön a postmarketOS

Karácsonyra egy teljesen új postmarketOS kiadás jelent meg, amelynek verziója v22.12. Mint általában, ez is az Alpine kiváló upstream fejlesztéseinek legújabb iterációján alapul. Erről bővebben a 3.17-es kiadási megjegyzésekben olvashat. A postmarketOS 22.12 kiadás nagy újdonsága, hogy két új eszköz, nevezetesen a Fairphone 4 okostelefon és a Samsung Galaxy Tab 2 10.1″ táblagép támogatását vezeti be.

kimarite képe

Ha a Viber alkalmazás ablakának tartalma üres, fehér ...

Ha a számítógépedre telepített Viber alkalmazás ablakának tartalma az alkalmazás első indításakor vagy egy rendszer frissítés után teljesen fehér, az meglehetősen fura és ritka esemény, de azért olykor előfordulhat. Mindez így néz ki:

Javítás

Zárd be a Viber alkalmazást.

Futtasd ezt a parancsot:

kimarite képe

A Viber VoIP alkalmazás telepítése

A Viber egy okostelefonra készített ingyenes VoIP szolgáltatás, a Viber Media Inc. bejegyzett védjegye. Segítségével a felhasználó telefonálhat, üzenetet küldhet és videochatelhet internetkapcsolaton keresztül. A program a felhasználó névjegyzékéből képzi a Viber szolgáltatáson belüli névjegyeket. A szolgáltatás Android-on, iOS-en, Windows Phone-on, BlackBerry-n, Windows-on, OS X-en, Symbian-n, illetve Linux-on (azon belül Ubuntu-n és Fedora-n) érhető el.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Viber

kimarite képe

Akadálymentes útvonal magyar startuppal: route4you

Akadálymentes útvonal magyar startuppal: route4you (Kossuth Rádió: Napközben, 2017/07/07)
Akadálymentes útvonal magyar startuppal: route4you (Kossuth Rádió: Napközben, 2017/07/07)

A világ első olyan útvonaltervezőjét készítjük, mely mely járda- és gyalogátkelőadatokat, valamint tömegközlekedési információkat felhasználva, személyre szabott, háztól-házig navigációt biztosít a kerekesszékkel, babakocsival, vagy bármely más guruló eszközzel közlekedők részére. A Route4U térképén megjelenő információkat a közösség az alkalmazás használatával automatikusan pontosítja és tartja naprakészen. Célunk a bárki számára hozzáférhető, információs akadálymentesítés megvalósítása, a helyi Önkormányzatokkal és szervezetekkel együttműködve.

Feliratkozás RSS - okostelefon csatornájára