Védd meg kiterjesztett valóságban a Földet

kami911 képe

Negyvenöt éves lett a Space Invaders, a számítógépes játékok hőskorából. Ennek kapcsán a Google publikálta a Taito és a Square Enix által készített SPACE INVADERS: World Defense című AR játékot.

A játékosok pontokat kell szereznie a környékük felfedezésével és az általuk talált támadók legyőzésével. A játékosok különleges segítségeket oldhatnak fel, részt vehetnek területspecifikus ranglistákon, és megoszthatják a játékmenet képeit és AR szelfijeiket a közösségi csatornáikon.

Az „AR” rövidítés az „Augmented Reality” (kiterjesztett valóság) kifejezést jelöli. Az AR egy olyan technológia, amely lehetővé teszi, hogy virtuális elemeket helyezzenek el és jelenítsenek meg a valóságos környezetben, amelyet a felhasználó lát. Ez azt jelenti, hogy az AR kombinálja a valós világ fizikai környezetét a virtuális elemekkel, így a felhasználó interaktívan élheti meg mindkét világot.

A Space Invaders egy klasszikus lövöldözős videojáték, amit 1978-ban tervezett és fejlesztett a japán TAITO Corporation. A játékot Tomohiro Nishikado alkotta meg, és az azóta eltelt évtizedek során a videojáték történelem egyik legjelentősebb és legikonikusabb alkotásává vált. A játék története egyszerű és elragadó: Az emberiség egy űrből invázióval szembesül, ahol idegen, támadó űrhajók, az ellenségek, sorban érkeznek az égen, hogy letámadják a Földet. A játékosok feladata az, hogy egy kis űrhajót irányítva megvédjék a Földet az behatoló flottától.

A játék működése rendkívül egyszerű, de izgalmas. A játékos a saját űrhajóját mozgathatja balra-jobbra, miközben folyamatosan lövöldöznie kell a behatolókat, akik egyre gyorsabban és számos formációban mozognak lefelé a képernyőn. Ha a támadó flotta eléri a képernyő alját, vagy az űrhajót eltalálják az űrlényektől érkező lövedékek, akkor vége a játéknak.

A játék sikere azonnali volt, és hatalmas népszerűséget ért el a játékosok körében. A Space Invaders sok játéktermi kabinban és konzolon volt elérhető, és a 80-as évek elején a játék a videojátékok egyik meghatározó jelképévé vált. A behatolókat kézzel rajzolt pixeles karakterek, akiknek soraiban lebegnek a képernyőn, gyorsan az ikonikus popkultúra részévé váltak. A játék hatására az űrinváziók témája számos más médiumban és filmekben is megjelent. A Space Invaders hozzájárult a videojátékok térnyeréséhez és elterjedéséhez, valamint a játékipar történelmében az egyik legbefolyásosabb és legfontosabb játék maradt. Az idők folyamán számos folytatás és újrafeldolgozás jelent meg, amelyek emlékeztetnek a játék ikonikus jelentőségére és vonzerejére a játékosok körében.

Letöltés