6.6

kami911 képe

Az Ubuntu Mainline Kernel PPA-csomagtároló ismét elérhetővé vált

Jó hír érkezett azoknak az Ubuntu Linux és Linux Mint felhasználóknak, akik előszeretettel használják az Ubuntu Mainline Kernel PPA-csomagtárolójából érkező legfrissebb kernel kiadásokat használhatják, vagy éppen a könnyen tesztelhető napi Git kernel-kiadásokat, esetleg az RC kiadásokat használják. Egy hónapnyi kiesés után az Ubuntu Mainline Kernel PPA-csomagtárolóból ismét elérhetőek a legfrissebb Linux kernel buildek.

kami911 képe

Megjelent a Linux kernel 6.6-os verziója

Megjelent a Linux kernel 6.6-os verziója. A Linux kernel 6.6 újdonságai között számos processzor-, grafikus gyorsító- és fájlrendszerekkel kapcsolatos frissítés található. A Linux 6.6 kiemelt elemei között szerepel a régóta várt Shadow Stack hardverszintű biztonsági funkció, amely védi az Intel CPU-kat a veremátírási támadások ellen, valamint egy új firmware-attribútum vezérlő a BIOS beállítások módosításához Linux alól HP eszközökön.

kami911 képe

Megjelent a Qt 6.6

A Qt népszerűségét az egyszerűsége, a keresztplatformos fejlesztés támogatása és a gazdag grafikus felhasználói felületi elemek kialakítása miatt szerezte. A Qt alkalmazásokat natív kinézetűvé lehet tenni a célplatformnak megfelelően, és lehetővé teszi az alkalmazások egyszeri írását, majd azok futtatását több különböző platformon anélkül, hogy teljesen újra kellene írni az alkalmazás kódját.

Feliratkozás RSS - 6.6 csatornájára