telepítő

Tör felfelé a Frlathub és a flatpak!

Miután 2023 májusában elérte az egymilliárd letöltést a Flathub, a Linuxra szánt alkalmazások és játékok százainak otthona, újabb mérföldkőhöz érkezett, egymillió aktív felhasználóhoz (és növekszik).

A Flathub a Flatpak alkalmazások központosított tárháza, amely számtalan alkalmazást és játékot biztosít a Linux-felhasználóknak, amelyeket gyakorlatilag bármilyen GNU/Linux disztribúcióra telepíthetnek minimális erőfeszítéssel a Flatpak néven ismert sandbox univerzális bináris formátumnak köszönhetően.

Az új Calamares verzió már letölthető

A Calamares 3.3 a Linux következő generációs grafikus telepítőjeként jelent meg. Bár sokan használtuk, de jellemzően nem ismerjük a Calamares-t. A Calamares egy grafikus telepítő keretrendszer a Linux operációs rendszerek számára. Ez egy olyan eszköz, amely segítségével könnyedén telepíthetők a különböző Linux disztribúciók. A Calamares egy általános célú telepítő, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a partícionálást, a nyelvi beállításokat, a felhasználói fiókok létrehozását és egyéb konfigurációs beállításokat, hogy egyszerűvé tegye a Linux rendszerek telepítését és beállítását.

kami911 képe

Az első Linux Kernel 6.3-mal működő Arch Linux ISO-lemezkép már letölthető

Új verzióval ünnepli a nyarat az Arch Linux. A 2023.06.01 jelzésű Arch Linux ISO pillanatkép verzióval a legújabb és legjobb Linux kernel 6.3-as sorozatot használja. Ez azok számára lesz hasznos, akik a könnyű, rugalmas és gördülő kiadású GNU + Linux disztribúció friss telepítését tervezik.

kami911 képe

Az Arch Linux telepítőhöz megjelent: Archinstall 2.5.4

Megjelent az Arch Linux szöveges telepítőjének legújabb karbantartási frissítése, az Archinstall 2.5.4, amely új funkciókat és különböző fejlesztéseket tartalmaz. A 2.5.4-es verzióban bemutatásra került egy swapfile prototípus, amely lehetővé teszi a cserehelyfájl és hibernálófájl létrehozását. A telepítő kapott egy frissített Sway ablakkezelő profilt is, amely lehetővé teszi a telepítését polkit vagy seatd segítségével, valamint lehetővé teszi a systemd-boot-fallback változatú boot bejegyzések létrehozását.

kami911 képe

Az első Linux Kernel 6.0-val működő Arch Linux ISO-lemezkép már letölthető

Az Arch Linux 2022.11.01 megjelent, az Arch Linux első ISO pillanatképeként, amely a legújabb és legjobb Linux 6.0 kernel sorozatot használja azok számára, akik a könnyű, rugalmas és gördülő kiadású GNU/Linux disztribúció friss telepítését tervezik.

A Linux kernel 6.0 2022. október 2-án jelent meg, és olyan új funkciókat vezetett be, mint az AArch64 (ARM64) hardverarchitektúra támogatása az transparent huge pages felosztás nélküli cseréjéhez, az NVMe sávon belüli hitelesítés támogatása, valamint az OpenRISC és LoongArch architektúrák PCI buszainak támogatása.

kami911 képe

Az Arch Linux telepítőhöz megjelent: Archinstall 2.5.1

Az elmúlt másfél év alatt az Arch Linux telepítőfájljában az archinstall drámaian gyorsabbá és könnyebbé tette a népszerű Linux-disztribúciónak a telepítését. Megjelent az Archinstall 2.5.1, amely számos javítást és egyéb változtatást tartalmaz ehhez a könnyen használható Arch Linux telepítőhöz.

Feliratkozás RSS - telepítő csatornájára