Arch Linux

kami911 képe

Az első Linux Kernel 6.0-val működő Arch Linux ISO-lemezkép már letölthető

Az Arch Linux 2022.11.01 megjelent, az Arch Linux első ISO pillanatképeként, amely a legújabb és legjobb Linux 6.0 kernel sorozatot használja azok számára, akik a könnyű, rugalmas és gördülő kiadású GNU/Linux disztribúció friss telepítését tervezik.

A Linux kernel 6.0 2022. október 2-án jelent meg, és olyan új funkciókat vezetett be, mint az AArch64 (ARM64) hardverarchitektúra támogatása az transparent huge pages felosztás nélküli cseréjéhez, az NVMe sávon belüli hitelesítés támogatása, valamint az OpenRISC és LoongArch architektúrák PCI buszainak támogatása.

kami911 képe

Az Arch Linux telepítőhöz megjelent: Archinstall 2.5.1

Az elmúlt másfél év alatt az Arch Linux telepítőfájljában az archinstall drámaian gyorsabbá és könnyebbé tette a népszerű Linux-disztribúciónak a telepítését. Megjelent az Archinstall 2.5.1, amely számos javítást és egyéb változtatást tartalmaz ehhez a könnyen használható Arch Linux telepítőhöz.

kami911 képe

Polyak Levente az Arch Linux projekt újra megválasztott vezetője

Az Arch Linux újraválasztotta jelenlegi projektvezetőjét.

Polyak Levente „anthraxx” újabb ciklusban töltheti be az Arch Linux projektvezetői posztját. Polyak Levente 2020 óta vezeti az Arch Linux projektet, amikor Aaron Griffin lemondott erről a szerepkörről. A mai választási eredmények egyáltalán nem meglepőek, mivel Polyak az idei választásokon ellenjelölt nélkül indult. A magyar származású, Németországban élő Linux-fejlesztő egy újabb kétéves ciklusban lesz az Arch Linux projekt vezetője, és 2024-ben újra indulhat, mivel az Arch Linux pozíciója időintervallumban nem korlátozott.

Feliratkozás RSS - Arch Linux csatornájára