Arch Linux

kami911 képe

Kezdőknek és kíváncsiaknak: Ismerd meg a Linux világát!

kami911 képe

Kezdőknek és kíváncsiaknak: Ismerd meg a Linux világát!

Az EndeavourOS Galileo Neo már letölthető

Két hónappal a Galileo fő kiadásának debütálása után az nemrégiben piacra dobta legújabb verzióját, a Galileo Neot.

A „Neo” sorozat hagyományait követve ez a kiadás elsősorban az alapvető javításokra és az alapvető csomagfrissítésekre összpontosít. Fontos megjegyezni, hogy elsősorban a telepítési folyamat javítására tervezték, és nincs hatással a jelenleg futó rendszerekre, feltéve, hogy azokat rendszeresen frissítik.

Új hónap, új Arch telepítő

Az Arch Linux 2023. decemberi ISO-kiadása meghozza a Linux 6.6 LTS frissített telepítőjét
Az archinstall menü alapú telepítő számos új funkciót és fejlesztést kapott.

Az Arch Linux 2023.12.01 tegnap jelent meg az Arch Linux ISO-pillanatfelvételeként 2023 decemberére, amelyet egy új kernel hajt, és sokkal jobban továbbfejlesztett telepítési élményt kínál.

kami911 képe

Az első Linux Kernel 6.3-mal működő Arch Linux ISO-lemezkép már letölthető

Új verzióval ünnepli a nyarat az Arch Linux. A 2023.06.01 jelzésű Arch Linux ISO pillanatkép verzióval a legújabb és legjobb Linux kernel 6.3-as sorozatot használja. Ez azok számára lesz hasznos, akik a könnyű, rugalmas és gördülő kiadású GNU + Linux disztribúció friss telepítését tervezik.

kami911 képe

Melyik asztali környezetet és milyen terjesztést?

Milyen Linux terjesztést választanád?

Melyik asztali környezetet választanád?

Neked mik a preferenciáid? Mit választottál? Mit tervezel még kipróbálni?

kami911 képe

Az Arch Linux telepítőhöz megjelent: Archinstall 2.5.4

Megjelent az Arch Linux szöveges telepítőjének legújabb karbantartási frissítése, az Archinstall 2.5.4, amely új funkciókat és különböző fejlesztéseket tartalmaz. A 2.5.4-es verzióban bemutatásra került egy swapfile prototípus, amely lehetővé teszi a cserehelyfájl és hibernálófájl létrehozását. A telepítő kapott egy frissített Sway ablakkezelő profilt is, amely lehetővé teszi a telepítését polkit vagy seatd segítségével, valamint lehetővé teszi a systemd-boot-fallback változatú boot bejegyzések létrehozását.

kami911 képe

Az első Linux Kernel 6.0-val működő Arch Linux ISO-lemezkép már letölthető

Az Arch Linux 2022.11.01 megjelent, az Arch Linux első ISO pillanatképeként, amely a legújabb és legjobb Linux 6.0 kernel sorozatot használja azok számára, akik a könnyű, rugalmas és gördülő kiadású GNU/Linux disztribúció friss telepítését tervezik.

A Linux kernel 6.0 2022. október 2-án jelent meg, és olyan új funkciókat vezetett be, mint az AArch64 (ARM64) hardverarchitektúra támogatása az transparent huge pages felosztás nélküli cseréjéhez, az NVMe sávon belüli hitelesítés támogatása, valamint az OpenRISC és LoongArch architektúrák PCI buszainak támogatása.

kami911 képe

Az Arch Linux telepítőhöz megjelent: Archinstall 2.5.1

Az elmúlt másfél év alatt az Arch Linux telepítőfájljában az archinstall drámaian gyorsabbá és könnyebbé tette a népszerű Linux-disztribúciónak a telepítését. Megjelent az Archinstall 2.5.1, amely számos javítást és egyéb változtatást tartalmaz ehhez a könnyen használható Arch Linux telepítőhöz.

kami911 képe

Polyak Levente az Arch Linux projekt újra megválasztott vezetője

Az Arch Linux újraválasztotta jelenlegi projektvezetőjét.

Polyak Levente „anthraxx” újabb ciklusban töltheti be az Arch Linux projektvezetői posztját. Polyak Levente 2020 óta vezeti az Arch Linux projektet, amikor Aaron Griffin lemondott erről a szerepkörről. A mai választási eredmények egyáltalán nem meglepőek, mivel Polyak az idei választásokon ellenjelölt nélkül indult. A magyar származású, Németországban élő Linux-fejlesztő egy újabb kétéves ciklusban lesz az Arch Linux projekt vezetője, és 2024-ben újra indulhat, mivel az Arch Linux pozíciója időintervallumban nem korlátozott.

Feliratkozás RSS - Arch Linux csatornájára