Médiabox

kami911 képe

Itt a Kodi médialejátszó 20.5-ös verziója

A Kodi 20 „Nexus” nevű kiadásának negyedik frissítése nem régen jelent meg, mint a legújabb stabil verziója meghatározó szabad, nyílt forráskódú, és többplatformos otthoni szórakoztató szoftvernek, amely elérhető GNU/Linux, Android, Raspberry Pi, iOS, tvOS, macOS és Windows platformok számára is.

A Kodi 20.5 „Nexus” egy frissítő kiadás a hatalmas frissítésnek számító 20-es verzióhoz, amely közel két évvel a Kodi 19 „Matrix” után jelent meg, hogy bevezessen nagyszabású és izgalmas új funkciókat, mint például a PipeWire multimédia szerver támogatása, a Linuxon a VA-API (Videógyorsítási API) segítségével történő AV1 hardveres dekódolása, az InputStream AV1 kodek támogatása, valamint a Steam Deck vezérlő teljeskörű támogatása.

kami911 képe

Itt a Kodi médialejátszó 20.4-es verziója

A Kodi 20 „Nexus” nevű kiadásának negyedik frissítése nem régen jelent meg, mint a legújabb stabil verziója meghatározó szabad, nyílt forráskódú, és többplatformos otthoni szórakoztató szoftvernek, amely elérhető GNU/Linux, Android, Raspberry Pi, iOS, tvOS, macOS és Windows platformok számára is.

A Kodi 20.4 „Nexus” egy frissítő kiadás a hatalmas frissítésnek számító 20-es verzióhoz, amely közel két évvel a Kodi 19 „Matrix” után jelent meg, hogy bevezessen nagyszabású és izgalmas új funkciókat, mint például a PipeWire multimédia szerver támogatása, a Linuxon a VA-API (Videógyorsítási API) segítségével történő AV1 hardveres dekódolása, az InputStream AV1 kodek támogatása, valamint a Steam Deck vezérlő teljeskörű támogatása.

kami911 képe

Érkezőben a Kodi médialejátszó 21-es verziója, ez a második béta

A Kodi 21 „Omega” nevű kiadásának második béta verziója nem régen jelent meg, mint a legújabb tesztelésre szánt verziója a megkerülhetetlen szabad, nyílt forráskódú, és többplatformos otthoni szórakoztató szoftvernek, amely elérhető GNU/Linux, Android, Raspberry Pi, iOS, tvOS, macOS és Windows platformok számára is.

kami911 képe

Újra váltanom kellett

kami911 képe

Új verzió érkezett a CoreELEC-ből

Megjelent a CoreELEC 20.2-Nexus verziója, amely Kodi (Nexus) v20.2-t hoz. Kis fogyasztás, jó teljesítmény, számtalan támogatott hardver, KODI és bővítmények... Ti gondolkodtatok már médiabox építésén, vagy egy dobozos terméket használtok?

kami911 képe

Itt a Kodi médialejátszó 20.2-es verziója

A Kodi 20 „Nexus” nevű kiadásának második frissítése nem régen jelent meg, mint a legújabb stabil verziója meghatározó szabad, nyílt forráskódú, és többplatformos otthoni szórakoztató szoftvernek, amely elérhető GNU/Linux, Android, Raspberry Pi, iOS, tvOS, macOS és Windows platformok számára is.

A Kodi 20.2 „Nexus” egy frissítő kiadás a hatalmas frissítésnek számító 20-es verzióhoz, amely közel két évvel a Kodi 19 „Matrix” után jelent meg, hogy bevezessen nagyszabású és izgalmas új funkciókat, mint például a PipeWire multimédia szerver támogatása, a Linuxon a VA-API (Videógyorsítási API) segítségével történő AV1 hardveres dekódolása, az InputStream AV1 kodek támogatása, valamint a Steam Deck vezérlő teljeskörű támogatása.

kami911 képe

Új verzió érkezett a LibreELEC-ből és a CoreELEC-ből

Megjelent a LibreELEC 11.0.1 verziója, amely Kodi (Nexus) v20-t hoz. A LibreELEC 10.x felhasználói automatikus frissítést kapnak (ha engedélyezve van). A LibreELEC 9.2 telepítések nem frissülnek automatikusan, és a felhasználóknak manuálisan kell frissíteniük. Szintén ezt a Kodi verziót támogatja a 2022 március 16-án megjelent CoreELEC 20.1-Nexus Final verziója is, amely új funkciókat és javításokat hoz a rendszer számára.

Kis fogyasztás, jó teljesítmény, számtalan támogatott hardver, KODI és bővítmények... Ti gondolkodtatok már médiabox építésén, vagy egy dobozos terméket használtok?

kami911 képe

Nem lehet nem szeretni: a Kodi médialejátszó új verziója

A Kodi 20 „Nexus” nevű frissítés ma jelent meg, mint a legújabb stabil verziója meghatározó szabad, nyílt forráskódú, és többplatformos otthoni szórakoztató szoftvernek, amely elérhető GNU/Linux, Android, Raspberry Pi, iOS, tvOS, macOS és Windows platformok számára is.

A Kodi 20 „Nexus” egy hatalmas frissítés, amely közel két évvel a Kodi 19 „Matrix” után jelent meg, hogy bevezessen nagyszabású és izgalmas új funkciókat, mint például a PipeWire multimédia szerver támogatása, a Linuxon a VA-API (Videógyorsítási API) segítségével történő AV1 hardveres dekódolása, az InputStream AV1 kodek támogatása, valamint a Steam Deck vezérlő teljeskörű támogatása.

kami911 képe

Új verzió érkezett a LibreELEC-ből és a CoreELEC-ből

Megjelent a LibreELEC 10.0.4 verziója, amely Kodi (Matrix) v19.5-öt hoz. A LibreELEC 10.x felhasználói automatikus frissítést kapnak (ha engedélyezve van). A LibreELEC 9.2 telepítések nem frissülnek automatikusan, és a felhasználóknak manuálisan kell frissíteniük. Az 10.0.3 verzió óta történt változtatások közé tartozik a Kodi 19.5-ös frissítése, a RPi firmware frissítése és az AMD GPU javítások. Az új Kodi verzió további új funkciókat és javításokat hoz, valamint a RPi firmware frissítése javítja a rendszer teljesítményét és stabilitását. Az AMD GPU javítások pedig a grafikus teljesítmény javulását eredményezik.

Szintén ezt a Kodi verziót támogatja a 2022 december 26-án megjelent CoreELEC 19.5-Matrix Final verziója is, amely új funkciókat és javításokat hoz a rendszer számára.

Kis fogyasztás, jó teljesítmény, számtalan támogatott hardver, KODI és bővítmények... Ti gondolkodtatok már médiabox építésén, vagy egy dobozos terméket használtok?

kami911 képe

Médiabox építése LibreElec-kel vagy CoreElec-kel

Kis fogyasztás, jó teljesítmélny, számtalan támogatott hardver, KODI és bővítmények... Ti gondolkodtatok már médiabox építésén, vagy egy dobozos terméket használtok?

 • A LibreELEC egy éppen elegengő operációs rendszer „Just Enough OS” (JEOS) Linux terjesztés a Kodi médialejátszóhoz a nepszerű ARM alapú hardverekhez. A Raspberry Pi mellett támogatja az AllWinner, a Rockchip, az x86 és az Amlogic SOC csipjeit is. Az Amlogic SoC csipekhez, azaz a Khadas VIM, a Le Potato, az Odroid C2, a WeTek Core, a WeTek Hub, a WeTek Play 1, a WeTek Play 2 eszközökhöz a CoreElec jobb megoldás lehet.
  LibreElec telepítése
 • A CoreELEC egy éppen elegengő operációs rendszer „Just Enough OS” (JEOS) Linux terjesztés a Kodi médialejátszóhoz a nepszerű Amlogic ARM alapú hardverekhez.
  CoreElec telepítése

Az Amlogic által gyártott számos chip alkalmas arra, hogy médialejátszó alapja legyen, amelyre telepíthetőek a CoreElec lemezképei. A CoreElec a legtöbb támogatott eszköztípushoz külön-külön lemezképeket biztosít. Az eszközhöz szánt lemezképeket csak ki kell írni egy 1 gigabájtos, vagy nagyobb, jó minőségű, strapabíró MicroSD memóriakártyára. A káryán lévő támogatott eszközök listája szerinti eszközinformációs (dtb) fájlt kell átmásolni „device_trees” mappából az SD-kártyára „dtb.img” néven, majd az adott eszközbe helyezni a kártyát. Ezzel már indítható is az új rendszer, további telepítésre nem lesz szükség. Az eszközhöz szánt lemezkép kiírásához - ezköztől függően - szüksége lesz:

 • egy MicroSD-kártyára és MicroSD-kártyát írni képes eszközre, vagy
 • egy USB Pendrive-ra, amennyiben az eszköznek nincsne MicorSD-kártya foglalata.

A MicroSD-kártyát írni képes eszköz lehet egy USB-s kártyaíró adapter, hordozható számítógép SD-kártya írására alkalmas foglalata, MicroSD adapterre, vagy egyéb eszköz esetén USB Pendrive is.

Támogatott eszközök

A CoreElec az alábbi eszközöket támogatja:

 • Generic - Általános, az elábbiak közül egyik esetbe se tartozó készülékek.
 • LaFrite
 • LePotato
 • Odroid C4
 • Odroid HC4
 • Odroid N2

A CoreElec az alábbi Amlogic cég által gyártott SoC-okat támagatja:

 • S905
 • S905D
 • S905D3
 • S905W
 • S905X
 • S905X2
 • S912
 • S922X
 • A311D

Az CoreElec különféle eszközre szánt kiadása letölthetőek innen. A támogatott eszközök listája:

Feliratkozás RSS - Médiabox csatornájára