Médiabox építése LibreElec-kel vagy CoreElec-kel

kami911 képe
  • A LibreELEC egy éppen elegengő operációs rendszer „Just Enough OS” (JEOS) Linux terjesztés a Kodi médialejátszóhoz a nepszerű ARM alapú hardverekhez. A Raspberry Pi mellett támogatja az AllWinner, a Rockchip, az x86 és az Amlogic SOC csipjeit is. Az Amlogic SoC csipekhez, azaz a Khadas VIM, a Le Potato, az Odroid C2, a WeTek Core, a WeTek Hub, a WeTek Play 1, a WeTek Play 2 eszközökhöz a CoreElec jobb megoldás lehet.
  • A CoreELEC egy éppen elegendő operációs rendszer „Just Enough OS” (JEOS) Linux terjesztés a Kodi médialejátszóhoz a nepszerű Amlogic ARM alapú hardverekhez.
    • Megjegyzés: A CoreELEC fejlesztők hosszas megbeszélés után úgy döntöttek, hogy leállnak a 3.14 gyártói kernel használatával a CoreELEC kiadásaiban, miután a 9.2.x kiadás elavult kiadássá vált. Ez azt eredményezte, hogy a GXM(S912) és GXBB(S905) alapú eszközök nem kapnak támogatást a következő CoreELEC verzióban. (Mindkét SoC család jelenleg 5 éves és az Amlogic által már nem támogatottak.) A jó hír az, hogy a LibreELEC viszont továbbra is támogatja őket.