kami911 blogja

kami911 képe

Ki tud jönni? Kiállításon standolás...

Sziasztok!

Felkérést kaptunk, hogy vegyünk részt a Nyári Fantasy Expo 2024 - Fantasy Expo-n. A Fantasy Expón a fantasy, scifi, anime, manga, képregény, cosplay, videojáték és társas kedvelők egy napra összegyűlhetnek találkozni és szórakozni. Mottónk a "Rajongóktól Rajongóknak" és céljuk, hogy egy szórakoztató, minőségi, "klasszikus con" érzést nyújtsunk a látogatóinknak. Erre a rendezvényre kaptunk meghívást, hogy kiállítóként részt vegyünk.

A rendezvény 2024. augusztus 25-én, vasárnap lesz, kiállítóknak 9:00 – 19:20 között (ebben már benne van az ki- és elpakolás is. A szükséges dolgokat viszem, hozom, csak segítség kellene, egész napra, olyantól aki szívesen beszélget emberekkel, és be tudja mutatni, miért jó a szabad szoftver, a Linux Mint, a Mozilla termékek, vagy éppen az OpenStreetMap.

kami911 képe

Észak-koreai hackerek nulladik napi Windows sérülékenységet kihasználva telepítettek rootkitet

A Gen Digital adott hírt arról, hogy észak-koreai hackerek szofisztikált technikával támadásokat hajtottak végre a Windows néhány hete patchelt AFD.sys driverének zero-day sebezhetőségét (CVE-2024-38193) kihasználva.

kami911 képe

Kritikus Windows TCP/IP sérülékenység: távoli kódfuttatás lehetősége

A Microsoft által 2024 augusztusában kiadott CVE-2024-38063 azonosítójú sérülékenység lehetőséget biztosít távoli kódfuttatásra, amely kritikus fenyegetést jelenthet az IPv6 konfigurációt használó rendszerekre nézve.

kami911 képe

Gépház: Megszűnik a képtelenség

Talán már észrevettétek, de lehet hogy csak én hívom rá most fel a figyelmeteket: a weboldalon engedélyeztük a képek feltöltésének lehetőségét. Hosszú idő óta mindig is csak külső forrásból lehetett a fórumumkba képeket föltölteni. De most arra gondoltunk, hogy esetleg megpróbálkozunk egy olyan megoldással, ami segítségével közvetlenül a hozzászólásokhoz is, és az eredeti fórum bejegyzésekhez is képeket lehet föltölteni.

Remélem ez a változtatás megfelelő számotokra és elnyeri a tetszéseteket! Ha valami problémába ütköztök, akkor jelezzétek.

kami911 képe

A Windows Update downgrade támadás unpatcheli a frissített rendszereket

A SafeBreach biztonsági kutatója, Alon Leviev a Black Hat 2024 konferencián bemutatta, hogy két nulladik napi sebezhetőség is kihasználható downgrade támadásokhoz, amelyek révén a legújabb verziót futtató Windows 10, Windows 11 és Windows Server rendszerek patch előtti állapotba hozhatók és így a régi sérülékenységek újra bevethetők ellenük. Tehát az ilyen jellegű támadások célja, hogy egy naprakész rendszert egy korábbi verzióra kényszerítsen vissza.

kami911 képe

Nem megy a MFA hitelesítéses VPN az újabb OpenVPN kliensekkel

Az OpenVPN egy teljes értékű VPN-megoldás, amelyet James Yonan fejlesztett ki 2001-ben. A szoftver nyílt forráskódú, azaz bárki szabadon felhasználhatja, módosíthatja és terjesztheti. Az OpenVPN célja, hogy biztonságos kapcsolatot biztosítson az interneten keresztül, védve a felhasználók adatait a lehallgatás és az illetéktelen hozzáférés ellen. Belefutottam abba a problémába, hogy OpenVPN használatával nem megy az MFA/2FA hitelesítése (esetemben authetikátoros OTP) egy frissítés után. A verziót le kellett vinni egy régebbi verzióra, a működés visszaállításához.

kami911 képe

Web vagy parancssor – néha nagyon nem mindegy

A különböző hálózati, storage, és egyéb eszközök kényelmes menedzselési formája a webes felület. Bejelentkezik az rendszergazda az adott címen a weboldalon és már szerkesztheti is a beállításokat. Egy, (pontosabban két) Brocade gyártmányű G620 típusú (Firmware version: v9.2.1a – a legújabb elérhető a bejegyzés írásakor) Gen 6 Fibre Channel SAN eszközt sodort elém az élet, amelyen az SNMP lekérdező monitoring rendszer IP-cím váltása után kellett volna beállítani az új címre.

kami911 képe

Miért nem tudod letölteni a DJI alkalmazásokat a Google Play Áruházból?

Nehézségekbe ütközöl a megfelelő DJI alkalmazás letöltésekor Android okostelefonodra vagy táblagépedre? Nézd meg ezt az útmutatót, hogy megtudd, hogyan töltheted le a megfelelő alkalmazást DJI termékedhez Android eszközödre, és rövid időn belül repülhetsz és filmezhetsz az új DJI eszközöddel.

kami911 képe

Széljegyzetnek a csak Linux (Mint) versus offtopic téma mellé

A linuxmint.hu oldal újjászületése 2013-ban, több mint 10 éve indult. Akkoriban a Drupal rendszerre történő átlépés volt a fő feladat, miután a vezetőség úgy döntött, hogy a régebbi oldal állapota már kezelhetetlen volt. Az önkéntesek által üzemeltetett oldal átalakulása Nagy Gusztáv nélkül nem valósulhatott meg volna. Akkoriban tothgab vezetésével, ő maga és ikszman voltak a legaktívabbak.

kami911 képe

Az AbevJava most már tényleg csak Java 8-cal megy

Az AbevJava most már tényleg csak Java 8-cal megy
Az AbevJava most már tényleg csak Java 8-cal megy

Emlékeim szerint a AbevJava viszonylag jól működött a 11-es Java verzióval. Bár a honlap szerint nem garantálják a jó működést magasabb Java verziókkal:

ÁNYK használatához szükséges feltételek

  • A számítógépre legyen telepítve az Oracle által kiadott Java futtatási környezet, (JRE), 1.8 verziója. Ennél magasabb Java verzióval a program nem garantált, hogy megbízhatóan működni fog.

kami911 képe

SkyShowTime: ez nem fog menni Linux-on

Kipróbáltam a Linux-on a SkyShowTime videostreaming szolgáltatást, de nem jártam sikerrel: A SkyShowtime alkalmazás nem működik

Bár azt ígérik, hogy a – „A SkyShowtime-ot bárhol és bármikor nézheted különféle eszközökön és webböngészőkben.” – sajnos Linux nincs „az általuk támogatott termékek listáján”, amelyek a következőek:

Oldalak

Feliratkozás RSS - kami911 blogja csatornájára