licenc

Az örök licenc és a VMware esete...

A Broadcom kitolt a VMware-ügyfelekkel az akvizíció után? A VMware ügyfeleinek nem biztos, hogy tetszik a változtatások mögött rejlő szándék. A Broadcom nemrég fejezte be a VMware felvásárlásának folyamatát 61 milliárd dollárért. Mint minden vállalati tulajdonosváltásnak, ennek is vannak pozitív és negatív hatásai a helyzettől függően. Sajnos a VMware, az egyik legnépszerűbb virtualizációs megoldás számára ez nem jó hír.

kami911 képe

A Red Hat elkötelezettsége a nyílt forráskód mellett: a git.centos.org változásokra adott válasz

A Red Hat blogján ma jelent meg Mike McGrath, a Red Hat Core Platforms Engineering alelnökének bejegyzése. A bejegyzésben a „Red Hat nyílt forráskód iránti elkötelezettségéről” beszél, így:

kami911 képe

A Red Hat Enterprise Linux (RHEL) üzleti modell GPL-problémáinak átfogó elemzése

A Software Freedom Conservancy oldalán Bradley M. Kuhn tollából megjelent egy elemzés, amely így szól:

Ez a cikk eredetileg elsősorban válaszként jelent meg az IBM Red Hat azon változtatására, hogy a Red Hat nem publikálja többé a RHEL teljes, megfelelő forrását (CCS), valamint a CentOS Linux korábbi megszüntetésére (amelyek kapcsolódó események, mint alább leírtuk). Reméljük, hogy ez egy átfogó dokumentumként szolgál majd, amely tárgyalja a Red Hat RHEL üzleti modelljének történetét, a kapcsolódó forráskód-szolgáltatásokat és a GPL-nek való megfeleléssel kapcsolatos problémákat a RHEL-lel kapcsolatban.

kami911 képe

John Deere, ne sértsd meg a GPL licencet!

A John Deere észak-amerikai és egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági eszközgyártóinak, nem tartja be a felhasznált szabad szoftverek „jogosultságokat biztosító licenceit”, amelyek lehetővé tennék a gazdák számára, hogy javítsák saját tulajdonú mezőgazdasági eszközeiket. Ezzel szemben a John Deere szerződésszegéseket követ el a szabad szoftver komponensek szabályos felhasználásával kapcsolatban, amelynek következtében a gazdák elveszítik a karbantarthatóságot, ha az eszközgyártó nem kívánja javítani az eszközöket.

Feliratkozás RSS - licenc csatornájára