AlmaLinux

kami911 képe

A Red Hat elkötelezettsége a nyílt forráskód mellett: a git.centos.org változásokra adott válasz

A Red Hat blogján ma jelent meg Mike McGrath, a Red Hat Core Platforms Engineering alelnökének bejegyzése. A bejegyzésben a „Red Hat nyílt forráskód iránti elkötelezettségéről” beszél, így:

kami911 képe

A Red Hat Enterprise Linux (RHEL) üzleti modell GPL-problémáinak átfogó elemzése

A Software Freedom Conservancy oldalán Bradley M. Kuhn tollából megjelent egy elemzés, amely így szól:

Ez a cikk eredetileg elsősorban válaszként jelent meg az IBM Red Hat azon változtatására, hogy a Red Hat nem publikálja többé a RHEL teljes, megfelelő forrását (CCS), valamint a CentOS Linux korábbi megszüntetésére (amelyek kapcsolódó események, mint alább leírtuk). Reméljük, hogy ez egy átfogó dokumentumként szolgál majd, amely tárgyalja a Red Hat RHEL üzleti modelljének történetét, a kapcsolódó forráskód-szolgáltatásokat és a GPL-nek való megfeleléssel kapcsolatos problémákat a RHEL-lel kapcsolatban.

kami911 képe

Csak ügyfeleknek adja ki az Enterprise Linux forráskódját a RedHat

A Red Hat weboldalán megjelent bejelentés értelmében a CentOS Stream lesz az egyetlen tároló a Red Hat Enterprise Linuxhoz (RHEL) kapcsolódó nyilvános forráskód kiadásokhoz, ezzel fókuszálva a CentOS Streamre mint az üzleti Linux-innováció gerincére. A változás nem érinti a CentOS Projektet és a CentOS SIG-kat, és a RHEL forráskódok továbbra is elérhetőek maradnak a Red Hat ügyfélportálon - az előfizetők számára. Titeket hogyan érint ez a lépés? Enterprise Linux használók, hogyan tovább?

kami911 képe

Megjelent a Red Hat Enterprise Linux és az AlmaLinux 9.1

Megjelent a Red Hat Enterprise Linux 9.1! Az új Red Hat Enterprise Linux 9 kiadás frissített eszközkészlettel érkezik, amely tartalmazza z RHEL webkonzolt,  az új Ansible-eszközök előnyeit, az MS SQL Server-t, a Red Hat Satellite 6.12-t, illetve egy jobb képességű Convert2RHEL eszközt, és számos más GNU/Linux és nyílt forráskódú technológia új verzióját hozza.

Feliratkozás RSS - AlmaLinux csatornájára