keretrendszer

kami911 képe

Érdemes áttekinteni a KDE 6 nagy kiadásának alkalmazásait is

A KDE közösség büszkén mutatta be a Plasma 6-ot, a Frameworks 6-ot és a Gear 24.02-t. Ebben a cikkben a KDE Gear alkalmazások újdonságairól lehet többet megtudni.

kami911 képe

KDE neon 6: most már elérhető

Tegnap volt a KDE projekt nagy napja, amikor bejelentette valaha volt legnagyobb frissítését. A projekt 25 éves történetében még soha nem jelentettünk be ennyi új terméket egyszerre, de ez a frissítés megújult alapot hoz, hogy szoftveralapunk továbbra is erős maradjon. A KDE neon User kiadás ezt követve frissült: a KDE Frameworks 6, a Plasma 6 és az összes alkalmazás részleteivel a KDE Gear 24.02-ből. Frissítheted a Discover segítségével, vagy letöltheted a legújabb telepíthető ISO-lemezképfájlt.

kami911 képe

Megjelent a Qt 6.6

A Qt népszerűségét az egyszerűsége, a keresztplatformos fejlesztés támogatása és a gazdag grafikus felhasználói felületi elemek kialakítása miatt szerezte. A Qt alkalmazásokat natív kinézetűvé lehet tenni a célplatformnak megfelelően, és lehetővé teszi az alkalmazások egyszeri írását, majd azok futtatását több különböző platformon anélkül, hogy teljesen újra kellene írni az alkalmazás kódját.

kami911 képe

A KDE Frameworks 5.109 újdonságai

A KDE Projekt kiadta a KDE Frameworks 5.109.0 verzióját: Az szabad szoftverként elérhető programkönyvtárak gyűjteményének új verzióban hibajavítások találhatóak, amelyek közül kiemelendő a GPU felismerés hibajavításai. A Qt több mint 80 kiegészítő programkönyvtárának gyűjteményéből áll, és a legtöbb KDE alkalmazás, a KDE Plasma asztali környezetéhez és a KDE Gear szoftvercsomag számára biztosítja a szükséges funkciókat,

kami911 képe

Titkosított saját könyvtár támogatás és új funkciók a sötét üzemmódhoz és ikonkezeléshez

A KDE Projekt kiadta a KDE Frameworks 5.107.0 verzióját: Az szabad szoftverként elérhető programkönyvtárak gyűjteményének új verzió tökéletesíti a támogatást a titkosított saját könyvtárral rendelkező rendszerek számára, javítja a sötét mód támogatását más asztali környezetekben futó KDE alkalmazások esetén, és további fejlesztéseket nyújt az ikonkezelésben, a dokumentációban, a naptári funkciókban és a vonalkód kezelésében.

kami911 képe

A KDE Frameworks 5.106 újdonságai

A KDE Projekt kiadta a KDE Frameworks 5.106.0 verzióját: Az szabad szoftverként elérhető programkönyvtárak gyűjteményének új verzióban továbbfejlesztett Breeze ikonkészlet, a Dolphin fájlkezelő, a Partition Manager. A KDE Frameworks 5.106 frissítése azon felül, hogy javítja az alap funkciókat, további újításokat is tartalmaz. A Qt több mint 80 kiegészítő programkönyvtárának gyűjteményéből áll, és a legtöbb KDE alkalmazás, a KDE Plasma asztali környezetéhez és a KDE Gear szoftvercsomag számára biztosítja a szükséges funkciókat,

kami911 képe

A KDE Frameworks 5.104 továbbfejlesztett Plasma Wayland munkamenetet és javított Baloo indexelőt tartalmaz

A KDE Projekt kiadta a KDE Frameworks 5.104.0 verzióját: Az szabad szoftverként elérhető programkönyvtárak gyűjteményének új verzióban továbbfejlesztett Plasma Wayland munkamenetet tartalmaz, amelybe bekerült több javítás is annak érdekében, hogy a KDE alkalmazások ablakai megfelelően emlékezzenek a méretükre egy többmonitoros beállításban, és kijavítsa a nemrég bekövetkezett szoftver-visszafejlődést, amely gyakran okozta a Baloo fájlindexelő szolgáltatás összeomlását. A KDE Frameworks 5.104 frissítése azon felül, hogy javítja az alap funkciókat, további újításokat is tartalmaz. A Qt több mint 80 kiegészítő programkönyvtárának gyűjteményéből áll, és a legtöbb KDE alkalmazás számára biztosítja a szükséges funkciókat

kami911 képe

A KDE Frameworks 5.103 jobban kezeli a Flatpak alkalmazásokat és a vágólapot is

A KDE Projekt kiadta a KDE Frameworks 5.103.0 verzióját: Az szabad szoftverként elérhető programkönyvtárak gyűjteményének új verzióban továbbfejlesztett Flatpak alkalmazás támogatással rendelkezik. A KDE Frameworks 5.103 frissítése azon felül, hogy javítja az alap funkciókat, további újításokat is tartalmaz. A Qt több mint 80 kiegészítő programkönyvtárának gyűjteményéből áll, és a legtöbb KDE alkalmazás számára biztosítja a szükséges funkciókat

kami911 képe

A KDE Connect 2GB-nál nagyobb méretű fájlátvitelt támogat a KDE Frameworks-ben

A KDE bejelentette a KDE Frameworks 5.102.0 kiadásának megjelenését. A KDE Frameworks összesen 83 kiegészítő könyvtár, amelyek a Qt-n keresztül széles körű funkcionalitást biztosítanak a fejleszők által gyakran használt új funkciókhoz. A könyvtárakat alaposan tesztelték és felülvizsgálták, valamint kedvező licencfeltételekkel rendelkeznek. A kiadás a tervezett havi kiadás része, amelyek gyorsan és megbízhatóan javítják a fejlesztők számára elérhető funkcionalitást.

A KDE Frameworks 5.102 sok változást tartalmaz, de a legjelentősebbek közé tartozik a KDE Connect alkalmazásban található 2GB-nál nagyobb méretű fájlátvitel támogatása, amely lehetővé teszi a fájlok átvitelét mobil eszközről számítógépre és fordítva, de további funkciókat is tartalmaz, mint például értesítések fogadása, médialejátszók vezérlése stb.

kami911 képe

A KDE Frameworks 5.98 gyorsabbá teszi a fájlátvitelt a KDE alkalmazásokban, és több új funkciót is tartalmaz

A KDE Project kiadta a KDE Frameworks 5.98-at, a nyílt forráskódú szoftvercsomag legújabb frissítését, amely a Qt több mint 80 kiegészítő könyvtárának gyűjteményéből áll, és a legtöbb KDE alkalmazás számára biztosítja a szükséges funkciókat.

A havonta megjelenő KDE Framework kiadások folytatódnak, és a KDE Frameworks 5.98 most újabb új funkciókkal bővült kedvenc KDE alkalmazásai és a KDE Plasma asztali környezet számára, kezdve a relatív elérési utak támogatásával a különböző KDE alkalmazások, például a Dolphin és a Gwenview elérési sávjaiban, valamint a .arw RAW képfájlok miniatűr előnézeteinek létrehozásának lehetőségével.

Szintén újdonság a Kate és más KTextEditor-alapú alkalmazásokban a több kurzor funkciót használó különböző egéralapú módszerek támogatása, a Kate szövegszerkesztő támogatása, amely lehetővé teszi a dokumentumok betűtípusának testreszabását a Nyomtatás párbeszédpanelben, valamint a parancssor előzményeinek törlésére való képesség.

Mindezeken felül a KDE Frameworks 5.98 frissíti a „Get New [thing]” ablakokat az animált GIF képek támogatásának hozzáadásával, amelyek az effektek előnézetéhez használhatók, mint például a nemrég hozzáadott „Burn My Windows” KWin effekt.

Természetesen vannak a szokásos hibajavítások és teljesítményjavítások is, mivel a KDE Frameworks 5.98 gyorsabbá teszi a fájlátvitel sebességét minden KIO-t használó KDE alkalmazásban, különösen az NFS (Network File System) átvitelek esetében, amelyek mostantól akár 3-4x gyorsabbak lettek.

Szintén javításra került egy véletlenszerű lefagyási probléma a Kirigami-alapú alkalmazásokban és nézetekben, amelyek a közös FormLayout komponenst használják a betűtípusok, betűméretek, tartalmi méretek és ablakméretek bizonyos kombinációinak használatakor, valamint a globális parancsikonok, amelyek most már képesek olyan alkalmazások indítására, amelyek parancssori argumentumokat definiálnak a .desktop fájljaik „Exec=” kulcsában.

Feliratkozás RSS - keretrendszer csatornájára