game

Hangover 9.0 bevezeti a RISC-V támogatást

A Hangover 9.0 bevezeti a RISC-V támogatást, új platformokra bővítve elérhetőségét. Nézzük át az új funkciókat.
A fejlesztők számára izgalmas fejlesztésként a Hangover projekt nemrég kiadta legújabb verzióját, a Hangover 9.0-t, amely új lehetőségeket nyit a Windows alkalmazások zökkenőmentes futtatásához ARM64 rendszereken. Ez az innovatív projekt felhívta a figyelmet az x86_32 Windows-alkalmazások futtatására az aarch64 Wine-on, ami játékoknál sokat jelenthet.

A Lutris 0.5.15 izgalmas funkciókkal jelent meg

A Lutris 0.5.15 izgalmas funkciókkal és kritikus javításokkal jelent meg. Ismerd meg a Lutris 0.5.15 kiadás legjobb új funkcióit.
A Lutris egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver, amelyet a Linux operációs rendszeren futó játékok kezelésére és telepítésére terveztek. A Lutris célja, hogy egyszerűvé tegye a játékok telepítését és kezelését Linux rendszereken, különféle játékplatformok, mint például a Steam, Battle.net, Origin és mások támogatásával.

simonszoft képe

A Metro: Last Light ingyenes - SteamOS + Linux

A Metró 2033 történet először az interneten, majd 2005-ben könyvben is megjelent. A könyv egy atomháború következményeit írja le, egy Artyom nevű fiatalember történetén keresztül. A túlélők életben maradásukért küzdenek a moszkvai metró labirintusaiban, mintegy két évtizeddel a nukleáris holokauszt után. A mű formálisan egy sci-fi regény, ami egy disztópiát ír le, miközben a mai Oroszország társadalmát elemzi és ismerteti. Továbbá kritikusan vizsgálja a kommunizmust a volt Szovjetunióban, illetve a fasizmus felemelkedését a modern Oroszországban.

simonszoft képe

Linux konzolban futó játékok - Frissítés: 2020.01.15

Sziasztok!

Újabb játékokkal bővült a kollekció az utolsó blogbejegyzésem óta:

Nethack

A Nethack egy D&D (Dungeons and dragons) ihlette ASCIII grafikájú játék. A börtön részleteit kell felfedeznünk, úgy hogy közben életben maradunk.

aafire

Az aafire parancs kiadását követően lángba borul a terminál. Szép ASCII grafikus megvalósítás. Hiánypotló.

Bővebb infó:

https://github.com/simonszoft/LCGC

kimarite képe

SuperTuxKart játék

A SuperTuxKart egy mókás autóversenyzős játék, amelyben kitalált szereplőkkel mérheted össze a tudásod az interneten és egyénileg. A játék a Mario Kart mintájára készült, nyílt forráskódú, GNU GPLv3 licenc alatt van, és multiplatform.

A tükrökről a 0.9.3-1-es verzió érhető el, és telepíthető így:

kimarite képe

Retro játékok...- emlékek és újrajátszás Linux alatt...

Feliratkozás RSS - game csatornájára