Lutris

kami911 képe

Lutris: hibajavítás, amit érdemes telepíteni

Az Lutris egy Linuxra szabott játékplatform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén futtassák kedvenc játékaikat.A Lutris 0.5.16-os verziója mostantól elérhető, és számos fontos hibajavítást és fejlesztést tartalmaz a korábbi 0.5.15-ös kiadáshoz képest. A fő célja egy kritikus hiba kijavítása volt, amely megakadályozta a játékok sikeres telepítését a 0.5.15-ös verzióban.

A Lutris 0.5.15 izgalmas funkciókkal jelent meg

A Lutris 0.5.15 izgalmas funkciókkal és kritikus javításokkal jelent meg. Ismerd meg a Lutris 0.5.15 kiadás legjobb új funkcióit.
A Lutris egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver, amelyet a Linux operációs rendszeren futó játékok kezelésére és telepítésére terveztek. A Lutris célja, hogy egyszerűvé tegye a játékok telepítését és kezelését Linux rendszereken, különféle játékplatformok, mint például a Steam, Battle.net, Origin és mások támogatásával.

kami911 képe

Lutris: új dimenziók a Linux játékélményben

Az Lutris egy Linuxra szabott játékplatform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén futtassák kedvenc játékaikat. Az 2023-as frissítések között szerepel a Steam fiók váltó, felhasználói címkék, GPU-alapú DXVK és VKD3D verziók letöltése, EA App integráció, ScummVM integráció, valamint sok más újítás a jobb játékélményért.

kami911 képe

Új verzió érkezett a Lutris játékmenedzserhez

A v0.5.13-as legfrissebb Lutris verzióval visszatér a lehetőség a játékok Proton-nal történő futtatására . Bár ez hasznos lehet a kompatibilitás teszteléséhez, még mindig azt javasolják, hogy ragaszkodjunk a Lutris által biztosított verziókhoz. Alapértelmezetten most GloriousEggroll-féle Proton alapú verzióit használjuk, ami még szűkebb körülmények között igényli az eredeti Steam Proton használatát.

kami911 képe

Kedvenc játékkezelőnk immáron Xbox játékokat is futtat

Origin, EGS, Ubisoft Connect, GOG hitelesítési problémákat javít az új verzió és a beállítási panel újratervezése mellett Discord Rich Presence integrációt is kapott.

kami911 képe

Amazon Games támogatás érkezik a Lutris-ba

A Lutris egy nyílt forráskódú Linux játékmenedzser program. A Lutris segítségével minden korszakból és a legtöbb játékrendszerből telepíthet és játszhat videojátékokat. A meglévő emulátorok, motor-újraimplementációk és kompatibilitási rétegek kihasználásával és kombinálásával egy központi felületet biztosít az összes játék indításához. A kliens csatlakozni tud a meglévő szolgáltatásokhoz, mint például a a Humble Bundle, GOG, Steam, Epic Games, hogy játékkönyvtárai könnyen elérhetővé váljanak. A játékok letöltése és telepítése automatizált, és a felhasználó által készített szkriptekkel módosítható. A Lutris telepítése előtt (vagy legalábbis a játékok futtatása előtt) győződjön meg róla, hogy a számítógépét teljesen beállította a játékok futtatására. Ez magában foglalja a grafikus illesztőprogramok telepítését és frissítését, a Vulkan telepítését és az OpenGL, illetve a Vulkan 32 bites könyvtárak meglétét. Ha bármelyik komponens hiányzik, a Lutris figyelmeztetést ad. A Wine telepítését is nagyon ajánljuk a csomagkezelőből. A Lutris általában nem fogja közvetlenül használni, de a Wine csomagból telepített egyenrangú függőségek szükségesek ahhoz, hogy a telepített Wine megfelelően fusson.

Az ingyenes és nyílt forráskódú játékmenedzser Lutris tovább bővíti a játékok telepítését támogató áruházakat, és most már az Amazon Games is bekerült a kínálatba, az többek között a Steam, a GoG, az Origin, valamint az Ubisoft Connect mellett.

A Lutris 0.5.11 elérhető a projekt GitHub oldaláról.

Ti melyik játékokkal játszotok Linux alatt?

Részletesen az újdonságokról:

 • Néhány telepítő parancs 256-os visszatérési kóddal történő kilépésének javítása
 • A telepített játékok megjelenítésének/elrejtésének parancsikonja Ctrl + i-re változik
 • A rejtett játékok megjelenítése/elrejtése a Ctrl + h billentyűkombinációval.
 • Játékindító telepítése bejelentkezés előtt az azt használó szolgáltatások esetében.
 • Amazon Games integráció hozzáadása
 • SheepShaver, BasiliskII és Mini vMac futtatók hozzáadása
 • Ne hajtson végre futásidejű frissítéseket, ha egy játék parancsikonon keresztül indul el
 • Támogatja a változókat a szkript URL-ekbe
 • Összeomlás javítása, amikor a Lutris nem tudja beolvasni a képernyőfelbontást
 • Gamescope engedélyezése Nvidia >= 515 esetén
 • Javítások a Steam parancsikonokhoz
 • Gnome Console és Deepin Terminal hozzáadása a támogatott terminál emulátorokhoz
 • Összeomlás javítása, ha a Mangohudot a Gamescope mellett használják
 • Fordítási frissítések
kami911 képe

Origin és Ubisoft Connect érkezik a Lutris-ba

A Lutris egy nyílt forráskódú Linux játékmenedzser program. A Lutris segítségével minden korszakból és a legtöbb játékrendszerből telepíthet és játszhat videojátékokat. A meglévő emulátorok, motor-újraimplementációk és kompatibilitási rétegek kihasználásával és kombinálásával egy központi felületet biztosít az összes játék indításához. A kliens csatlakozni tud a meglévő szolgáltatásokhoz, mint például a a Humble Bundle, GOG, Steam, Epic Games, hogy játékkönyvtárai könnyen elérhetővé váljanak.

Feliratkozás RSS - Lutris csatornájára