Origin és Ubisoft Connect érkezik a Lutris-ba

kami911 képe

A Lutris egy nyílt forráskódú Linux játékmenedzser program. A Lutris segítségével minden korszakból és a legtöbb játékrendszerből telepíthet és játszhat videojátékokat. A meglévő emulátorok, motor-újraimplementációk és kompatibilitási rétegek kihasználásával és kombinálásával egy központi felületet biztosít az összes játék indításához. A kliens csatlakozni tud a meglévő szolgáltatásokhoz, mint például a a Humble Bundle, GOG, Steam, Epic Games, hogy játékkönyvtárai könnyen elérhetővé váljanak. A játékok letöltése és telepítése automatizált, és a felhasználó által készített szkriptekkel módosítható. A Lutris telepítése előtt (vagy legalábbis a játékok futtatása előtt) győződjön meg róla, hogy a számítógépét teljesen beállította a játékok futtatására. Ez magában foglalja a grafikus illesztőprogramok telepítését és frissítését, a Vulkan telepítését és az OpenGL, illetve a Vulkan 32 bites könyvtárak meglétét. Ha bármelyik komponens hiányzik, a Lutris figyelmeztetést ad. A Wine telepítését is nagyon ajánljuk a csomagkezelőből. A Lutris általában nem fogja közvetlenül használni, de a Wine csomagból telepített egyenrangú függőségek szükségesek ahhoz, hogy a telepített Wine megfelelően fusson.

Az ingyenes és nyílt forráskódú játékmenedzser Lutris tovább bővíti a játékok telepítését támogató áruházakat, és most már az Origin, valamint az Ubisoft Connect is bekerült a kínálatba.

A fejlesztői változatban érkező újdonságokról további részletek erről az integrációról a Lutris GitHub oldalán lehet többet megtudni a Lutris rendszerről pedig a Lutris.net-en tudhat meg a Kedves Olvasó (GitHub commit Ubisoft Connect támogatás, GtiHub commit Orion támogatás).