PC

kami911 képe

42 éves az IBM PC

Az első IBM PC (IBM Personal Computer) 1981 augusztus 12-én jelent meg. Ez a számítógép meghatározó volt a személyi számítógépek fejlődésében. Az eredeti modell 4.77 MHz-es processzort, 16-64 kB RAM-ot (amely 256 kB-ig bővíthető) és egy 160 kB-os lemezmeghajtót tartalmazott, amely kétoldalas lemezekkel akár 320 kB információ tárolására is alkalmas volt. Operációs rendszere a PC-DOS volt, ami hasonlított az MS-DOS-hoz. Összehasonlítva a mai számítógépekkel és mobiltelefonokkal, az első IBM PC töredékét tudta a mai számítógépeknek. A mai számítógépek és telefonok sokkal gyorsabbak, nagyobb memóriával rendelkeznek, és sokkal több funkciót tudnak ellátni, például internetezést, multimédiás tartalom lejátszását, valós idejű játékokat és komplex alkalmazások futtatását. A sebbesség tekintetében a mai gépek előnye többezerszeres, és tárkapacitás viszonylatában milliószoros is lehet.

kimarite képe

1000 eurót érhet a régi GeForce videokártyád

1000 eurót érhet a régi GeForce videokártyád
1000 eurót érhet a régi GeForce videokártyád

Az EVGA úgy döntött, hogy ideje felhívni magára a figyelmet egy akcióval, illetve nosztalgiázni egy kicsit. A gyártó előállt egy kihívással, ami még a cég innovatív hűtési rendszereinek korára utal vissza.

Az EVGA egészen pontosan olyan felhasználókat keres, akik megtartották az anno vásárolt GeForce 4 ACS és ACS2 videokártyáikat. Az ACS és az ACS2 alapvetően az EVGA mai hűtési megoldásának az elődje - ami ma alapszintű és normál hűtésnek számít, az akkoriban még úttörő technológia volt.

kimarite képe

Vigyázat - Google Docs: adathalászat veszély

Támadás érte a Gmail-felhasználókat, futótűzként terjed az interneten egy Google Docs-ot érintő hatalmas adathalász akció.
https://www.recode.net/2017/5/3/15535018/google-docs-hack-spreading-email-phishing
Először a Twitteren jelentették a felhasználók, hogy olyan emaileket kaptak, amelyek a megtévesztésig hasonlítanak egy Google Docs meghívóra.

kimarite képe

Retro játékok...- emlékek és újrajátszás Linux alatt...

Feliratkozás RSS - PC csatornájára