3.3

kami911 képe

Megérkezett a SteamOS 3.3 béta és van új Steam béta kliens is

Megérkezett a SteamOS 3.3 béta és van új Steam Kliens is. Az újdonságok:

A Steam béta kliens újdonságai

Figyelem, ez a frissítés a Steam Deck Client béta verziójához készült. A Béta csatornához készült, és olyan új funkciókat tartalmaz, amelyek még tesztelés alatt állnak. Ezt a Beállítások > Rendszer > Steam frissítési csatorna menüpontban választhatod.

kami911 képe

Megjelent a GCompris 3.3, a gyermekeknek

Megjelent a GCompris 3.3 nyílt forráskódú oktatási szoftvercsomag, amely kettőtől és tíz év közötti korú gyermekek számára nyújt szórakoztató eszközöket, mostantól letölthető, új és továbbfejlesztett tevékenységekkel. A gyermekek számára készült oktatószoftver segítségével a kicsik különböző aktivitásokkal sajátíthatják el a legkülönbözőbb ismereteket, a számítógép használatától az olvasás, a matematika, tudomány és földrajz alapjain keresztül egészen a tengeralattjáró működésének elvéig.

kami911 képe

Megjelent a GCompris 3.3, a gyermekeknek

Megjelent a GCompris 3.3 nyílt forráskódú oktatási szoftvercsomag, amely kettőtől és tíz év közötti korú gyermekek számára nyújt szórakoztató eszközöket, mostantól letölthető és továbbfejlesztett tevékenységeket, valamint bővített nyelvi fordításokat kínál.A gyermekek számára készült oktatószoftver segítségével a kicsik különböző aktivitásokkal sajátíthatják el a legkülönbözőbb ismereteket, a számítógép használatától az olvasás, a matematika, tudomány és földrajz alapjain keresztül egészen a tengeralattjáró működésének elvéig.

kami911 képe

Megjelent az Audacity 3.3

Megjelent az Audacity 3.3, a GNU/Linux, macOS és Windows rendszerekhez készült hatékony, ingyenes, nyílt forráskódú és platformokon átívelő hangszerkesztő szoftver legújabb stabil verziója, amely új effekteket, javításokat és hibajavításokat kínál a felhasználók számára.

kami911 képe

Megjelent a Blender 3.3

A Blender Alapítvány kiadta a Blender 3.3-at, a hatékony, ingyenes, nyílt forráskódú és platformokon átívelő 3D-s számítógépes grafikai szoftver legújabb stabil verzióját.

A Blender 3.3 pontosan három hónappal a Blender 3.2 után érkezett meg, és számos fejlesztést hoz, kezdve az Intel Arc grafika támogatásával, amelyhez Linuxon Intel illesztőprogram legalább 22.26.23570 verziója szüksége. Emellett az AMD GPU leképzés Vega grafikus kártyákhoz is megérkezett, amely új szintre emeli Linux-on többek között a Radeon VII, Radeon RX Vega sorozat és Radeon Pro WX 910 GPU-val szerelt kártyák támogatását. Valamint beépítésre került az új Filmic sRGB színtér támogatása a képekhez,  egy új haj munkafolyamat lehetőségét is biztosítja egy új görbe objektumtípus segítségével.

A Blender felhasználói felülete frissült: a szöveges mezők több helyzetben jelennek meg a jelöltek, mindig látható görgetősávok, a Beállításokban a Fájlböngésző felhasználói felület beállításainak jobb elrendezése, valamint a View Layer és a Library Overrides megjelenítési módok teljesítményének javítása is az újdonságok között szerepel.

További említésre méltó változás, hogy a Blender 3.3 javítja a szoftver teljesítményét a hatalmas mennyiségű objektumot tartalmazó Alembic, OBJ vagy USD fájlok importálásakor, Az export műveleteknél lesz lehetőség az előbeállítások elvégzésére. Érkezett támogatás az .obj vertex színek importálásához és exportálásához. A 3D nyomtatók tulajdonosaik bizonyára örülnek majd a kísérleti, C++ nyelven írt STL (.stl) importálónak, amely akár 8-szor gyorsabb a Python-alapúnál.

Feliratkozás RSS - 3.3 csatornájára