22.10

A Firefox és a Wayland találkozása

A legtöbb Ubuntu tartalmazza a Mozilla Firefox Snap előtelepített változatát. Canonical megerősítette ő maguk konfigurálták a Firefox Snap változatát, így az Ubuntu 23.10-ben Wayland módban fut alapértelmezetten. Ez korábban nem fordult elő.

“Wait a second — I already use Firefox on Wayland in Ubuntu,”

“And it works fine!”

Várj egy percet – A firefox ténylegesen Wayland az Ubuntuban.
Jól működik!

kami911 képe

Megjelent az Ubuntu 22.10

Az Ubuntu 22.10, kódnevén „Kinetic Kudu” (mozgékony kudu, ami egy antilopféle), megérkezett. Ez a kiadás folytatja az Ubuntu büszke hagyományát, miszerint a legújabb és legjobb nyílt forráskódú technológiákat integrálja egy kiváló minőségű, könnyen használható Linux-disztribúcióba. A csapat keményen dolgozott ebben a ciklusban, a közösséggel és partnereinkkel együttműködve, hogy új funkciókat vezessenek be és kijavítsák a hibákat.

Az Ubuntu Desktop 22.10 felhasználói profitálhatnak a GNOME 43 finomításaiból, beleértve a GTK4 témakezelést a jobb teljesítmény és konzisztencia érdekében. A gyorsbeállításokban mostantól gyorsabb hozzáférést biztosítanak az olyan gyakran használt beállításokhoz, mint a wifi, a bluetooth, a éjszakai üzemmód és az energiaellátás beállításai.

kami911 képe

Elénk szökkentek az Ubuntu 22.10 és változatainak béta verziói

Az Ubuntu csapat örömmel jelenti be az Ubuntu 22.10 Desktop, Server és Cloud termékek Beta kiadását.

Az Ubuntu 22.10, kódnevén „Kinetic Kudu”( - mozgékony kudu, ami egy antilopféle), folytatja az Ubuntu büszke a legújabb és legjobb nyílt forráskódú szoftverek integrálásának büszke hagyománya.
technológiák integrálása egy kiváló minőségű, könnyen használható Linux disztribúcióba. A csapat keményen dolgozott ebben a ciklusban, új funkciókat vezettek be
és javítja a hibákat.

Ez a béta kiadás nemcsak az Ubuntu Desktop, Server és Cloud termékekről tartalmaz ISO-lemezképeket, hanem a:

  • Kubuntu,
  • Lubuntu,
  • Ubuntu Budgie,
  • Ubuntu MATE,
  • Ubuntu Studio,
  • Ubuntu Unity és
  • Xubuntu változatokból is.

A béta ISO-lemezképek nem tartalmaznak ismertté vált kiadást meggátló hibákat, illetve mentesek a telepítőprogram hibáktól, miközben egy nagyon friss pillanatfelvételt képviselnek a 22.10-es verzióból. Ez a béta verzió már az végleges verzió összes tulajdonságával rendelkezik. Az Ubuntu 22.10, kódnevén „Kinetic Kudu” végleges verziójának megjelenése 2022. október 20-án várható.

Letöltések

További változatok

Feliratkozás RSS - 22.10 csatornájára