VCMI

kami911 képe

Végre itt a VCMI 1.0, a Heroes of Might and Magic III játék újraimplementálása

Több évnyi megfeszített és viszontagságos munka után megjelent a VCMI 1.0-s verziója. A VCMI egy nyílt forráskódú projekt, amelynek célja a Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia játék és játékmotor és az azt kiegészítő Heroes of Might and Magic III: The Shadow of Death játék és játékmotor, valamint a rajongók által készített Heroes of Might and Magic III: In the Wake of Gods játék új és kibővített lehetőségekkel újbóli implementálása. A Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia (más néven Heroes III vagy HoMM3) egy körökre osztott stratégiai játék. A játék története elsősorban hét játszható hadjáraton keresztül bontakozik ki, amelyek mindegyike Antagarich kontinensén játszódik. A hadjáratok során a történetet váltakozó nézőpontból mesélik el, így a játékosok a városok minden egyes irányvonal szerepében játszhatnak.

A Might and Magic VI: The Mandate of Heaven előtt eltűnt Enroth királya, Roland Ironfist eltűnése után felesége, Catherine királyné maradt a birodalom irányítására. Közben apját, Nicolas Gryphonheart, Erathia királyát meggyilkolják. Szeretett királyuk nélkül Erathia királysága Nighon és Eeofol sötét erői kezére kerül. Katalin királynő hazatér Antagarichba, hogy összegyűjtse hazája népét, és a nemzetüket elpusztító gonosz ellen vezesse őket.

kami911 képe

Tovább folytatódik a hősködés

Új, nagyobb frissítéssel jelentkezik a VCMI projekt, amely ehhez mérten az 1.3-as verziószámot kapta. Az új verzió számos újítást hoz, többek között az automatikus interfész skálázást, UI méretezési opciókat és a játékfelbontás változtatását újraindítás nélkül. Emellett érintőképernyős támogatás bevezetése, új gesztusok és radikális menü a felület kezeléséhez. Az indító automatikusan felismeri az operációs rendszer nyelvét, és a térképszerkesztőben is számos fejlesztés történt, beleértve a teljes térkép exportálását és a csapatok konfigurálását. Az AI játékosok is jelentős javulásokat tapasztalnak, beleértve a városépítést és a viselkedésjavításokat. Az újítások között fontos szerepet kapott a felhasználói felület finomhangolása, a hibák javítása, valamint a játékmenet javítása.

kami911 képe

Jobban mozognak a hőseid

Új frissítéssel jelentkezik a VCMI projekt, amely az első hibajavító kiadás az előzőleg megjelent 1.2-es verzióhoz. Ez a legnagyobb frissítés, amit valaha kiadtak a fejlesztők. A fejlesztők és a támogató közösség kivételes aktivitásának köszönhetően most olyan új funkciókat és hibajavításokat tartalmaz, amelyek még jobb felhasználói élményt biztosítanak. Az újítások között fontos szerepet kapott a felhasználói felület finomhangolása, a hibák javítása, valamint a játékmenet javítása.

Az novumok közül kiemelkedik a játékmotor átdolgozása, amelynek eredményeként a játék animációi simábbak, a teljesítmény pedig javult. Az új verzióban további fejlesztések történtek a grafikus felületen, és lehetőség nyílik a nyelvi fordításra is, mind az eredeti játéktartalom, mind a modok esetében. Az új játékmenetet támogató Launcher segíti az új játékosokat a telepítés és a konfiguráció során, ami még könnyebbé teszi a játék elindítását - a kiválasztott nyelven is. Több száz hiba került javításra a játékmenet különböző részein, így a játékosok zavartalanul élvezhetik az új frissítést.

kami911 képe

Végre itt a VCMI 1.1, a Heroes of Might and Magic III játék újraimplementálása

Több évnyi megfeszített és viszontagságos munka után megjelent a VCMI 1.0-s verziója, majd most Karácsonykor a VCMI 1.1-es verziója. A VCMI egy nyílt forráskódú projekt, amelynek célja a Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia játék és játékmotor és az azt kiegészítő Heroes of Might and Magic III: The Shadow of Death játék és játékmotor, valamint a rajongók által készített Heroes of Might and Magic III: In the Wake of Gods játék új és kibővített lehetőségekkel újbóli implementálása. A Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia (más néven Heroes III vagy HoMM3) egy körökre osztott stratégiai játék. A játék története elsősorban hét játszható hadjáratokon keresztül bontakozik ki, amelyek mindegyike Antagarich kontinensén játszódik. A hadjáratok során a történetet váltakozó nézőpontból mesélik el, így a játékosok a városok minden egyes irányvonal szerepében játszhatnak. Ebben a verzióban új platformként az iOS jelent meg, továbbá alapoktól újra lett írva a térkészerkesztő és hálózati játék lehetősége is került a VCMI 1.1-es verziójába.

Feliratkozás RSS - VCMI csatornájára