A hősképző a tökéletesség felé tart

kami911 képe

A VCMI fejlesztői kiadták a 1.4.0 verziót, és számos jelentős frissítést hoztak a játékhoz. Az új verzió fókuszában ezúttal a multiplayer és a játékélményt javító funkciók álltak, amelyek megkönnyítik a VCMI használatát mind az új játékosok, mind a Heroes of Might and Magic veteránok számára. Nemcsak a hibák javításáról van szó, hanem néhány nehezen érthető menü, opció és leírás tisztázásáról is, hogy azok megfeleljenek a játékosok elvárásainak.

Az egyik kiemelkedő újítás a „Simultaneous Turns” (Egyidejű játékkörök) funkció, amely a PvP közösség számára is fontos. Többféle mód lehetséges, beleértve a testreszabható fordulóidőket is. Emellett javítottak a GUI (grafikus felhasználói felület) widgeteken, beleértve a nagy varázskönyvet, a hős kiválasztó ablakot, további segítségeket az kalandtérképen, és mappaböngészőn belül is. A mentési játék kompatibilitása különböző modokkal további fejlesztéseket kapott, így a felhasználóknak nem kell pontosan ugyanazt a mod konfigurációt használniuk a betöltéshez. Az új verzióban bekerült egy betöltési képernyő, befejező képernyő és magas pontszámok is, amelyek mind funkcionálisak, és hasonlóképpen működnek, mint az Oh3-ban.

A mobil felhasználók számára bekerült egy bevezető tanító mód is, mivel a mobil változat jelentősen különbözik a desktop változattól. Az új opciók mellett ez a tanító mód segíti az új játékosokat a mobil GUI összes funkciójának megértésében. A térképszerkesztő is újításokat kapott, lehetőséget biztosítva a különböző objektumtulajdonságok testreszabására, ami remélhetőleg megkönnyíti a térképek létrehozását a VCMI tartalmával.

A változások nemcsak a játékélményt, hanem a játékélményt is fokozatosan javítják, beleértve a csata- és kalandmesterség, a véletlenszerű térképgenerátor és a modrendszer kisebb finomhangolásait is. A VCMI közösség egyre növekszik, és a fejlesztők továbbra sem állnak meg. Rengeteg funkciót kért mindenki, és a fejlesztők tele vannak munkával, hogy a játék még jobb élményt nyújtson.

A VCMI egy nyílt forráskódú projekt, amelynek célja a Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia játék és játékmotor és az azt kiegészítő Heroes of Might and Magic III: The Shadow of Death játék és játékmotor, valamint a rajongók által készített Heroes of Might and Magic III: In the Wake of Gods játék új és kibővített lehetőségekkel újbóli implementálása. A Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia (más néven Heroes III vagy HoMM3) egy körökre osztott stratégiai játék. A játék története elsősorban hét játszható hadjáratokon keresztül bontakozik ki, amelyek mindegyike Antagarich kontinensén játszódik. A hadjáratok során a történetet váltakozó nézőpontból mesélik el, így a játékosok a városok minden egyes irányvonal szerepében játszhatnak. Ebben a verzióban új platformként az iOS jelent meg, továbbá alapoktól újra lett írva a térkészerkesztő és hálózati játék lehetősége is került a VCMI 1.1-es verziójába.

A Might and Magic VI: The Mandate of Heaven előtt eltűnt Enroth királya, Roland Ironfist eltűnése után felesége, Catherine királyné maradt a birodalom irányítására. Közben apját, Nicolas Gryphonheart, Erathia királyát meggyilkolják. Szeretett királyuk nélkül Erathia királysága Nighon és Eeofol sötét erői kezére kerül. Katalin királynő hazatér Antagarichba, hogy összegyűjtse hazája népét, és a nemzetüket elpusztító gonosz ellen vezesse őket.

Letöltés

További részletek a VCMI 1.4.0 kiadási megjegyzésben találhatóak.

A VCMI binárisok letölthetőek:

rendszerekre.

Telepítés PPA csomagtárolóból, a legújabb 1.4.0-s verzió telepítése

A legújabb, stabil VCMI telepíthető csomagtárolóból a következő PPA csomagtároló hozzáadásával Szoftverforrások alkalmazásban:

ppa:vcmi/ppa

Ezek után mentse el a beállítást és a „Szoftverkezelő” programban a a keresés mezőbe írja be: „vcmi” csomagok telepítése, vagy pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt install vcmi

A teljes parancssori telepítéshez a terminálban írja be a következő parancsokat:

sudo add-apt-repository ppa:vcmi/ppa
sudo apt update
sudo apt install vcmi

Snap telepítés

sudo snap install --edge vcmi

Telepítés Linux Mint Debian Edition és Debian rendszerekre

A stabil VCMI verzió elérhető a „contrib” tárolóban. A Debian wikiben megtudhatja, hogy hogyan engedélyezheti.

A VCMI telepítése a tárolóból:

sudo apt-get update
sudo apt-get install vcmi

További terjesztések

A régebbi 0.99-es verzió telepítése

A „Szoftverkezelő” programban a a keresés mezőbe írja be: „vcmi”, majd a csomag telepítése, vagy pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install vcmi

A Heroes III adatfájlok telepítése

A VCMI telepítéséhez szüksége lesz a Heroes III: Shadow of Death vagy a Complete kiadásra.

Automatikus telepítés

A Heroes 3 adatainak automatizált szkript segítségével történő telepítéséhez a következők az egyikre szükség van:

  • Egy vagy két CD-lemez a játékkal vagy CD-lemezkép a játékról, használandó parancs:
    • vcmibuilder --cd1 /path/to/iso/or/cd --cd2 /path/to/second/cd
  • a gog.com telepítő, használandó parancs:
    • vcmibuilder --gog /path/to/gog.com/installer
  • a telepített játékot tartalmazó könyvtár, használandó parancs:
    • vcmibuilder --data /path/to/h3/data

A parancsok közül csak az egyiket szabad használni.

A Heroes of Might and Magic III egy stratégiai szerepjáték, amelyet a New World Computing fejlesztett ki és adott ki 1999-ben. A játék a Might and Magic széria harmadik része, és a Heroes of Might and Magic sorozat első része.

A Heroes of Might and Magic III játékmenete hasonló az előző részekéhez, ahol a játékosok különböző fantáziavilágokban harcolnak egymással, úgymint a fejlesztések, a hősök és az egységek irányításával. A játék több mint 200 különböző egységet és hőst tartalmaz, valamint több mint 30 különböző fajt és több mint 50 különböző képességet. A játék több mint 30 különböző küldetést és több mint 20 különböző skótot tartalmaz.

A Heroes of Might and Magic III nagyon sikeres volt, és sok díjat nyert el, beleértve a "Legjobb Stratégiai Játék" díjat az 1999-es Computer Gaming World Awards-on. A játék sok módosítást és kiegészítőt kapott az évek során, beleértve az Armageddon's Blade és a Shadow of Death kiegészítőket. A Heroes of Might and Magic III ma is nagyon népszerű, és sok ember játszik vele ma is.