Godot

kami911 képe

Godot játékmotorral érkező játékok

A Godot Engine egy ingyenes és nyílt forráskódú játékmotor. Szeretnél látni néhány játékot, ami ezzel készült? Nos, van egy jó hírünk, hiszen a csapat most adta ki legújabb bemutatóját.

Mielőtt azonban megnéznéd a videót, itt van egy lista a bemutatott játékokról, és egy link, ahol többet megtudhatsz róluk. A játékok listája a megjelenés sorrendjében:

kami911 képe

A Godot Engine 4.3 hivatalosan is támogatni fogja a Wayland-et

Az idei év egyértelműen a Wayland éve az asztali környezetben, és mostantól a Godot Engine hivatalosan is támogatni fogja a Waylandet a következő új kiadásában.

Az újításokat az elsődleges fejlesztő, Riteo által végzett fejlesztés nemrég beillesztésre kerül a Godot Engine fejlesztési kódjába. Így kész a Godot 4.3 kiadásra, ami ennek az évnek a későbbi időszakában jelenik majd meg.A legutóbbi Godot kiadás a 4.2.1, míg a 4.3 január elején kapott egy második fejlesztési előzetes kiadást.

Itt a Godot 4.0, és félelmetes ;-)

Ráveheti a játékfejlesztőket, hogy váltsanak le az Unreal, a Unity és más játékmotorokról

A Godot egy nyílt forráskódú, közösség által vezérelt 2D/3D játékmotor, amely sok dicséretet kapott a játékipartól.

Ez egy alternatív FOSS-megoldás , amely segítheti a fejlesztőknek megszakítani a kapcsolatokat olyan szabadalmaztatott opciókkal, mint az Unreal, a Unity és más játékmotorok.

Most, több mint három év fejlesztés után, a teljesen feljavított Godot-kiadás teljes motor-újraírást és még sok minden mást tartalmaz.

kami911 képe

Vulkan-nal és új fizikai motorral kelt nagy feltűnést

Három évnyi munka összefoglalásaként megjelent a Godot 4.0 amely egy sokkal fejlettebb és erősebb ingyenes és nyílt forrású játékmotor, amely Vulkan és OpenGL támogatást is biztosít. Új játékspecifikus fizikai motorral, javított grafikával és vizuális effektekkel, jelentősen javult 3D, 2D, többjátékos és XR munkafolyamatokkal, valamint szélesebb lokalizációval, elérhetőséggel és platform támogatással. A Godot játékmotor fejlesztői írták a következőket:

Feliratkozás RSS - Godot csatornájára