Friendly Firmware

kami911 képe

FWUPD 1.8, barátságos firmware, LVFS hírek

Megjelent a FWUPD 1.8, amely még több hardver támogatásával segíti a Linux operációs rendszert használó felhasználókat a firmware frissítésekhez.

LVFS – A Linux Vendor Firmware Service, új kezdeményezésként, elindította a Fwupd Friendly Firmware-t. A kezdeményezés célja, hogy az eredeti berendezések/eszközök gyártói olyan IC-ket válasszanak, amelyek már rendelkeznek Fwupd bővítményekkel a firmware-frissítés támogatásának Linux alá történő integrációjának megkönnyítése érdekében.

kami911 képe

Megjelent az FWUPD 1.8.14

Megjelent az FWUPD 1.8.14, amely hibajavításként érkezett a 1.8.13 verzió hibáit javítandó. Az 1.8.13-as verzió a Framework hangkártya, a Lenovo ThinkPad TBT3-TR Gen 2 és a Wacom Intuos BT S Gen 3 eszközök támogatása mellett több új funkció beépítésével is segíti a Linux operációs rendszert használó felhasználókat a firmware frissítésekhez.

Az fwupd legfrissebb verziója kettő hibajavítást tartalmaz:

kami911 képe

Alacsony töltöttségnél is működik, illetve támogatást kapott a CalDigit Element Hub és a TS4 Dock hardverekhez

Megjelent a FWUPD 1.8.12, amely még több hardver támogatásával segíti a Linux operációs rendszert használó felhasználókat a firmware frissítésekhez.

kami911 képe

Új tömörítéssel és további hardverek támogatásával érkezett az FWUPD 1.8.7

Megjelent a FWUPD 1.8.7, amely még több hardver támogatásával segíti a Linux operációs rendszert használó felhasználókat a firmware frissítésekhez. LVFS – A Linux Vendor Firmware Service, új kezdeményezésként, elindította a Fwupd Friendly Firmware-t. A kezdeményezés célja, hogy az eredeti berendezések/eszközök gyártói olyan IC-ket válasszanak, amelyek már rendelkeznek Fwupd bővítményekkel a firmware-frissítés támogatásának Linux alá történő integrációjának megkönnyítése érdekében.

kami911 képe

Kevesebb helyet foglal és új eszközöket is támogat az FWUPD 1.8.6

Megjelent a FWUPD 1.8.6, amely még több hardver támogatásával segíti a Linux operációs rendszert használó felhasználókat a firmware frissítésekhez. LVFS – A Linux Vendor Firmware Service, új kezdeményezésként, elindította a Fwupd Friendly Firmware-t. A kezdeményezés célja, hogy az eredeti berendezések/eszközök gyártói olyan IC-ket válasszanak, amelyek már rendelkeznek Fwupd bővítményekkel a firmware-frissítés támogatásának Linux alá történő integrációjának megkönnyítése érdekében.

LVFS hírek

Jelenleg, amikor új vagy frissített eszközök szállítására kerül sor a firmware-frissítés támogatásához Linux alatt az FWUPD/LVFS segítségével, egy Fwupd plug-in készítése/beállítása szükséges az eszköz tényleges firmware-másolásának/frissítésének elvégzéséhez, majd az eszköz VID/PID hozzáadása a quirks táblához, hogy az Fwupd tudja, hogy mihez kell illeszteni egy adott eszközt, hogy a firmware plug-in használhassa.

Feliratkozás RSS - Friendly Firmware csatornájára