Raspbian

kami911 képe

10 éves lett a Raspberry Pi projekt

Eben Upton visszaemlékezése:

Majdnem pontosan ma tíz évvel ezelőtt több ezren állítottátok be az ébresztőórátokat, és arra ébredtetek a szökőnap reggelén, hogy felfedezzétek, hogy elkezdtük árulni a Raspberry Pi számítógépeket. Mire aznap este a kocsmában összegyűlt az önkéntes csapatunk egy ünnepi italra, a Farnell és RS Components már több mint 100 000 megrendelést fogadott be (annak ellenére, hogy a terhelés alatt nehezen tudták online tartani a weboldalukat); (rövid időre) Lady Gaga-t is megelőztük; és a Raspberry Pi egy kicsit nagyobb lett, mint terveztük.

Koppány képe

A Raspberry Pi operációs rendszer mostantól a Debian GNU/Linux 11 „Bullseye"-n alapul.

A hivatalos Raspberry Pi OS (korábban Raspbian) frissült, és most a Debian GNU/Linux 11 „Bullseye” operációs rendszer-sorozaton alapul.

A Raspberry Pi OS legújabb, 2021. október 30-i kiadása az első, amely alapját a régi stabil Debian GNU/Linux 10 „Buster” helyett a Debian GNU/Linux 11 „Bullseye” operációs rendszer sorozat adja és  alapértelmezés szerint a Linux 5.10.63 LTS kernelel érkezik.

kami911 képe

Fedora 37: Raspberry Pi is támogatott

A Fedora Linux 37 még idén ősszel elérhető lesz, és számos új funkciót és fejlesztést ígér, köztük a Raspberry Pi 4 eszközök hivatalos támogatását. A Raspberry Pi 4 támogatása a Fedora Linuxban nem újdonság. A Red Hat által szponzorált disztribúciót a felhasználók már futtathatták az apró számítógépen, de néhány kulcsfontosságú funkció hiányzott, például a hardveresen gyorsított grafika, így a Fedora Project hivatalosan sosem támogatta.

Feliratkozás RSS - Raspbian csatornájára