Széljegyzetnek a csak Linux (Mint) versus offtopic téma mellé

kami911 képe

A linuxmint.hu oldal újjászületése 2013-ban, több mint 10 éve indult. Akkoriban a Drupal rendszerre történő átlépés volt a fő feladat, miután a vezetőség úgy döntött, hogy a régebbi oldal állapota már kezelhetetlen volt. Az önkéntesek által üzemeltetett oldal átalakulása Nagy Gusztáv nélkül nem valósulhatott meg volna. Akkoriban tothgab vezetésével, ő maga és ikszman voltak a legaktívabbak. Én főként az oldal kialakításában, és a szerverek üzemeletetésében segítettem a szoftverfelületek magyar nyelvű honosítása mellett. Boccs ha további lényeges tagokat kihagytam, emlékeim szerint Bettina már ez idő tájt nem vett aktívan részt a Linux Mint hazai közösségének életében – sajnos. 2015-ben nagyjából 5 ember küldött be híreket, de már akkor kezdtük arra bátorítani az embereket, hogy küldjenek be híreket. Természetesen a blog beküldési lehetőség már akkor is mindenki számára elérhető volt, és a fórumon is jól témákba rendezve lehetett kommunikálni. Akkoriban ez volt a lehetőség:

„Arra biztatnánk mindenkit, hogy bátran küldjön Linux Minttel, Linuxszal, vagy bármilyen szabadszoftveres eseménnyel, rendezvénnyel kapcsolatos híreket akár itthonról, akár a nagyvilágból. Természetesen a blog használatára is biztatunk mindenkit.”

Ezek után jó néhány tag aktivitása növekedett, de sajnos tothgab magánéleti okokból lemondott a projekt továbbviteléről. 2016-tól már aktívan ment a toborzás, kerestünk mindenféle önkéntest, és ekkortól kezdtem el sokkal jobban látható aktivitásokat vinni, híreket írni. Bár ekkor is több hírbeküldő volt, és Kabika mellett már kimarite is aktív volt a fórumon is és a hírmegjelenésekkel kapcsolatban is. Több ember is aktív volt ez idő tájt, én csak buzdítottam mindenkit, hogy írjon híreket, fejlesszük a súgó oldalakat és tegyük az oldalt annyira hasznossá, amennyire lehetséges. Voltak megfogalmazott célok a beküldött anyagok minőségével, és a részvevők viselkedésével kapcsolatban. Idézzük fel ezeket:

Alapvetően használj magyar nyelvet. A Linux Mint fórumon mindig ügyelj a helyesírásodra (használd a böngésződ helyesírás-ellenőrzőjét). Ha lehet, a szlenget kerüljük a fórumon és amennyire lehet az angol kifejezéseket is, a szerkesztő csapat is törekszik ezen elvek betartására.

Légy udvarias – használd úgy a fórumot, hogy ne legyen szükség erre felhívni a figyelmet. A közösség tagjai tisztelettel bánnak egymással. Bizonyára nem mindig értünk egyet, ám ez nem lehet mentség sem kellemetlen viselkedésre, sem durva stílusra. Időnként mindnyájan lehetünk feszültek, de nem engedhetjük meg, hogy ez a feszültség személyes támadásba torkolljon. Tartsuk észben, hogy nem termékeny az olyan közösség, melyben fenyegetve vagy rosszul érzik magukat az emberek. A közösség tagjaitól azt várjuk, hogy legyenek tisztelettel egymás iránt.

Légy türelmes – a fórumon választ adók és a szerkesztők önkéntesen, a saját szabadidejüket áldozzák a kérdések megválaszolására. Más kötelezettségeik is vannak, ilyen a munkájuk, ami elsőbbséget élvez. Mindenkinek adódhatnak olyan napjai (adott esetben több nap is egy hónapban), amikor nem jut már idő a Linux Mint közösségre.

Nyugodtan beszéljük meg, ha valamiben nem értünk egyet - a vitás kérdések az élet velejárói, természetes tehát, hogy a Linux Mint közösségében is megjelennek. Nagyon fontos azonban, hogy a nézőpont- és véleménybeli különbségeket konstruktívan, a közösség segítségével, a többiekkel együttműködve oldjuk fel. Amennyiben a felhasználóknak személyes vitája támad egymással, azt kérjük privát üzenetben beszéljétek meg és ne a fórumot használjátok ilyen célból.

Kérj segítséget, ha valamiben bizonytalan vagy - Senki nem érthet mindenhez, és a közösségben senkitől sem várjuk, hogy tökéletes legyen. Kérdésekkel sok problémát elkerülhetünk és megelőzhetünk, ezért bátran kérdezzünk! Mikor kérdeznek tőlünk, legyünk készségesek és segítőkészek. Ugyanakkor figyeljünk rá, hogy kérdéseinket a megfelelő helyen, az arra alkalmas fórumon tegyük fel.

Kérjük, ne kérdezz alapvető támogatási kérdéseket privát üzenetekben. Sokkal jobb, ha a fórumban teszed fel a kérdésedet. Azonban ha úgy gondolod, hogy nem kapsz hasznos válaszokat, kérünk, küldj egy linket valamelyik adminisztrátornak a bejegyzés témájával. Ha kaptál már választ a kérdésedre, de úgy érzed, több segítségre van szükséged, csak szerkeszd át a témát vagy írj egy hozzászólást. Adj meg több információt vagy kulcsszavakat és az érintett témakörök a lista tetejére kerülnek.

Miután bejegyzést írtál:

Kérjük, írd a bejegyzés címébe előre, hogy [Megoldva], ha a probléma megoldódott. (Csak válaszd a „Szerkeszt” gombot és változtasd meg.) Ezzel együtt arra is kérünk minden bejegyzésindítót, hogy a megoldásról írjon egy érthető leírást, milyen úton jutott el a megoldáshoz. Ez a leírás kikerül a Linuxmint.hu oldalra, hogy mások is megtalálják a megoldást és ne legyen feleslegesen azonos témában számtalan bejegyzés indítva.

A kommentálás

A hírek után lehetőség van kommentálásra. Itt bárki elmondhatja a véleményét a témáról, vagy kiegészítheti azt. Kérjük, hogy itt is figyelj a fogalmazásra és kerüld az olyan megjegyzéseket, amelyek ellenkeznek az oldal moderációs alapelveivel.

Amennyiben egy hírben, cikkben, súgó vagy egyéb oldalon helyesírási hibát találnál, kérünk, hogy ne hozzászólásként jelezd! Bejelentéshez használd a Kapcsolat lapon található űrlapot, és „Dokumentáció” kategóriában, a hibás írásra mutató linkkel és javítási javaslattal együtt, küld el számunkra.

A moderáció

Az oldal moderációs alapelve, hogy törlünk minden olyan bejegyzést és hozzászólást, amely:

Spamek és más bejegyzések, amelyek teljesen szabálytalanok.

  • Durva felhasználóneveket vagy egyértelműen spamre utaló neveket (ismert spammerek által használt billentyűkombinációkat tartalmazó neveket) tartalmaznak szintén töröljük és/vagy letiltjuk. Durva felhasználónévnek minősülnek a szexuális és politikai hovatartozást tükröző nevek is. Utólagosan is töröljük a nevedet, ha már írtál bejegyzéseket.
  • Kalózszoftverekre hivatkozik.
  • Az alkotmánnyal és a hatályos törvényekkel ellentétes, emberi méltóságra nézve sértő.
  • Politikai, vallási, nemzetiségi ellentéteket szít, bármely közösségre, csoportra, társaságra vagy szervezetre nézve sértő.
  • Megfogalmazása trágár, bántó vagy igénytelen.
  • Kéretlen reklámokat vagy ajánlatokat tartalmaz, vagy egyéb okok miatt szemetelésnek minősíthető.
  • Veszélyes, biztonsági vagy stabilitási kockázatot jelentő, vagy a rendszer rendeltetésszerű működését kockáztató tanácsot ad.
  • Hamis információkat, tévhiteket, hazugságokat terjeszt.
  • Emellett az Linuxmint.hu moderátorai fenntartják a jogot, hogy bármilyen bejegyzést, hozzászólást előzetes vagy utólagos tájékoztatás vagy magyarázat nélkül töröljenek.

Alapvetően szerintem ezekkel az elvekkel semmi gond nincs, én magam részéről preferáltam a kulturált beszélgetést, minden tekintetben, és a témáknak sem szerettem volna határt szabni. Bár mostanában a szabályzatot is kritizálták a tagok, hogy nem jó, érdemi hozzászólást azzal kapcsolatban, hogy mi nem jó, sajnos énhozzám nem jutott el. Azt gondolom, és tartom ma is, hogy a száraz informatikai, például egy Linux Mint felhasználói kézikönyv mellet igenis jól elfér egy hasznos általános témájú cikkeket feldolgozó Trükkök az élethez könyv, amelyben aztán lehet szó az ARM alapú számítógépekről, az OpenStreetMap - térkép és navigációról, Androidos autós fejegységekről, vagy arról, hogy Hogyan kérdezzünk okosan, miképpen kezeljük a Pénzügyek, megtakarításokat, vagy hogy milyen módon Lehelj új életet régi androidos telefonodba, és mi az a Retró számítástechnika. Szerintem fontos, hogy tisztában legyünk a A számítógép biztonságos használata-val és adott esetben a Kiszolgálóüzemeltetés könyvben is – szerintem – hasznos információk (bár még most is hiányos) vannak. Ha valamit sikerült megoldani, vagy csak egy jó útmutatót összedobni, akkor azzal úgy voltam, őrizzük meg itt, hiszen egy Súgó oldalt bármikor be lehet linkelni, nem kell ismétmeg ismét leírni ugyanazokat a dolgokat se a fórumon, se ha valaki Messengeren kérdezi. Egészen egyszerűen azért, mert többek vagyunk mint csak az informatika, csak a kockulás. A retró, android, házimozi, és ki tudja mennyi minden mellett szeretek sütni főzni, és bár nem sok receptet adtam közre, de a blogban miért ne lenne jó egy Édes élet: Toszkán csokoládétorta bejegyzés, vagy a főoldalon Ingyenes és hasznos tartalmak Koronavírus idejére, hogy ne csak mindig informatika legyen. Persze nehéz felmérni, mikor kinek mire van igénye miért jött az oldalra, de úgy voltam vele, hogy a hasonló kezdeményezések, például: Társalgó - nem kifejezetten informatika jót tesztnek az oldalnak, mert nem csak szigorúan egy témáról esik szó, jobban lehet szocializálódni. Legalábbis én akkor így láttam és továbbra is így látom.

Persze követtem el én is hibákat. Például a fórum moderátorainak kinevezésével kapcsolatban, de úgy gondoltam egy aktív tag erre a legjobb választás. Miután sűrűsödtek a konfliktusok, próbáltam őt a háttérből menedzselni, hogy jobban bírja az ezzel járó stresszt, hogyan kezelje az ilyen konfliktusokat, és úgy tűnt nyitott a fejlődésre, de valahogy nem jutottunk ezzel előrébb. Sajnos az oldal egyfolytában emberi erőforrás hiánnyal szenved, mennyivel könnyebb lenne, ha lenne 1000 aktív tag, 10 moderátor, akik profin, lelkesen, türelmesen és önkéntesen kezelik az oldal dolgait. Emellett meg 20 ember akik hetente írnak 2-10 minőségi hírt, vagy 1-2 nagyobb, részletes cikket, súgó oldalt és pörög az oldal rendesen. Sajnos páran úgy gondolták, hogy egy-egy link beküldése már egy hírként értelmezhető. Véleményem szerint egy hír elkészítése lehet akár 10 perc, akár 2 óra, mégis tartalmasnak kell lennie.

2017-ben végül kimarite és én küldtem be a hírek nagy részét, ami kicsit elkeserítő volt. Azonban 2018-ban megnövekedett az aktív tagság így a hírbeküldők köre is bővült. Az az igazság a fórumos tevékenységre nincs jó statisztikám, ami látni engedi a kulcs tendenciákat a fórumon belül. Azt hiszem 2018-ban lettek jobban offtopic témák a is a Linux Mint oldalon, az általam írt hírekben biztosan, egész egyszerűen a személyes érdeklődésemtől vezérelve. Ekkor már téma volt a sebezhetőségek (Így javítsd meg a Spectre, Meltdown és az Intel Management Engine hibákat a gépeden), vagy az OSM, például OpenStreetMap Meetup 2018 május: Urban Mobilty híren keresztül is, ekkor kezdtem próbálkozni heti hírösszefoglalókkal is, például: 2018. 18. heti hírek és a Mozilla szélesebb portfólióját is bemutatni a további önkénteskedési lehetőségeken keresztül: Legyél Te (is) Magyarország hangja!, továbbá már a retró tartalmakat is próbáltam beépíteni amolyan online újságot csinálni: Felújított Bosszú, újra kiadott Gálya. Sajnos azonban nagyobb aktivitást itt az oldalon sem a Linux Mint témákkal, sem a Linux témákkal, sem az offtopicnak gondolt témákkal sem sikerült elérni, és bár a tagság száma szépen növekedett, az aktivitás konstans nagyjából maradt. Az az igazság, hogy nem gondolom, hogy ebben a moderátornak nagyobb szerepe volt, egy-egy konkrét esetet kivéve, ahol személyes konfliktusok alakultak ki. Sajnos ez a történek, bár nem moderátori szinten megismétlődött, és őszintén nem értem, hogy miért jó valakinek ez a kellemetlen viselkedés, és negatív hangulat. Ezek a történések mennyire befolyásolta az aktivitásotokat? Segítsetek ezt, meglátni!

Visszatérve 2019-re, ahol emlékeim szerint ismét kimarite és én küldtem a hírek nagy részét. Ez folytatódott 2020-ban is. 2021-ben csatlakozott Koppány, aki szintén a hírek beküldésével, továbbá moderátori feladatokban segített és ekkoriban érkezett a fedélzetre simonszoft is, aki a linux témák mellett retró témákat is hozott. Szerintem innentől lett még erősebb a retró irány, amit én egyáltalán nem bántam. Meg kell még említenem Balazs_B, akinek hatalmas munkájáról csak egy-egy hír emlékezik meg, ugyanakkor főleg neki köszönhető, hogy a kisalkalmazások, bővítmények és az asztalkalmazások magyar nyelven jelennek meg a Cinnamon-ban. Ettől az évtől segített palotasani a hírek fordításában, szóval úgy tűnt valami lendület van. T.István is ebben az évben küldött be hírt először, az aktív segítőkész fórumsegítség mellett. Jól mutatja ezt, hogy az előző 8 évben 64 oldalnyi hír készült, míg az azt követő 3 évben pedig 200. Itt szeretnék egy pillanatra megállni, megemlékezni és megköszönni:

Srácok köszi a munkátokat!

Köszönöm a segítséget az FSF.hu-nak is, akik nélkül az oldal lehet nem is lenne elérhető.

2021 harmadik negyedéve azért is érdekes volt számomra, mert akkor határoztam el, hogy az eddiginél sokkal nagyobb erőfeszítéseket teszek a hírek és súgó oldalak írásába. Ekkortól lódul meg a hírek száma, és kíváncsian figyeltem, milyen változást hoz ez. Nem voltam rest korábban kelni, és tovább maradni fent, hogy feldolgozzam az aznapi híreket. Szerintem nem is akartam lemaradni semmi releváns hírről, ezért is csináltam, s ha már olvastam, a linuxmint.hu oldalra is elhoztam őket. Persze többen is írtak híreket, meg egyéb oldalakat, biztos vagyok benne, hogy van aki kimaradt, és nem köszöntem meg mindenkinek, aki segített. De mindenkinek köszönöm. Ami még biztosan kimaradt, Janó, aki egy jó ideje menedzseli a weboldalt a Drupal szemszögéből, akivel sokat beszéltünk, ötleteltünk, hogy milyennek is kellene lennie az új drupalos oldalnak. Váltani kell, ha másért nem biztonsági okokból, mert ez a Drupal verzió már csak nagyon kitolt határidők miatt kap biztonsági frissítéseket. Egy Sysadminday véletlen miatt ismerkedtünk meg, kezdtünk el dolgozni, és lettünk barátok. De ugyanígy egy hasonló véletlenen és fesztiválos kitelepülésen múlt, hogy megismerhettem Nándit is. Szóval a Linux Mint-nek köszönhetek barátságokat is, ami szerintem nagyszerű dolog.

Ha másért nem, már ezekért a barátságokért megérte a linuxmint.hu-ba befektetett munka! Ha meg valaki a linuxmint.hu által nyújtott segítségekkel indult el a Linuxozás útján akkor azért is nagyon örülök, és szívesen olvasnék pár sikersztorit ezzel kapcsolatban.

2021-2024-ben szóval sok munkát toltam a linuxmint.hu oldalba és igyekeztem a fókuszt tágítani, új témákat bevonni, és jól feldolgozni. Szerintem ez sok esetben sikerült és jól sikerült. A fórum szerkezetét és ennek tudatában és irányába bővítettem, hogy minden normális léleknek legyen helye a linuxmint.hu oldalon. Bár az általános passzítást, és a Facebook felé terelődést nem sikerült átfordítanom. Ezek a globális trendek, amelyeket nem tudtam – még a belerakott rengeteg munkával sem, legalább helyi szinten – visszafordítani.

Szeretném elérni, hogy az emberek ne csak a Linux Mint miatt jöjjenek az oldalra, hanem legyen ez az oldal disztribúciók felett átívelő közös hely, ahol megoszthatjuk tudásunkat, bővíthetjük ismereteinket, tájékozódhatunk, segíthetünk egymásnak – végül nem csak Linux témákban, hanem minden olyan témában, amiről érdemes beszélni és meghallgatni a másikat.

Hozzászólások

csuhas32 képe

Széljegyzet - „Fekete vagy fehér” és a szürke

Sajnos csak két opció van a szavazásnál.

Szeretné-e a közösség,hogy az oldalon kizárólag csak Linuxról szóló és azzal összeegyeztethető bejegyzések és blogok legyenek megengedettek?

- Igen

- Szeretném, ha Offtopic témák is megengedettek maradnának.

Én az Igen-t jelöltem, mert csak a jelenlegi struktúrából indulhattam ki, de valójában nem vagyok ennyire elutasító, el tudom fogadni, ha valakik Mást is szívesen írnak/olvasnak mint amire én kíváncsi vagyok, ha az úgy van elhelyezve, hogy engem nem zavar.

És azt gondolom, hogy talán többen is választották a második opciót, mert nem szeretik a vaskalaposságot vagy ilyesmi, de ha lett volna olyan lehetőség, hogy ők szeretnék:
Maradjon az Offtopic, de azt nem bánják, ha a csak Linuxra kíváncsiak miatt ezeket attól jobban elkülönítik,
talán ezt választják, mert ők meg vannak ennyire elfogadóak.

Érdekes lett volna látni, mi az eredmény, ha van egy harmadik:

- Nem bánom az Offtopicot, ha nem kell találkoznom vele / Maradjon az Offtopic, de nem bánom, ha elkülönítik a linuxos témáktól, ha egyeseknek így jobb

lehetőség is.

Azt remélem, hogy ez nyert volna, mert valójában jóval elfogadóbbak vagyunk egymással, mint ahogy ez a „fekete vagy fehér” formában feltett kérdés láttatja.

Esetleg, aki gondolja, írjon ide a hozzászólásom alá egy 3-ast, így jelezze, hogy ezt az opciót választotta volna.
Kíváncsi lennék rá, hogy egyedül vagyok-e ezzel a véleményemmel.
Köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csuhas32 képe

Széljegyzet - „Fekete vagy fehér” és a szürke

#4

3

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Anno, amikor az EU-ról

Anno, amikor az EU-ról kellett szavazni kb.50/50 volt az igenek és nemek aránya mindenhol közép európában. Nem 60/40, nem 75/25, hanem 48/52, meg 49/51. Mini kis országokban mint Szlovákia, Csehország, Magyarország. Erre mentünk mind mint a birkák az EU-ba. Ennek lettek következményei és például a magyarok is és a szlovákok is, a lengyelek is pont ugyanúgy kritizálnak dolgokat. Tudom mert bármelyik nyelvet értem és sokakkal beszéltem. Ez a 50-50 érzet a mai napig megvan. Ha nem mentünk volna az EU-ba akkor meg az lenne kritizálva.

DE

Ha felmegyek a mindmegette.hu-ra, talán nem a Kékfény cikkeit akarom ott látni. Ha a origo.hu-n vagyok talán nem csak a szilikon völgy híreit akarom kizárólag látni. Az oldal a linuxmint.hu, a neve adja meg hogy mit is feltételezek a háttérben. Igencsak meg lennék lepve ha Te milyet szartál a héten szavazás fogadna. Vagy mentsük meg a delfineket. Ezekre van más felület. Ott a FB ott lehet fröcsögni szabadon faszságokról. Majd lájkolnak, vagy osztanak mint a szart. Ide olyat írjatok, ami ide való. És mi van akkor ha néha kicsit pangás van? Semmi, majd beindul megint.

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (4 szavazat)
kami911 képe

Anno, amikor az EU-ról

#5 Azért ez az EU-s kijelentés nem igaz, nélkülöz bármi igazságot, mert:

A Magyarország EU-csatlakozásáról
szóló népszavazás eredménye

(2003. április 12.)

A szavazásra jogosultak száma 8 042 272 fő 100%
A megjelentek száma 3 669 252 fő 45,62%
  • Ebből érvénytelen szavazat
17 998 a megjelentek
0,49%-a
  • Ebből érvényes szavazat
Válaszok száma százalék
Igen 3 056 027 83,76%
Nem 592 690 16,24%
Összesen 3 648 717 100%

Szóval Magyarországon 1/6 és 5/6 volt az arány az igenek javára. Nagyon nagy többség akarta ezt.

Értékelés: 

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Anno, amikor az EU-ról

#5.1

Rossz szálat fogtál itt meg. Az egy példa erre az állapotra itt ami most van. Mellesleg ne firtassuk a statisztikai adatokat meg bármilyen adatot a netről. Én még nem az a generáció vagyok, aki nem tudja mi az a VHS és társai. Mi építettük ki ezt az egészet, és az alap elv az volt mindig, hogy a választott domain név tükrözze a tartalmat. Ha lehet. Ehhez tartanám magam

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Anno, amikor az EU-ról

#5.1.1 Bocs, de alapvetően más. Egyrészt a tényekhez ragaszkodni kell. A Wikipédiának egyre több helyen elfogadnak referenciának. Pláne a tényekkel kapcsolatban.

Szóval csak legyenek Linux Mint hírek, úgy véled? El tudom fogadni ezt is, majd legfeljebb indítok egy másik oldalt, amire a többi téma is elfér. Ide meg csak a Linux Mint hírek kerülnek. Viszont a kérdés az, hogy ki fogja ezeket megírni? Ki vállalkozik rá?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
aurora képe

Anno, amikor az EU-ról Anno, amikor az EU-ról

#5.1.1.1

"Viszont a kérdés az, hogy ki fogja ezeket megírni? Ki vállalkozik rá?"
Gondolom az, aki "ehhez tartaná magát".

Van egy Orosz Hírek nevű hírportál. Ma az orosz témájú hírek mellett mellett ezek vannak az oldalon:
Izrael pénteken csapásokat mért Iránra, Szíriára és Irakra
Szankciókat jelentett be Irán ellen a brit és az amerikai kormány
Videó: egy férfi felgyújtotta magát a Trump-per előtt New Yorkban
Videó: Biden figyelmeztette Izraelt, hogy ne támadja meg Izraelt
Új Biden mese: kannibálok ették meg a nagybátyámat

Lehet, hogy százával írnak be az olvasók, hogy nem szeretnének mást olvasni, mint orosz híreket?
Lehet, hogy én hülye vagyok, de engem egy cseppet sem zavar, hogy ezek a hírek, nem tükrözik a választott domain nevet.
Én a Magyar Hírlap, és Magyar Nemzet oldalon is szoktam olyan hírekkel találkozni, amiknek semmi köze Magyarországhoz.
Sőt, vagy egy Vasárnap nevű hírportál, ami tele van cikkekkel, pedig még csak szombat van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Anno, amikor az EU-ról

#5.1.1.1

A Wikipedia egy szuper ötlet volt. De a valóságban az emberi tényező miatt buktavári. Túl nagy falat a rendes karbantartása. Aki elfogadja atombiztos megdönthetetlen alapnak, és erre épít, az egy merész valaki. Mindenki járjon szépen utána saját maga miért is.

Az én gyerekeim is iskolába járnak és elképedve nézem a tankönyvekben hogy tényként tanítják nekik, hogy a Wikipédia egy alap tudás forrás. Inkább ne menjünk bele.

Egy bármilyen ország által közzétett bármilyen mért statisztikai adatnak annyi értéke van mint egy felgyújtott szénakazalnak. A covid alatt is bizonyították. Mindenki covidba halt meg akkoriban, ha akarta, ha nem a papíron ez volt, mert ebből meg emiatt ömlött a zsé.

Igen, én nem akarok itt Euronews hirekkel találkozni, se blogokkal se fórumtémákkal. Ha arra vagyok kíváncsi akkor felkeresem azt a weboldalt. Ha az euronews oldalán a mintről írnak az más.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Anno, amikor az EU-ról

#5 Nyilván a szarás téma nem érdekfeszítő itt, sem a témafelvetés formája, sem más formában. De mondjuk az emésztési problémák, és annak megfeleltetése mondjuk az ülőmunkának, az olyan, ami sokakat érinthet. Ugyanilyen a vérnyomás téma is, most hogy kinek mi a vérnyomása az oldal szempontjából nem releváns, az hogy hogyan lehet megelőzni a magas vérnyomást, hogyan tudod ellenőrizni, hogyan megy Linux alatt szerintem érdekes.Kulturált beszélgetésről, kulturált témákról lehet beszélni. Bizonyos keretet a blog ad, ami személyes, én még mindig ezt gondolom. Például akár az űrkutatásról. Nyilván a bulvár nem érdekes. A szarás sem, valaki írt itt olyat? Van ahhoz linked?

A pangás nem fog megszűnni, ha csak valaki nem tekinti szívügyének a dolgot, vagy egy közösség, akinek a tagjai úgy döntenek, hogy időt szánnak a témára.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csuhas32 képe

a ... sem, valaki írt olyat

#5.2 Igen, én hozzá is szóltam, hogy ilyet ne!

Közvetlen link nincs, hisz szerencsére azóta le lett kapva, de a nyomát itt megtalálod az esetnek: https://linuxmint.hu/forum/moderacio

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ahogy én látom

a, a kérdés reálisan (nekem) nem az, hgy  legyen vagy ne legyen off, hanem az: ki fogja a tartalmakat gyártani? Megszavazta a közösség, hogy "Szeretnétek-e, hogy több cikk, hír jelenjen meg a linuxmint.hu főoldalon?" témában a választható pontok közül a "Igen, bármi jöhet a Linux világából". Nálam április elseje óta nem jelent ezen az oldalon meg egy hír sem. Témába vágó blog sem. Lehet szavazni (és a szavazáshoz hozzászólni) bármiről, de amíg tényleges erőforrásokat nem teremtik meg, addig...

b, Csuhás32 már az ötletelős topikban is leírta a win-win megoldást, itt is. Aki nem akarja látni az off témákat, az ne lássa, mert el van szeparálva a két témakör.

c, Az ilyen amatőr mód feltett kérdőívezés jó sok aknát hagy maga mögött, mert csak az egyik válasz ad egyértelmű és vitathatatlan választ: ne legyen. Ilyenkor nem lesz, aki pedig off-ol, azt az moderátor meginti. De ha azok kerülnek többségbe akik szeretnének más témát is, akkor bármilyen téma szabadon felvethető, amit nem tilt a szabályzat. Ez pedig mindegyik félnek szabad kezet ad, hiszen aki szeretett volna off témákat beírhatja, illetve aki nem, neki ott a lehetőség, hogy a korlátokat feszegesse: ki mit reggelizett, ki mekkorát kakkantot, jöhetnek az társadalmilag megosztó témák... Már láttam, hogy egyes témákat nemkívánatosnak tartanának itt emberek, de amíg a szabályok nem tiltják addig a laposföld és az egyéb felsoroltak teljesen legál témák. Ami megindítja majd az itt nem kell, de nem tiltja semmi, te hülye vagy, ha hiszel benne, megsértödik, hogy lehülyézték, fut a modihoz, hogy lehülyézték végtelen ciklust.

d, mindenki mondhatja, hogy aki túlzottan feszegeti a határokat, azt kitiltja a moderátor. Azt meg hogyan? :) Letiltja a nicket? Szépen hangzik, hogy úgy, hogy nem tudjon újra regisztrálni, de azt egy nyolcéves is ki fogja kerülni, plusz aki trollkodni akar, az már előre felkészül több nickkel.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (4 szavazat)

Ahogy én látom

#6 10/5! Tökéletes és higgadt meglátások.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Ahogy én látom

#6 Én is így látom, itt már lényegében csak én járok pórul. (a) Elfáradtam. Az offtopic szűrőt lehet megcsinálom még. Bár lehet ahhoz fel kellene tagelni minden egyes tartalmat, amit én magam biztos nem fogok megcsinálni. (b)

(d) Ezt nem lehet kivédeni, ha csak nem kérünk el személyit.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csuhas32 képe

Bár lehet ahhoz fel kellene tagelni minden egyes tartalmat

#6.2 Visszafele?!

Szerintem elég folyamatosan csak a trackeren megjelenő tartalmakat igazgatni, azt is csak akkor, ha a beküldőjük eltéveszti.

Hogyan lehetne kialakítani ezt a kettős tracker rendszert?
Alapeset (most ez van):
Bejön egy új tartalom, a témája (akár az egész téma új, akár egy új hsz-t kap) megjelenik a trackeren.
Valamikor jön a modi és megnézi:

A) Törölni kell
B) Maradhat

Az én elképzelésem szerint csak egy egy OFFtopic címkét kellene csinálni.
Az új téma/blog/hír beküldője eleve ráteheti ezt a címkét, csak a régről újraéledő témákkal lehet meló, de az is szakaszos. csak akkor kell, ha a téma felbukkan a Linux trackeren és nem oda való.
 Az új rendszerben jön a modi és megnézi a közös trackert:
A) Törölni kell
B) Maradhat, de OFFtopic és nincs rajta a címke, rádobja. (Vagy éppen rajta van az OFFtopic, de befér a Linuxba, leveszi róla)
C) Maradhat, nem kell vele csinálni semmit.

Rosszul gondolom, nem ennyire egyszerű az egész?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Bár lehet ahhoz fel kellene tagelni minden egyes tartalmat

#6.2.1 rosszul gondolod, nem ennyire egyszerű az egész. Van az oldalon rajtam kívül hat moderátor már évek óta. Én ezzel ne szívesen foglalkozom, mert más jobban leköt. Ezt közösségi alapon kevesek akarják csinálni, mint a hírek írását is. Ez van, nem az szabályokkal, és a keretrendszerrel van gond. hanem a lelkesedés (hiányával), és az általános viselkedéssel - azt meg otthon kellett volna megtanulni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csuhas32 képe

Bár lehet ahhoz fel kellene tagelni minden egyes tartalmat

#6.2.1.1 Én ezt másképp tapasztaltam. Szerintem felnőtt embereket megnevelni, megváltoztatni a mi lehetőségeink között nem lehet.

Kell egy határozott elképzelés, ahhoz egy megfelelő keretrendszer, aztán majd meglesznek az emberek, akik ebben jól érzik magukat, akiknek ez megfelel.

Láttam én már embert egy bizonyos rendszerben borzalmasan viselkedni, és parányi idő múlva egy másikban meg olyan szépen mint a kis angyal. Csodálkoztam is nagyot.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
csuhas32 képe

Van az oldalon rajtam kívül hat moderátor már évek óta

#6.2.1.1 Ez meglepett nem tapasztaltam a nyomát a munkájuknak, persze ennek lehet, hogy a figyelmetlenségem az oka. Nekem úgy tűnt, hogy hosszú ideig gyakorlatilag moderálatlan volt az oldal, már kartonpapírral takargattam a durva hozzászólásokat a monitoromon.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
csuhas32 képe

Ahogy én látom

#6 Tökéletes összefoglaló! Köszönöm.

A d. ponthoz még annyit hozzátennék, hogy meglátásom szerint az, hogy az illetlen viselkedés nem marad következmény nélkül, a három figyelmeztetés után bünti jön, igenis visszatartó erejű lehet, csökkenti a trollkodásban örömét lelő sikerélményét és még maga a feddés ténye is erkölcsi elégtételt jelent a nemtelen támadást elszenvedő fél részére.
Ez talán fontosabb annál, minthogy valakit technikailag véglegesen ki lehet-e tiltani vagy sem. Az is szégyen, ha bukja egy vagy több azonosítóját.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
devil képe

...sir NILS OLAV lll.

...sir NILS OLAV lll. segithet...devil

...a norvég hadsereg vezérornagya,pillanatnyilag az edinburghi állatkertben lakik...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csuhas32 képe

Vagy például akkor a retro

#8 Ha a szavazást nézem, akkor jelen állás szerint akár az is lehet belőle. (Mi számít OFF-nak? :-) )

Amennyiben viszont nem űzzük el az OFF-ot, csak elkülönítjük, akkor miért kellene? Ha nem fér bele a Linux-ba, akkor vígan él tovább a Minden más-ban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
aurora képe

Mi ez a baromság?

Én kicsit értetlenül szemlélem azt, ami itt megy.
Volt/van/lesz egy szavazás, ami hülyén lett meghirdetve. Több száz szavazat érkezett, fele igennel, fele nemmel szavazott.
Itt most miről folyik a szó? Aki igennel szavazott, azt azt magyarázza, aki nemmel, az meg azt?
Ennek mi értelme van?

Mit akar a tulajdonos?
A többiek véleménye annyit sem számít, mint kosz a köröm alatt!

Ha én lennék a tulajdonos, aki létrehozott egy ilyen oldalt, akkor kurvára nem érdekelne senki véleménye.
De ha már voltam olyan jó fej, hogy megkérdezem a tagságot, akkor nem hozom magam olyan helyzetbe, hogy ha hárommal több lesz az igenek száma, akkor ezentúl én sem írhatok arról, amiről akarok.
Én biztosan nem így tettem volna fel szavazásra ezt a kérdést, sőt én sehogyan se!
Van egy Minden más rovat. Ha ezt én hoztam volna létre, akkor ebbe senki sem pofázhatna bele, és ide minden más beleférne, ami nem tilos.

Nem értem???
Ha a számítógép felújításáról lehet írni, mert azon majd talán Linux OS lesz, akkor miért nem lehet pornóvideókat linkelni, hiszen azt Linuxon nézzük.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a számítógép felújítás szerintem nem fér bele, és azt se, hogy lehessen pornóvideókat feltölteni, de azt igen, ha valaki csatlakozik egy fórumhoz, akkor két dolgot tehet. Elfogadja azt, amit ott talál, vagy továbbáll! Mert ennek a parttalan vitának az égvilágon semmi értelme nincs, mert ebből nem lesz megegyezés.
Nem hiszem, hogy a tagságnak kellene eldöntenie, hogy mi jelenhet meg az oldalon!
Ha a tulajdonos nem áll a sarkára, akkor számolhat azzal, hogy ez örök vitatéma marad az oldalon.

Nem értem azokat, akik elő akarják írni, hogy mit engedjen meg az oldal tulajdonosa?
Ki az, aki mindent elolvas a kedvenc híroldalán?
Aki nem olvas el mindent, az ott is belepofázik, hogy mi jelenjen meg, és mi nem?
Én nem akarok Magyar Péterről olvasni egyetlen sort sem, mégis másról sem lehet olvasni az összes hírportálon.
Mégse írtam sehova panaszos levelet.

Számomra tök egyszerűen meg lehet oldani ezt a problémát:
El kell különíteni „Minden más”-t a Linuxos témáktól, és kész!
Akit nem érdekel az ne olvassa, de ne szóljon bele.

Szerintem nem olyan nagy probléma ez, vagy igen?
Tényleg még hetekig ezen fogtok lovagolni?

Tanácsolom a tulajdonosnak, hogy álljon a sarkára, és ne hagyja, hogy hülyeségekkel etessék!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (5 szavazat)

Te Atyaúristen

Nem voltam itt több hete, egyre ritkábban teszem ezt amúgy, okát nem tudom de bizonyára van.
 

Gyerekek,  mi van itt? Mi megy itt?
Semmibe nem kívánok belefolyni, egyetlen egy kérdésem lenne.
Mit csináltatok hogy T.István is elhagyta a süllyedő hajót? 
ez mellbevert rendesen.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
csuhas32 képe

Te Atyaúristen

#11 OFF Parancsolj: https://linuxmint.hu/comment/65088#comment-65088

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
IG képe

Te Atyaúristen

#11
Csak egyvalaki csinálja a feszkót, már mindenki lelépett miatta. Most meg másik néven tolja befelé az ide illő tartalmat, mintha semmi sem történt volna. Eddig a háborúról írt a pöcsfej.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
IG képe

Ömlesztve egy utolsó gondolatmenet

Baromi jók a retro IT írások! Öröm olvasni! De az IT és nem politika, meg tortarecept, meg euronews.

Pontosan az ilyen IT írások, mint a retro számítógép,  számítógépfelújítások, Pi-re költözés, Csoki klub, ilyen tartalmak adnák meg a nívóját ennek az oldalnak és 100%-ig biztos vagyok abban, hogy megnövekedne a látogatottság, illetve egyre több segítő lépne be. Ehhez idő kell!

Meg kell említenem a moderációt is. Gyakorlatilag nem volt az oldal moderálva. Jó látni, hogy ez változott, de miért kellett ehhez ennyi idő?

Többször le lett írva, hogy teret akarnak engedni az egyéb témáknak is az oldalon a tulajdonosok. Oké, ez így teljesen korrekt, de akkor nem értem miért linuxmint.hu az oldal címe?!

Én szeretném továbbra is látogatni ezt az oldalt az érdekes IT vonatkozású cikkei miatt, ha tudok majd segítek a fórumban -amennyire a tudásom engedi.

Az látható, hogy iszonyatos meló van itt a háttérben, a magam részéről köszönöm mindenkinek, aki beletette ezt a melót. Azt gondolom, egy kicsit most meg kell állni és számot vetni, merre van az előre, majd döntést hozni.

u.i.: pontosan azért kezdtem el ide járni, mert sok segítséget kaptam, és nem jött szembe a gusztustalan politika. Kikapcsolódás volt még a fórumot olvasgatni is, akkor is, ha nem szóltam hozzá.

Értékelés: 

3
Átlag: 3 (6 szavazat)
csuhas32 képe

Éreztem, hogy valami nem stimmel az elképzelésemmel

#12 Továbbra is mondom, a lényegi kérdés itt a moderáció volt, az szerencsére úgy néz ki, sínen van, ez az OFF egy attól jóval kisebb jelentőségű dolog, de persze ez is egy fontos kérdés. Ez a szavazás ismételten ráirányította a figyelmet, reflektorfénybe és az érdeklődés középpontjában helyezte, de ha már így alakult, akkor legalább ez is végre a helyére kerülhet majd.

Linux és minden ami ahhoz szorosan kapcsolódik (IT is)

Minden más

No így már tökéletes a kategorizálás, így az elsőben benne van a Csoki klub,,.

Most már tudom, hogy a szavazás lezárta után (az eredmény alapos kiértékelését követően :-) ), milyen javaslatot fogok előterjeszteni a tagság és vezetőség elé, bízva abban, hogy minden voksoló kívánságát egyaránt figyelembe vevő változtatást sikerül majd végrehajtani, melynek következtében minden regisztrált tag és olvasó számára biztosítva lesz a lehetőség, hogy a hozzá illő szemüvegen keresztül nézhesse ez oldalt, ugyanakkor a jelenlegi témagazdagságot is minimum megőrizzük, de egyébként titkos reményem szerint az IT részleg még nagyobb kibontakozási, erősödési esélyt is kap ezáltal és fejlődni fog.

Köszönöm szépen!

Értékelés: 

3
Átlag: 3 (2 szavazat)
devil képe

...az ovodas koru gyerek elé

...az ovodas koru gyerek elé tolsz egy nagy doboz játékot,ki tudja választani melyikkel akar játszani,melyikkel nem akar játszani...egy felnott,személyi igazolvánnyal rendelkezo választopolgár ezt miért nem tudja megtenni???...vagyis mi érdekli az oldalon,vagy mi nem érdekli...pedig a választás csak 2 lehetoségu-A ezt elolvasom,B ezt nemolvasom...és errol van itt Révai kislexikonnyi terjedelmu filozofálgatás...még jo,hogy Cé,és Dé lehetoség nincs...ez az én véleményem,aminek nem muszaj megegyezni a Ti véleményetekkel...devil

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (4 szavazat)
IG képe

...az ovodas koru gyerek elé

#13

Az óvoda is meghatározza, hogy kik járnak oda, és a gyerekeknek meg van mondva mivel játszhatnak.

A linuxmint.hu domain is megmondja, miről szól az oldal, és majd azok járnak ide, akiket ez érdekel.

Az óvodában is meghatározott játékok vannak, aminek használata örömet okoz a gyerekeknek, nem kapnak metszőollót, meg flexet játék célra.

A linuxmint.hu-nak is pontosan ugyan úgy kellene működni, mint az óvodának: ne adjon a gyerekek kezébe metszőollót, meg flexet (politika, tortarecept, reggeliző szokások), de mindennel lehessen játszani, ami biztonságos (linux mint, IT témák).

Értékelés: 

2.6
Átlag: 2.6 (5 szavazat)
devil képe

...az ovodas koru gyerek elé ...az ovodas koru gyerek elé

#13.1

#13.1 az ovodas koru gyerek

...nem az ovodában lévo gyerek....!!!láttam régen egy filmet,ami egy emberrol szolt,aki tudott donteni...már a világ lakossága nem tudott donteni,vagyis a nagy cégek is ot hivták ha donteni kellett...
devil

Értékelés: 

3.333335
Átlag: 3.3 (3 szavazat)
IG képe

...az ovodas koru gyerek elé ...az ovodas koru gyerek elé

#13.1.1
Gondolom eléd is odatették a szüleid a kést, flexet meg a fakockát, oszt kiválasztottad magadnak, hiszen te óvodás vagy, tudod mi a jó.
Akkora ostobaságokat irkálsz, hogy hihetetlen.

Értékelés: 

2.333335
Átlag: 2.3 (3 szavazat)
devil képe

...az ovodas koru gyerek elé

#13.1.1.1 ...ezt asszem rajtad kivul mindenki megértette...devil...még a Gyula,és az Otto is...

Értékelés: 

3.75
Átlag: 3.8 (4 szavazat)
csuhas32 képe

az ovodas koru gyerek elé

#13 Szerintem arról van itt szó, hogy az embernek van egy elképzelése, hogyha a linuxmint.hu-ra jön és van egy kis fogalma arról, hogy mi a Linux Mint, hogy mivel fog itt találkozni.

Az én és többek sejtése az, hogy Linux + IT. Akik erre számolnak, azok azt nem értik, hogy miért KELL itt más tárgykörbe tartozó témákat kerülgetniük. Meg tudják csinálni, nem erről van szó, de ez nem a hircsarda.hu, nem a penzcentrum.hu, nem az enblogom.hu. Nekik szerintem az a gondjuk, hogy linuxmint.hu miért tér el ettől a vonaltól vagy ha egy olyan oldal akar lenni, akkor miért nem egy másik név alatt fut?
Persze, lehet akár a linuxmint.hu domain alatt is többféle tartalmat is elképzelni.
Az a kérdés, melyik a jó?
Linux Mint + IT
Linux Mint + IT + Minden más vegyesen [Ez van most és ez a szavazás 2. válasza]
(Linux Mint + IT) + (Minden más) [Szerintem ez a win-win, ezt preferálom]
Linux (Mint) bloggal, fórummal [A szavazás 1. válasza, jelenleg ez vezet]
Linux Mint blog és fórum nélkül, csak letöltési linkek és ismertetők a hozzászólás lehetősége nélkül
Átirányítás a linuxmint.com-ra
Egy sárga kacsa fényképe

...

Ki lett írva egy szavazás, de több olyan véleményt is láttam, hogy a kérdés megfogalmazása nem sikerült tökéletesre.
Most aztán tartunk a másik véglet felé, ami eddig itt be volt engedve, akkor az most majd nem lesz, nem lesz itt vérnyomásmérő meg pénzügyi ismeretek, de nem lesz ám itt IT sem meg más Linux meg BSD sem. Ez a linuxmint.hu, úgyhogy itt kérem csak Linux Mint lesz, aztán csókolom! Aztán majd nem lesz csak havi két bejegyzés és kész!

Olyan egyszerű lenne pedig ez az egész „Linux + IT” és akinek meg az kell „Minden más” valahol kissé elkülönítve.
Nem kellene a Linux + IT miatt jövőknek sem kerülgetnie semmit, maradhatnának nyugodtan az egyéb cikkek is, teljesen felesleges ez az egész vihar a lavórban. A Minden IS vegyesen is véglet, de az OFF-ot se tűrjük egyáltalán (érintőlegesen sem, pláne hogy már itt van), a másik ostoba véglet. Bocsánat, de szerintem nincs is már igazán nagy jelentősége annak, mi lesz a szavazás vége.

Pedig a Linux Mint egy nagyon jó disztribúció, kifejezetten ajánlott a kezdőknek, áttérőknek. Ők azok akiknek sok anyagot lehet készíteni, akik miatt lehet egy pörgős fórum és blog szekció. Akik már profik, azoknak nincs kérdése, csukott szemmel feltesznek ha nem egy Mintet, akkor egy Debiant, tudják hogyan válasszanak maguknak hardvert, nekik nem igazán van kérdésük. Ez egy kivételezett helyzet. Bármikor lehet vele jól élni. Az újonnan érkező ráadásul nem is tudja, tegnap milyen vihar volt itt, úgyhogy mindig újra lehet kezdeni. ÉBRESZTŐ!

Értékelés: 

3
Átlag: 3 (2 szavazat)
IG képe

az ovodas koru gyerek elé

#13.2
Így van! yes

Értékelés: 

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Offtopic?

Itt az a baj, hogy már a kérdés maga sem egyértelmű. Mit tekintünk offtopiknak? Mi egyeztethető össze a Linuxszal, és mi nem? Pl. a BSD-vel kapcsolatos hírek beleférnek? Elvégre szegről-végről rokonok. Vagy az Android? Ami egy különálló oprendszer, viszont Linux kernel dohog benne. Egyéb, áltlaánosabb, nem csak Linuxhoz kötődő témák, mint pl. számítógépbiztonság, programozás, számítógépes grafika? Nem egzakt a megfogalmazás, ebből adódóan a szavazás eredménye sem fog egzakt választ adni.
És talán nem is csak két választási lehetőséget kellett volna adni. El kell dönteni, hogy hol húzzuk meg a határt, de ez a határ nem csak az egyik, vagy a másik véglet lehet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Offtopic?

#14 Szerintem, csak Linux, ez a kérdés lényege, sőt a domain alapján csak Linux Mint. Majd valaki megírja a havi egy blogbejegyzést és készen is vagyunk. A Cinnamon fordítását csinálom, Balázs remélem a kisappokat, és akkor mehet a fórumozás a szabályok szerint.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

challenge

Manapság nagy divat, hogy celebek, influenszerek és egyéb internetes személyiségek kihívást intéznek egymáshoz. Miért ne teremtsünk hagyományt mi is?

Mindenkihez (főleg akik itt sok-sok leütést elpazaroltak ebben a topikban) intézek egy kihívást:

Én önmegtartoztatást írok elő a szavazás végéig, azaz május 12 éjfélig magamnak. Nem írok semmit a moderálás, a honlap működése és az on/off témában. Már szerintem elmondtunk mindent legalább kétszer és csak a feszültség növekszik. Ebben meg én nem akarok részt venni! És Te?

Hogy ne legyen ez az idő felesleges és az oldalon a hasznos tartalom is bővüljön eddig az időpontig 3 legalább egy flekk terjedelmű Linux témában írt blog bejegyzést is elkészítek. És Te?

A szavazás után értékelni tudjuk, hogy ki mennyire aktív és tesz is valamit, avagy csak...

 

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
aurora képe

challenge

#15 Én benne vagyok, bár eddig nem tudtam, hogy mi az a flekk:
A flekk nyomdai szakszó, ami egy gépelt vagy kézzel írt egy oldal terjedelmű szöveget jelent.

A flekk szó a német anyanyelvű nyomdászok által terjedt el Magyarországon. Huszonhatszor hatvan leütést számítottak egy flekknek, ebből lett a számítógépes korszakban 1800-2000 karakter.

Egy szövegszerkesztőben 12 pontos betűvel teleírt A4-es lap szövege körülbelül 3 flekk. A nyomdaiparban a szerzőknek általában flekkek után fizetnek.

Most sem lettem sokkal okosabb: ha a flekk egy gépelt oldal terjedelmű szöveget jelent, akkor hogy lehet egy A4-es lap szövege körülbelül 3 flekk?

De a 2000 karaktert megértettem.
 

Értékelés: 

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
csuhas32 képe

challenge

#15 Jó sokáig bírtam a mint.hu látogatásának felhagyását! :-D

Mit tegyek? Ez a kihívás kedvemre való! Bár nem vagyok egy nagy tartalomgyártó, vallom, hogy ehhez is tehetség kell, meg aztán T.István olyan részletes kézikönyvet írt, hogy nehéz lesz olyan témát találni, ami nincs benne, és ha valaki megnézi a regisztrációmat, akkor az szerepel rajta, hogy segítségnyújtási céllal regisztráltam, az utóbbi napokban is igyekeztem ebben a tekintetben letenni amit csak tudtam az asztalra, örülök is neki, hogy sikerült kideríteni, fórumtársunknál nem fogy a hely rendellenesen a lemezen, a Thimeshiftet kapcsolták be úgy, ahogy.
Én azt gondolom, ha „csak” ezt csináltam (a vitatott témákban való megnyilvánuláson kívül), akkor se csak a szám járt. Persze az is.

balacy munkásságát én nagyon sokra tartom és bár ő a tartalomkészítésben profi, a kihívást elfogadom és vállalom. Én is felteszek május 12-e éjfélig három blogot és addig nem nyilvánulok meg  a honlap működése, OFF, szavazás és moderáció témakörökben (mármint ezen hozzászóláson felül, mert ez is egy olyan témában van :-D).
Azt nem ígérem, ha lesz fórumtéma, melyben segítséget kérnek, abban is visszafogom majd magam, szerintem nekem az a dolgom itt elsődlegesen, ha tudok, azokban segítsek.

Az egy flekkben kicsit bizonytalan vagyok, azt nem biztos, hogy olyan könnyű lesz összehozni, az ugye alapvetően egy oldalt jelent, amit amúgy 1800–2000 karakterben szoktak meghatározni,  Ha ez a feltétel, hát ez. Legfeljebb elbukom. :-)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
kami911 képe

challenge

#15.2 jó munkát!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

challenge

#15 Jó ötlet,  köszönöm,  drukkolok néktek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
devil képe

.kellene......

...szukséges volna egy karakterszámlálot beiktatni...devil

vagy van???

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
csuhas32 képe

Karakterszámláló

#16 A LibreOffice Writer-ben biztos.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

lassan 2/3 lesz az igen

lassan 2/3 lesz az igen szavazatok száma, ezt már lehetne komolyan venni, bár az eus csatlakozás példájából kiindulva ez a teljes felhasználói tábor hány százaléka akik eddig szavaztak?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

lassan 2/3 lesz az igen

#17 komolyan lesz véve, le fogom takarítani a nem Linux Mint témákat. Ez az irány ezek szerint nincsen ínyére a közösségnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
IG képe

lassan 2/3 lesz az igen

#17.1
A politikát meg a bulvárt "takarítsd le" inkább, nem tudom miért nem megy ez át, erről beszél mindenki.

A linux mint és a háború című blog sem ad hozzá semmit az oldalhoz, egy olyan ember írta aki legalább 5 néven regisztrált ide és mérgezi a közösséget. A Moderáció és a Búcsúzom sem ér egy fillért se, ahogyan a Reggeli se.

Tudom, hogy nem lett kikérve a véleményem, de vállalom, hogy ezt most itt hagyom, legyen bármilyen következménye.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

#17.1.1 Ez a véleményed, és

#17.1.1 Ez a véleményed, és ezt tiszteletben tarom. A szavazás végeztével, annak eredményének függvényében lesznek lépések.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Oldalak