videójáték

kami911 képe

Ingyenesen elérhető: Half-Life

Ne feledjétek, hogy ma még ingyenesen elérhető az igazán nagy klasszikus, a Half-Life. A Half-Life megjelenésének 25. évfordulója alkalmából a – Linux-on is jól futó – játék ingyenesen beszerezhető a Steam-en és az egész franchise egyesével is nagy kedvezménnyel megvásárolható.

 A Half-Life játék jubileumi változata korlátozott ideig ingyenesen elérhető:

kami911 képe

Half-Life - Az időtlenség mesterműve

25 éves lett a Half-Life játék. Ennek kapcsán a Valve, a játék fejlesztője kiadott egy 1 órás dokumentumfilmet a játék elkészültéről. A Half-Life megjelenésének 25. évfordulója alkalmából újra összehívták az eredeti fejlesztőcsapatot, hogy megosszák velünk emlékeiket a Valve első játékának elkészítéséről.

kami911 képe

Télen befagy a Stadia folyója

A Google blogjában jelentette be, hogy 2023 januárjában leállítja a Stadia néven ismert videójáték streaming szolgáltatását. Na de mi is az a videójáték streaming-szolgáltatás? A videójáték streaming-szolgáltatás segítségével úgy játszhatsz, mintha egy játékgép vagy konzol lenne előtted, csakhogy a játékot futtató gép egy szerverteremben van valahol máshol a kontinense, az országban. Ezek a szolgáltatások havi díj ellenében hozzáférést biztosítanak a nagy játékteljesítményhez és a játékhoz mindössze egy szerény PC-re vagy mobileszközre van szükséged.

A felhős játékban nagy lehetőséget látó keresőóriás szerint nem sikerült elegendően nagy felhasználói bázist építeni. A Stadia felhőalapú játékszolgáltatás 2019-ben indult, Linuxot használó, a Vulkan-t alkalmazó és az AMD grafikát kihasználó felhőalapú rendszer. Érdekes lehet, hogy a videójáték streaming-szolgáltatás konszolidációja tovább folytatódik-e, vagy a GeForce Now, a PlayStation Now, a Xbox Game Pass Ultimate felhős játék szolgáltatása (Xbox Cloud Gaming), a Shadow, az Amazon Luna . és néhány kisebb játékos megmarad-e a piacon. A Stadia indulásakor a játékosoknak meg kellett vásárolni a Founders Packot, amely tartalmazott egy Chromecast Ultra-t, egy Stadia kontrollert és egy három hónapos Stadia Pro előfizetést. Az indulás napján tizenkét játék volt elérhető, és a szolgáltatás 14 országban volt elérhető.

2020 áprilisában a Google csökkentette a Stadia-játékok lejátszásának feltételeit, és bárki számára megnyitotta a szolgáltatást, aki Gmail-címmel rendelkezik – amennyiben olyan országban él, ahol a Stadia elérhető. A felhasználóknak a Stadia saját áruházából kellett megvásárolniuk a játékokat, vagy havi 9,99 dollárért előfizetniük a Stadia Pro szolgáltatásra, amellyel a hozzáférhettek a jól körbehatárolt játszható játékok listájához. Ez más megközelítés, mint a GeForce Now által alkalmazott más digitális játékboltban megvásárolt saját játékkönyvtár streamelése.

kimarite képe

A Discord VoIP alkalmazás telepítése

A Discord egy szabadalmaztatott, ingyenes VoIP alkalmazás és digitális terjesztési platform - amelyet eredetileg a videójáték-közösség számára fejlesztettek ki -, és amely a felhasználók szöveges- képi- videó- és hang kommunikációjára specializálódott a csevegőcsatornában. A Discord a Windows, a macOS, az Android, az iOS, a Linux rendszereken használható (multiplatform) és webböngészőkben is elérhető. 2019. július 21-ig bezárólag, több mint 250 millió egyedi felhasználója van.

kimarite képe

Game-O-Wear versenykiírás

Idén is rendezünk GAME-O-WEAR fanart pólódesign verseny.

A verseny menete:

1) Nevezés: 2017. Április 22.-ig. Töltsd fel egy elérhető helyre a designodat, majd tölts ki a nevezési ürlapot. Összesen három designt nevezhetsz be, vagy egyszerre beküldve, vagy több nevezéssel, de ugyanazon elérhetőségekkel.

2) Előválogató: 2017. Április. 29-ig. Az Insert Coin Egyesület tagsága dönti el, mely póló-designok kerülhetnek a következő szakaszba.

Feliratkozás RSS - videójáték csatornájára