hardver

kami911 képe

Több mint 4000 játék a Steamen

A fizetős, főleg játékokról ismert Steam áruházban több, mint 4000 játék érhető el Linux alá. Pont egy éve még csak 2000 játék volt. 2013 januárjában ez a szám még csak 51 volt, ugyanazon év októberében 200, míg az ezres határszámot 2015. április közepén érte el a Linuxot támogatott játékok száma.

kami911 képe

Gyertek! Építsünk hardver-adatbázist!

Linux-hoz hardvert vásárolni manapság sokkal egyerűbb, mint régen. De azért jó ha van egy jó adatbázis, amelyben fel vannak tűntetve a kompatibilis hardverek. Szerencsére az Ubuntu az Ubuntu Certified hardware projekt révén ad egy ilyen listát, de a desktop kategória közel sem teljes.

Ezt jól kiegészítheti a Linux Hardver Guide, amelyen a közösség által beküldött hardverek vannak az adatbázisban.

kami911 képe

Ryzen, az AMD felemelkedésének kulcsa?

Március 2-án publikussá váltak mindazok az információk, amelyek az AMD új processzorcsaládjának valódi helyét megmutatják a közvélemény számára. Az AMD pár hónapja ügyesen cspegteti az információkat a RYZEN nevű új CPU fejlesztéséről, amely most már a világ szerencsésebb felén a polcokon várja a felhasználókat. Az AMD komoly tervekkel és az eddigi fejlesztések részbeni eldobása mellett döntött az új CPU fejlesztése során -  láthatólag visszatért a K8-as  alapokhoz, amelyet a kor igényeinek megfelelően SMT-vel és egy nagy adag saját fejlesztéssel spékelt meg.

Feliratkozás RSS - hardver csatornájára