Játékok

kami911 képe

Megjelent a Steam Deck!

A Valve hivatalosan is bemutatta Steam Deck nevű játék kézikonzol eszközét, amely egy Arch Linux-alapú disztribúcióval és a KDE Plasma asztali környezettel működik.

Foglalás

A hivatalos megjelenés napja azt jelenti, hogy a Valve megkezdi az e-mailek kiküldését azoknak az emberek első csoportjának, akik előfoglalták a Steam Deck eszközt. Azok, akik az elsők között lefoglalták a készüléket, akkor az email kézhezvételétől számítva 72 órán belül kell a Steam-en keresztül lebonyolítani a vásárlást.

Ha még nem foglalt le magának Steam Deck-et, mostantól a hivatalos weboldalon keresztül lehet ezt megtenni. Az ár 399 USD-től, azaz 419 eurótól vagy 349 fonttól indul - ami mostani árfolyamon 154 ezer forint, és 2022 második negyedévében fogja megkapni a mostani rendelést. Közben a Valve azon dolgozik, hogy a Steam Deck hivatalos dokkolóját is kiküldje a vásárlóknak.

Alig várjuk, hogy a hivatalos Dock for Steam Deck-et is eljuttassuk az ügyfelek kezébe. Ez nem fog olyan korán megtörténni, mint szerettük volna, de izgatottan várjuk, hogy hamarosan többet beszélhessünk róla, és azt tervezzük, hogy késő tavasszal elérhetővé tesszük őket

- mondja a Valve.

Mivel a Steam Deck lényegében egy kézi konzol formátumban kivitelezett laptop, ezért szerintem különösen érdekes lesz a vele bemutatott dokkoló is, amellyel félig-meddig asztali gépként használható a Steam Deck akár csak egy laptop esetében és természetesen egy ilyen eszközzel kivezethető egy külső kijelzőre az eszköz.

Koppány képe

A Total War: Rome remastered és a Metro Exodus Áprilistól elérhetőek Linuxra!

A Valheim mellett az utóbbi időben a natív Linux játékkiadások nem sok mindenben bővelkedtek, hiszen a legtöbb játékprogram a Valve Steam Play-jén keresztül érhető el, amely segítségével Windows-játékokat futtathatunk Linuxon. Ám áprilisban legalább két nagy horderejű natív Linux játékkiadás érkezik.

Először a Metro Exodus debütál a natív Linux-on. A Metro Exodust a 4A Games még 2019 februárjában adta ki a legújabb Metro játékként Windows alatt. Míg a felhasználóknak sikerült elérniük a Metro Exodus működését a Steam Play / Proton szolgáltatással, addig a 4A Games a Linux és a macOS natív portjain dolgozott.

kami911 képe

Játékok, remake, nosztalgia

Egy bejegyzés nyomán találtam ezt a fantasztikus oldalt, ahol régi játékok rajnogók által újraírt változatát találjátok. Legtöbbjükhöz előfordul, hogy le kell fordítani a játékot is a forrásból, de ha ez nem riaszt vissza, vagy ha a többivel is szívesen játszanátok, akkor érdemes végigböngészni a listát:

https://osgameclones.com/

és játszani a régi klasszikusok modern gépen futó változatával. Néhány játék nem fut jól, vagy nincs befejezve, kipróbálás előtt érdemes a linkek melletti címkéket tanulmányozni.

kami911 képe

Ingyenes játékok 2023

Az Epic Store jelenleg ingyenesen kínálja a „Deliver Us Mars” című játékot. Deliver Us Mars egy atmoszférikus, sci-fi kaland, amely egy izgalommal teli, izgalmas küldetésre kalauzol el téged: visszaszerezni az ARK kolónia hajókat, melyeket a rejtélyes Outward lopott el.

kami911 képe

Ingyenes játékok 2023

Az Epic Games Store ezen a héten, november 23. 17:00-ig ingyenesen elérhetővé teszi az EARTHLOCK és a Surviving the Aftermath játékokat. Az EARTHLOCK egy gyönyörű grafikával rendelkező, izgalmas környezetben játszódó RPG, míg a Surviving the Aftermath egy poszt-apokaliptikus túlélőstratégia-játék, amelyben a játékosnak egy közösséget kell építenie és vezetnie a világvége utáni pusztaságban.

kami911 képe

OLED kijelzőre vált a Steam Deck!

Kicsit több mint másfél éve jelent meg a Steam Deck és új szereplőként alaposan felkavarta a piacot. A kézi konzol alapvetően sikeres lett, sokan vásároltak a termékből. Továbbá hatalmas lökést adott a Steam-hez készített Proton fejlesztésének, amellyel már számos Windows-on futó játék lett működőképes a Linux-ot futtató kézi konzolon és egyéb Linux-ot futtató számítógépeken is. Nagyjából fél tucat gyártó készít ilyen hordozható, kijelzős játékgépeket, a Steam jó árazással, és az operációs rendszer feletti rendelkezés teljes szabadságával – azaz akár az eredeti SteamOS: Steam Deck Image lecserélhető Windows-ra is, vagy teljesen testre is szabható a SteamOS – hamar népszerű lett a játékos közösségben. Már régóta keringtek a pletykák, hogy érkezőben van a Steam Deck 2 is, amely akár az AMD Z1 CPU és GPU párosát kaphatná meg, OLED kijelző kíséretében. Ezt a gyártó Valve soha nem erősítette meg. De most történt valami, frissült a Steam Deck  weboldala.

kami911 képe

Ingyenes játékok 2023

Az „Epic Games Store” jelenleg ingyenesen kínálja a „Turnip Boy Commits Tax Evasion ” című játékot. A Turnip Boy Commits Tax Evasion egy humoros indie videójáték, amelyet az amerikai Graffiti Games és Snoozy Kazoo fejlesztett ki. A játék 2021-ben jelent meg Microsoft Windows és Nintendo Switch platformokra.

kami911 képe

Ingyenes játékok 2023

Az „Epic Games Store” jelenleg ingyenesen kínálja a „The Evil Within 2” és a „Tandem: a Tale of Shadows” című játékokat. Az előbbi egy pszichológiai horror játék, ahol a játékos egy nyomozó bőrébe bújik, hogy szembenézzen egy rémisztő sorozatgyilkos üggyel, míg az utóbbi egy rejtvényeket is kínáló platformer.

kami911 képe

Ingyenes játékok 2023

Az „Epic Games Store” jelenleg ingyenesen kínálja a „The Evil Within” és a „Eternal Threads” című játékokat. Az előbbi egy pszichológiai horror játék, ahol a játékos egy nyomozó bőrébe bújik, hogy szembenézzen egy rémisztő sorozatgyilkos üggyel, míg az utóbbi egy logikai játék, amelynek idővonalait és döntéseit szabadon változtathatod meg.

kami911 képe

Ingyenes játékok 2023

Az „Epic Games Store” jelenleg ingyenesen kínálja a „Blazing Sails” és a „Q.U.B.E. Ultimate Bundle” című játékokat. Az első egy tengeri csatahajók játék, míg a második egy logikai játék, mindkettő úgy tűnik megy Linux-on, így újabb lehetőség ez a játékosok számára.

kami911 képe

Ingyenes játékok 2023

Újabb hét újabb játékok.

  • Model Builder, október 5-ig, 17 óráig, Epic Store
    • A Proton DB-ben a játék Arany értékelésű.
    • A Wine AppDB-ben nem találtam meg.
  • Soulstice, október 5-ig, 17 óráig, Epic Store
    • A Proton DB-ben a játék Arany értékelésű.
    • A Wine AppDB-ben nem találtam meg.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Játékok csatornájára