információbiztonság

kami911 képe

Free Download Manager: Linux malware veszély

Igyekszünk gyakran beszélni a Linux malware-ekről, mert bár gyakran gyorsan foltozzák, és a Windows, illetve a macOS-hez képest nem nagyon használják ki, de azért mégis jó ha felkészül a linux-os világ arra, ha majd jobban a célkeresztben lesz.

kami911 képe

Az Edge böngésző a Bing-nek pletykálja ki az összes meglátogatott weboldalt

Az online jelentések szerint a Microsoft Edge böngésző legújabb frissítése újra bevezette a „készítők követése” funkciót, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kövessék a tartalomgyártókat, például a YouTubereket. Azonban a legújabb frissítésben jelentkezik egy hiba, ami súlyos adatvédelmi problémákat okozhat. A jelentések szerint minden meglátogatott weboldal URL-címe a Bing API szerverekre kerül átirányításra,

kimarite képe

Kiberháborús kisokos kezdőknek és haladóknak

„Az utóbbi években egyre több hírt hallhatunk különféle kibertámadásokról. A célpontok között szerepelnek nemzetközi nagyvállalatok, kormányzati szervek, pénzügyi vállalatok és kritikus infrastruktúrák is. A támadók bevallott céljai nagyon különbözőek, a kíváncsiságtól az anyagi haszonszerzésen át a politikai, vallási, ideológiai célok eléréséig minden megtalálható.

Feliratkozás RSS - információbiztonság csatornájára