fénykép

Shotwell újdonságok, telepítések

A Shotwell fotónézegető és -szervező egy napja adott ki új, 0.32.3-as verziót kisebb frissítésekkel. Shotwell egy népszerű képnézegető és fényképkezelő alkalmazás Linux operációs rendszerek számára. Ez egy intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a fényképek importálását, szervezését és szerkesztését. Segítségével könnyen rendezheted és címkézheted a képeket, albumokat hozhatsz létre és alapvető szerkesztéseket végezhetsz, például vágást, színezést, fényerőszabályozást és vörösszem-korrekciót.

A számítógépemen lévő fényképet én így szerepeltetem hozzászólásban

Tudom, van már erről egy jó leírás, de talán nem baj, ha megmutatom, én hogyan csinálom.
Elkezdem írni a mondókámat, amikor oda érek, ahol képet szeretnék szerepeltetni a hozzászólásban, akkor a böngészőmben nyitok egy új lapot (vagy fület) és azon ellátogatok az https://imgur.com/ oldalra:

kami911 képe

Új képességeket szerzett

Az új Shotwell 0.32.0 nyílt forráskódú képnéző szoftver egy fontos frissítést hozott, amely több képformátum támogatását ígéri, valamint új funkciókat és fejlesztéseket is tartalmaz.

Az új verzió lehetővé teszi AVIF, WebP, JPEG-XL, CR3 formátumú képek megjelenítését, valamint több HEIF és HVEC változatot is kezel. Emellett lehetőséget biztosít a képek kézi személycímkézésére, továbbá a fejlesztők említik, hogy az emberek automatikus észlelésének és azonosításának funkciója mostantól használható a fordítás során.

kimarite képe

A CEWE Fotóvilág alkalmazás telepítése

Az alkalmazás a CEWE Fotókönyv hasznos társa.
Aki ismeri (én nem), biztosan tudja, mire jó.
Megmutatom, hogyan kell telepíteni.

Letöltés

-- innen,
http://cewe.hu/fotovilag-rendeloszoftver-letoltes.html

-- vagy a terminált használva a 'wget' alkalmazással (az URL változhat):

wget -c https://dls.photoprintit.com/download/Data/4630-hu_HU/hps/setup_CEWE_Fotovilag.tgz

Utóbbi esetben ez történik:

Feliratkozás RSS - fénykép csatornájára