Shotwell

Újabb Shotwell kiadás érkezett

A Shotwell fotónézegető és -szervező fejlesztői néhány napja kiadták az új 0.32.4-es verziót. Bár nem régen jelent meg az előző verzió, de ebbe is bekerült pár érdekes megoldás.

Az új kiadás hozzáadta az alapvető .mpo fájltámogatást, amely egy sztereoszkópikus kép, amely két egymást átfedő 2D képből áll JPG formátumban.

Shotwell újdonságok, telepítések

A Shotwell fotónézegető és -szervező egy napja adott ki új, 0.32.3-as verziót kisebb frissítésekkel. Shotwell egy népszerű képnézegető és fényképkezelő alkalmazás Linux operációs rendszerek számára. Ez egy intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a fényképek importálását, szervezését és szerkesztését. Segítségével könnyen rendezheted és címkézheted a képeket, albumokat hozhatsz létre és alapvető szerkesztéseket végezhetsz, például vágást, színezést, fényerőszabályozást és vörösszem-korrekciót.

kami911 képe

Új képességeket szerzett

Az új Shotwell 0.32.0 nyílt forráskódú képnéző szoftver egy fontos frissítést hozott, amely több képformátum támogatását ígéri, valamint új funkciókat és fejlesztéseket is tartalmaz.

Az új verzió lehetővé teszi AVIF, WebP, JPEG-XL, CR3 formátumú képek megjelenítését, valamint több HEIF és HVEC változatot is kezel. Emellett lehetőséget biztosít a képek kézi személycímkézésére, továbbá a fejlesztők említik, hogy az emberek automatikus észlelésének és azonosításának funkciója mostantól használható a fordítás során.

kami911 képe

A GNOME projekt szabadalmat sértett volna?

A GNOME Alapítvány blogjában jelentette be, hogy a Rothschild Patent Imaging, LLC perrel támadta meg a Shotwell képkezelő alkalmazásban felhasználni vélt 9,936,086 lajstromszámú, RPI által bejegyzett szabadalma miatt. A szabadalom a képek szűrését, fényképezőgépről történő vezeték nélküli letöltését és továbbítás elvét írja le.

Feliratkozás RSS - Shotwell csatornájára