A GNOME projekt szabadalmat sértett volna?

kami911 képe

A GNOME Alapítvány blogjában jelentette be, hogy a Rothschild Patent Imaging, LLC perrel támadta meg a Shotwell képkezelő alkalmazásban felhasználni vélt 9,936,086 lajstromszámú, RPI által bejegyzett szabadalma miatt. A szabadalom a képek szűrését, fényképezőgépről történő vezeték nélküli letöltését és továbbítás elvét írja le. További részletek az ügyről nincsenek, de Neil McGovern a GNOME Alapítvány ügyvezető igazgatója szerint megvédik magukat az alaptalan keresettől, de a folyamatban lévő peres üggyel kapcsolatban további megjegyzést nem tett.

Hozzászólások

kimarite képe

Szabadalom Trollkodás / Patent Trolling

https://www.gnome.org/news/2019/09/gnome-foundation-facing-lawsuit-from-rothschild-patent-imaging/ ... „arról van szó, hogy be lett adva egy szabadalom ami körvonalazva arról szól, hogy elkészített képeket több eszközön vezeték nélküli technológiával (IR,Wifi, stb..) többi eszközzel is meg lehet osztani. Na ezt kb. mindegyik okostelefon tudja, a Rothschild Patent Imaging, LLC levédetett egy közönséges találmányt, talán olyat ami nem is az övé, sorra pereli a cégeket. A kis cégek bedőlnek neki és fizetnek, de pl: mikor a Garmin -t próbálták megnerfelni az visszavágott és az összes per és egyéb költséget rátolták ellenben. Ez elég népszerű Amerikában sajnos, de jogalapja nincs, de megtehetik.

Arra felé ilyen fura dolgok vannak, legalább is számunkra.
Van rá kifejezés is: "Szabadalom Trollkodás" / Patent Trolling”

Forrás: Linuxos közösségi oldal

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szabadalom Trollkodás / Patent Trolling

#1 "Ez elég népszerű Amerikában sajnos, de jogalapja nincs, de megtehetik."

Pont azért tehetik meg, mert van jogalapja. Az USA egy szabad ország, mindent szabad, amivel nem sérted más jogát. Ezt használják ki a jogászaik, de szégyen, amit művelnek.

"A kis cégek bedőlnek neki és fizetnek, de pl: mikor a Garmin -t próbálták megnerfelni az visszavágott és az összes per és egyéb költséget rátolták ellenben."

A perköltségeket a jogvita vesztese köteles állni, ennyit a visszavágásról sajnos...sad

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Szabadalom Trollkodás / Patent Trolling

#1.1 Jogi alap természetesen van. Szó szerint idéztem valakit korábban.

Amerikában nincs olyan ésszerű dolog, hogy a vesztes fizet. Ezt én is tudtam, de a történettel kapcsolatos HUP bejegyzésnél is feleleveníti valaki. Elég szomorú dolog ez. Amott a TB helyett biztosítók vannak, és, ha ök azt mondják, nem fér bele a kezelés (vagy szerintük nincs értelme) a díjadba, akkor legtöbbször megszüntetik a szerzödésed. Minden érzelem nélkül ..., mert a biztosító már csak ilyen, a megtérülést nézi.

A hitelkártyák is ott divatosak, ebböl volt is gond, mert, ha a polgárnak volt hitelkártyája, de pénze, munkahelye semmi, akkor is kapott hitelt. De nem tudta fizetni.

De például amott volt az, hogy a farmereik beperelték a légitársaságokat, hogy "átrepülésenként" fizessen nekik, hiszen a föld az övék, s a tulajdonjog az égig ér. Erre volt egy precedens értékű ítélet, hogy mindezen követelés ellentmond a józan észnek (common sense). A farmerek elvesztették a pert.

Az van, hogy amott vagy saját eröböl megcsinálod magad, s ha nem, akkor örök vesztes (loser) vagy. Azaz nem érsz semmit.

Kanada kicsit más. Ha valaki arra kíváncsi, ott milyen az élet, ajánlom tomcat sorozatát (szókimondó) a Bitchute portálon. Informatikus, de benne volt a Tolvajkergetök csapatában is.

Nem mintha a két ország valamelyikében laknék ....

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A GNOME projekt az egyezkedés helyett a harcot választotta a ...

A Rothschild Patent Imaging, LLC nemrég pert indított a GNOME Foundation ellen, azt állítva, hogy a Shotwell képkezelő alkalmazás fejlesztésével megsérti a 9,936,086 lajstromszámú szabadalmat. A Rothschild Patent Imaging, LLC azt ajánlotta a GNOME-nak, hogy egy bizonyos összeg kifizetésével licencet kaphat a nevezett szabadalomra. Ha a GNOME fizet, visszavonják a pert. A GNOME a saját maguk és a többi szabad- és nyílt forrású szoftverprojekt érdekében úgy döntött, hogy fizetés helyett a harcot választja, ezért megbízta jogi képviselőjét a Shearman & Sterling ügyvédi irodánál, hogy járjon el érdekében a kaliforniai bíróságon: 1) ejtesse a pert 2) adjon választ a vádakra, kifejtve, hogy a GNOME nem sért szabadalmat 3) indítson viszontkeresetet a Rothschild Patent Imaging, LLC ellen a vádaskodása miatt

Részletek itt.

Forrás: https://hup.hu/cikkek/20191022/a_gnome_projekt_az_egyezkedes_helyett_a_h...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Make A Donation | GNOME Patent Troll Defense Fund (adomány)

Csak ellenőriztem, tényleg a Gnome áll-e az adomány gyűjtése mögött. Valóban:  https://twitter.com/gnome/status/1190876629414772737 | https://twitter.com/gnome

Támogatás: https://secure.givelively.org/donate/gnome-foundation-inc/gnome-patent-troll-defense-fund

GNOME, the free software desktop has been hit by a patent troll. It's the first time a free software project has been hit by this, and we want to send a message to all patent trolls out there - we will fight your suit, and we will have your patent invalidated.

To do this, we need funds, and this is where you can help us. Please help support the GNOME Foundation in sending a message that patent trolls should never target free software.

In the US, your donation may be tax deductible. Any excess funds, should there be any, will be used exclusively for the purpose of bettering GNOME.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve