Kérem igyekezzenek a felszállással!

kami911 képe

Nyakunkon az OpenTTD 14, és már kipróbálható az harmadik hivatalos béta verzió. Az új verzióban az elsődleges fókusz a korábbi verziókból ismert játékmenetbeli hibák és összeomlások javítására irányult. A fejlesztőcsapat kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a játék stabilabbá és zökkenőmentesebbé váljon, ezáltal még élvezhetőbbé téve a játékélményt. Az egyik legfontosabb újdonság a hajók új útvonalkereső rendszere, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy koordinálják és optimalizálják a hajók mozgását a vízen. Mostantól a bóják használata igény szerint elérhetővé vált, ami nagyobb rugalmasságot biztosít a játékosoknak a hajók útvonalainak tervezése során. Egy másik fontos újítás az, hogy mostantól automatikusan eloszthatják a járműveinket egy lerakónál, ami kényelmesebbé teszi a flották kezelését és optimalizálását. Az OpenTTD fejlesztői saját implementációt adtak a játék naphosszához, amely tovább finomítja a játékmenetet és hozzájárul a játék valósághűbb megjelenéséhez.

A játék felhasználói felületén is számos javítás történt, ami egységesebb megjelenést és arányosabb felületgeometriát eredményez. Ez a változás nemcsak esztétikailag, hanem funkcionalitás szempontjából is javítja a játékélményt, így még könnyebb és intuitívabb a játékosok számára a játék irányítása és kezelése. Az OpenTTD 14.0-beta3 verziója ígéretes újdonságokkal és fejlesztésekkel érkezik, amelyek tovább javítják a játékélményt és még élvezhetőbbé teszik az OpenTTD rajongói számára. A játék fejlesztői arra buzdítják a játékosokat, hogy teszteljék az új verziót, és osszák meg velük a tapasztalataikat és visszajelzéseiket, hogy még jobbá tehessék az OpenTTD-t a végleges kiadás előtt.

Próbáljátok ki, teszteljétek, jelentsetek hibákat! Tegyük együtt jobbá az új verziót!

Letöltés és további információk

Az OpenTTD egy nyílt forráskódú szimulációs játék, amely a Chris Sawyer által írt népszerű Microprose „Transport Tycoon Deluxe” játékon alapul. Megpróbálja a lehető legjobban utánozni az eredeti játékot, miközben új funkciókkal bővíti azt.

Az OpenTTD a GNU General Public License 2.0 verziója alatt érhető el.

Az OpenTTD futtatásához külön alap grafikus készletre van szükség, amely a telepítőn keresztül (Windows) vagy az első futtatáskor (Windows, Linux) letölthető. Abban az esetben, ha manuálisan szeretné letölteni és telepíteni, néhány lehetőség:

  • OpenGFX (grafika)
  • A Transport Tycoon Deluxe adatfájljai használhatók alap grafikai készletként. A Transport Tycoon Deluxe egy verziójával kell rendelkeznie; nem tölthetőek le.

A hang- és zenei készletek ajánlott (de nem szükségesek). Az OpenSFX (hang), és az OpenMSX (zene) telepíthető a telepítőprogramon keresztül, vagy - ha rendelkezik CD-vel - a Transport Tycoon Deluxe hang- és zenecsomagok is használhatóak

További grafikai, hang- és zenei készletek letölthetők az játékon belüli tartalom letöltéskezelőn keresztül.

További információkért kérjük, olvassa el a readme-t.

Minden általunk hivatalosan kiadott bináris programhoz közzétesszük az MD5, SHA1 és SHA256 ellenőrző összegeket. Ezen ellenőrző összegek segítségével ellenőrizheti, hogy a letöltött fájl nem módosult-e. Mindhárom ellenőrző összegnek meg kell egyeznie a letöltött fájllal; ha ez nem így van, az azt jelenti, hogy a fájl vagy nem tőlünk származik, vagy a szállítás során elromlott. Akárhogy is, a fájl esetleg veszélyes módosításokat tartalmazhat, ezért nem szabad megbízni benne!