Megjelent a OpenTTD 12.0

kami911 képe

Végre eljött az idő: az OpenTTD 12.0 hivatalosan is megjelent!

Jelentősen frissült és egyszerűsödött a 12.0-s verzió többjátékos üzemmódja. A lehető legegyszerűbbé tettük a közös játékot. Nincs többé port átirányítás vagy más hálózati mágia: csak indíts egy szervert, és kérd meg a barátodat vagy barátaidat, hogy csatlakozzanak. A többiről a szoftver gondoskodik. További részletekért olvasd el a fejlesztők kapcsolódó blogbejegyzésüket: Új többjátékos élmény

A 12.0 ezen a nagyszabású frissítésen kívül néhány más kellemes funkciót is szállít:

  • Ikon/szöveg megjelenítése, hogy a jármű elveszett-e.
  • Mozgó kamera a címképernyő hátterén.
  • Blokkoló jelek elrejtése a GUI-ban alapértelmezés szerint (ezt a beállításokban kapcsolhatod ki).
  • A NewGRF maximális határértékének 255-re emelése.

És ez csak a főbb újdonságok Ebben a kiadásban is a fejlesztők rengeteg - több mint 85 - hibajavításról gondoskodtak.

Külön köszönet illeti a fordítóknak: 29 nyelvre fordították le a játékot teljes egészében.

Próbáljátok ki, szeretni fogjátok!

Az OpenTTD egy nyílt forráskódú szimulációs játék, amely a Chris Sawyer által írt népszerű Microprose „Transport Tycoon Deluxe” játékon alapul. Megpróbálja a lehető legjobban utánozni az eredeti játékot, miközben új funkciókkal bővíti azt.

Az OpenTTD a GNU General Public License 2.0 verziója alatt érhető el.

Az OpenTTD futtatásához külön alap grafikus készletre van szükség, amely a telepítőn keresztül (Windows) vagy az első futtatáskor (Windows, Linux) letölthető. Abban az esetben, ha manuálisan szeretné letölteni és telepíteni, néhány lehetőség:

  • OpenGFX (grafika)
  • A Transport Tycoon Deluxe adatfájljai használhatók alap grafikai készletként. A Transport Tycoon Deluxe egy verziójával kell rendelkeznie; nem tölthetőek le.

A hang- és zenei készletek ajánlott (de nem szükségesek). Az OpenSFX (hang), és az OpenMSX (zene) telepíthető a telepítőprogramon keresztül, vagy - ha rendelkezik CD-vel - a Transport Tycoon Deluxe hang- és zenecsomagok is használhatóak

További grafikai, hang- és zenei készletek letölthetők az játékon belüli tartalom letöltéskezelőn keresztül.

További információkért kérjük, olvassa el a readme-t.

Minden általunk hivatalosan kiadott bináris programhoz közzétesszük az MD5, SHA1 és SHA256 ellenőrző összegeket. Ezen ellenőrző összegek segítségével ellenőrizheti, hogy a letöltött fájl nem módosult-e. Mindhárom ellenőrző összegnek meg kell egyeznie a letöltött fájllal; ha ez nem így van, az azt jelenti, hogy a fájl vagy nem tőlünk származik, vagy a szállítás során elromlott. Akárhogy is, a fájl esetleg veszélyes módosításokat tartalmazhat, ezért nem szabad megbízni benne!