LVFS

LVFS hírek

Jelenleg, amikor új vagy frissített eszközök szállítására kerül sor a firmware-frissítés támogatásához Linux alatt az FWUPD/LVFS segítségével, egy Fwupd plug-in készítése/beállítása szükséges az eszköz tényleges firmware-másolásának/frissítésének elvégzéséhez, majd az eszköz VID/PID hozzáadása a quirks táblához, hogy az Fwupd tudja, hogy mihez kell illeszteni egy adott eszközt, hogy a firmware plug-in használhassa.

kami911 képe

Megjelent a FWUPD 1.7.3

Megjelent a FWUPD 1.7.3, amely még több hardver támogatásával segíti a Linux operációs rendszert használó felhasználókat a firmware frissítésekhez.

Megjelent a Fwupd 1.7.3, amely különféle javításokat hoz, valamint a Nordic Semiconductor nRF Secure eszközeinek kezdeti támogatását. A Fwupd-be a múlt héten érkezett a nordic-hid plug-in-nel, amellyel USB-n vagy Bluetooth Low Energy-n keresztül csatlakoztatott eszközök frissítését lehet elvégezni. A jelenlegi plug-in az nRF Secure megváltoztathatatlan bootloaderrel kompatibilis Nordic firmware-képekkel működik.

kami911 képe

Megjelent a FWUPD 1.7.2

Megjelent a FWUPD 1.7.2, amely még több hardver támogatásával segíti a Linux operációs rendszert használó felhasználókat a firmware frissítésekhez.

A FWUPD és a Linux Vendor Firmware Service (LVFS) továbbra egyre több hardver támogatja a firmware frissítéseket Linuxon a rendszer/alaplap UEFI-től kezdve a lemezmeghajtókon át a különböző perifériákig. Az LVFS jelenleg havonta nagyjából kétmillió firmware letöltést szolgál ki.

Feliratkozás RSS - LVFS csatornájára