Megjelent a FWUPD 1.7.1

kami911 képe

Megjelent a FWUPD 1.7.1, amely még több hardver támogatásával segíti a Linux operációs rendszert használó felhasználókat a firmware frissítésekhez.

A FWUPD és a Linux Vendor Firmware Service (LVFS) továbbra egyre több hardver támogatja a firmware frissítéseket Linuxon a rendszer/alaplap UEFI-től kezdve a lemezmeghajtókon át a különböző perifériákig. Az LVFS jelenleg havonta több mint kétmillió firmware letöltést szolgál ki, míg a FWUPD 1.7.1 ma jelent meg, amely még több hardveren támogatja a firmware-frissítéseket.

A FWUPD 1.7.1 csak egy kisebb kiadás, de tartalmaz javításokat a felügyelet nélküli automatizált teszteléshez, a /var/lib/fwupd/remotes.d állományból történő távoli betöltés támogatását és más alapvető fejlesztéseket. Az FWUPD 1.7.1-ben számos hibajavítás is található, amelyek különböző bővítményeket érintenek.

Talán a legérdekesebb azonban a hardvertámogatás további bővítései, amelyek lehetővé teszik a firmware-frissítéseket Linux alatt. Az FWUPD 1.7.1 már támogatja a következőket is:

  • Dell Atomic dokkoló
  • HP Thunderbolt dokkoló G4
  • További PixArt eszközök
  • Steelseries Stratus
  • Wacom 3. generációs Intuos BT

Az új verzióval kapcsolatos további információk és letöltés a GitHub webhelyen.