Biztonsági hibajavítással itt a Firefox 118.0.1

kami911 képe

Letölthető, többek között magyar nyelven is, a Mozilla Firefox 118.0.1-es verziója a nyílt forráskódú, a személyes szférát leginkább védő, a főbb platformokon elérhető webböngészőnek. Ebben a verzióban a libvpx programkönyvtárban talált sebezhetőséget foltozták be a fejlesztők.

Napvilágot látott egy új, CVE-2023-5217 azonosítójú sérülékenység, amely egy rosszindulatú, a támadó által ellenőrzött VP8 médiafolyam speciális kezelése a tartalomfeldolgozásban puffer túlcsorduláshoz vezethet. Tudomásunk van arról, hogy ezt a problémát más termékekben is kihasználják.Tudomásunk van arról, hogy ezt a problémát más termékekkel szemben már aktívan ki is használják a támadok – így itt is a mielőbbi frissítés javasolt… Frissítsd a libvpx és a libwebp programkönyvtárat tartalmazó szoftvereidet is!

Ezek a frissítések a Mozilla oldaláról a következő termékeket érintik:

  • Firefox 118.0.1
  • Firefox ESR 115.3.1
  • Firefox Focus for Android 118.1
  • Firefox for Android 118.1

Letöltés

  • A legújabb Firefox továbbra is Windows (AMD 64 bites, ARM 64 bites és 32 bites), Linux (64 és 32 bites) és OS X (Intel és Apple Silicon) operációs rendszerekre tölthető le, szokás szerint magyar nyelven is. A most kiadott verzió fejlesztéseiről a kiadási megjegyzésekben lehet olvasni, a közzétett biztonsági hirdetményeket pedig itt lehet elolvasni. Linux Mint esetén a frissítés elérhető a Frissítéskézelő alkalmazásban, illetve más platformok esetén terjesztés által biztosított frissítési csatornákon keresztül. A Windows 11 felhasználók már telepíthetik a Microsoft Store-ból.