Új logója lesz Thunderbird levelezőkliensnek

kami911 képe

A Thunderbird projekt felkérte Jon Hicks-t, az eredeti Firefox és Thunderbird logók alkotóját, hogy álmodja újra az izgalmas jövő fényében Thunderbird logóját.

A Thunderbird, az ingyenes és nyílt forrású email-kliens, hosszú időn keresztül hű társa volt az internetezőknek. Azonban az utóbbi években számos változás történt az internetes kommunikáció terén, és a Thunderbird tervezői is úgy döntöttek, hogy az alkalmazás ikonját frissítik a dinamikusabb jövőt tükrözően. Nem titok, hogy hosszú évekig a Thunderbirdet stagnáló alkalmazásként tartották számon. Azonban mostanra a projekt ismét fellendült. Újra van céltudatosság és friss lendület a felhasználók, a közösség és a csapat részéről.

A régi logó tervezőjének, Jon Hicksnek hatalmas szerepe volt abban, hogy a Firefox és a Thunderbird eredeti logói ikonikussá váltak. Hicks tehetséges művész, aki képes volt olyan vizuális elemeket alkotni, amelyek könnyen azonosíthatóvá és emlékezetessé válnak. Mint a szoftver, a jelenlegi Thunderbird logója is apró, fokozatos fejlesztéseken esett át az elmúlt 20 év során. De most, hogy a szoftver modernebbé válik (miközben megtartja testreszabhatóságát), úgy vélik a fejlesztők, hogy megérdemel egy friss logót, ami méltóan képviseli ezt az újjászületést.

Azonban sosem szabad elfelejteni a gyökereket, ezért most is Jon Hickset kérték fel, az eredeti Firefox és Thunderbird logók alkotóját, hogy álmodja újra ikonikus tervezését a Thunderbird izgalmas jövője fényében. Az új logónak frissnek és időtállónak kell lennie, hogy illeszkedjen az új tervezési irányvonalakhoz és a modern technológiákhoz.

A tervező lelkesen vette az új kihívást és elkezdte az új logó megtervezését. Mivel az internetes kommunikáció területén nagy fejlődés zajlott az utóbbi években, Hicks szerette volna, ha az új logó tükrözi ezeket a változásokat. Az alkalmazás új képviselőjének modern, letisztult és professzionális megjelenést szeretett volna adni. Hicks hosszú időt töltött új tervezéssel. Számos koncepciót kipróbált, különböző színpalettákat és formákat vizsgált, hogy megtalálja a tökéletes egyensúlyt a régi és az új között. Fontos volt számára, hogy megtartsa a Thunderbird identitását, ugyanakkor frissítse és modernizálja azt.

Végül Hicks befejezte az új logó tervezését, és most izgatottan mutatja meg a világnak. Az új logó elegáns, letisztult és erőteljes megjelenéssel bír. Tisztán kifejezi a Thunderbird dinamikus jövőjét, és rávilágít az alkalmazás folyamatos fejlődésére. Az új logó több fontos jellemzőt ötvözött. Megőrizte a Thunderbird jellegzetes madársziluettjét, amely könnyen felismerhető és a felhasználók azonnal az alkalmazásra asszociálnak. A madár mostanra letisztultabbá és dinamikusabbá vált, ami a Thunderbird fejlődését és újítását tükrözi. Az új színpaletta is modernizáltabbá vált, vibráló árnyalatokkal és átmenetekkel, amelyek a frissességet és a lendületet sugallják.

Vessen pár pillantást az új logóikra Linux, Windows, macOS, Android és iOS rendszereken:

Hivatalosan hozzáadták az iOS verziót a Thunderbird jövőbeli fejlesztési tervéhez. További konkrét hírekre várhatóan 2023 végére lehet számítani.

Az új Thunderbird logó, kisebb változtatásokkal az egyes operációs rendszerekhez igazítva. Az alábbi képen látható az Android verzióhoz készült. Egy kör alakú alkalmazásikon, amely egy kék elemi madárra emlékeztet, ami egy fehér borítékot vesz körül és védelmez.

Végül arról, hogy hogyan fog kinézni a Thunderbird Androidra készült változata egy Android készüléken, mellette az örök barátunkkal, a Firefox böngészővel:

 

Mikor lehet azt látni a Thunderbird termékben az új logót?

A fejlesztők tervei szerint az új logót beépítik a Thunderbird 115-ös verzióba (melynek kódneve: „Supernova”) és a nyár folyamán jelenik majd meg. A következő hónapokban fokozatosan áttervezik weboldalunkat, valamint frissítjük a márkajelzéseket a különböző közösségi csatornákon és kommunikációs platformokon.

A változás kellemetlenséget is okozhat, de remélik, hogy ez pozitív, új külső a projekt előnyére válik. Arra ösztönznek mindenkit, hogy ugyanezt tegye meg, amit mi tettünk e folyamat során: éljen együtt egy ideig az új designnal. Lenyen lehetősége, hogy kibontakozzon, hatoljon be az elmébe, majd néhány nap elteltével osszák meg a véleményeiket.

Mindannyiunknak meghitt emléke van az régi Thunderbird logóról (amit szeretetteljesen „paróka a borítékon”-nak hívnak a fejlesztők), de a projektük nagy, pozitív változásokon megy keresztül, és a fejlesztők azt szeretnék, hogy ezt egy gyönyörű, újjászületett logóval és ikonnal világosan bemutathassák a világnak.

Így hát, itt van a Thunderbird fényes jövője! Az egész csapat nevében köszönjük, hogy velünk tartottak ezen az úton. Önök nélkül nem lennének itt, ahol most vannak.

A Thunderbird egy ingyenes és nyílt forráskódú e-mail, hírfolyam, chat és naptár kliens, amely könnyen beállítható és testre szabható. A Thunderbird egyik alapelve a nyílt szabványok használata és népszerűsítése - ez a fókusz a zárt, egymással kommunikálni nem képes platformok és szolgáltatások világának elutasítása. Azt szeretnék, ha felhasználóik szabadon kommunikálhatnának és szabadon választhatnának a kommunikáció módját illetően.

Hozzászólások

"Király"

Erre mondják azt, hogy ha az egyik kezemet a seg zsebembe dugom, (és bekötik a szemem) akkor is különbet csinálok.
Ha ezeket én "terveztem" volna, szégyellném megmutatni akár csak itt a Fórumon is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

levelező kliens

#1 Magam semmilyet sem tudnék tervezni, nemhogy ilyet. Mivel cím és híré, így kint van a főoldalon, ebből adódóan az én szemem a levelező kliensen akadt meg, persze gondoltam, hogy nem egy ügyfélről szól a cikk, aki üzenget, hanem egy levelezőkliensről. Ha nekem lenne ennyi tudásom, időm, energiám ilyen sok cikket megírni, én biztos ennél jóval több hibát vétenék, amit jelzek, azt csak azért teszem, mert tudom, az ember maga még többszöri átolvasás után is könnyen átsiklik a sajátja felett, valahogy a másét egy külső szemlélő könnyebben veszi észre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

"Király"

#1.1 Nem egészen értem, amit írsz. Ha ez szemrehányás akar lenni felém, akkor pontosítok.
Én nem a hírre, vagy a cikk írójáról mondtam véleményt! Én a logóról beszélek.
Ilyet bármelyik grafikus tudna tervezni. És biztos vagyok benne, hogy ha felkértek volna 10 másikat, és anonim küldték volna be a pályázatokat, akkor ez az utolsó helyen végzett volna., de legalábbis nem ez nyert volna.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

"Király"

#1.1.1 Jaj, dehogy szemrehányás feléd, csak én a vizuális dolgokban nagyon gyenge vagyok, így az ilyesmit nem tudom megítélni. Ennél még az elírások egy részét is könnyebben észreveszem. Ennyi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

"Király"

#1.1.1.1 Oké, csak azt hittem, hogy úgy értetted, hogy a cikkírót, vagy a fordítót gúnyoltam ki.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

levelező kliens

#1.1 Szia! Köszi! Javítva.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Thunderbird

A Thunderbirdöt én már töröltem, mert képtelen voltam a DIGI levelezőrendszerébe belépni - helyette a DIGI Webmailt használom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

DIGI Webmail

#2 Lehet, hogy előbb-utóbb a DIGI-t be fogják olvasztani a Vodafone-ba, de én amúgy se tartom szerencsésnek a szolgáltatófüggő levelező használatát, ha bármilyen okból szolgáltatót váltasz, elveszted az e-mail címedet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

DIGI Webmail

#2.1 Ősidők óta ez a fő email-címem (DIGI-s), nem tartom valószínűnek, hogy a Vodafone megváltoztatná, hiszen akkor sokezer emberrel szúrna ki. Csak annyi a változás, hogy nem használok külön email-kezelő programot, hanem minden levelezés most már böngészőben történik. A DIGI-s címemen kívül van még gmail-es és yahoo-s levélcímem is, bár ez utóbbit ritkábban használom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Thunderbird Hol a hiba?

#2

#2 A Thunderbird arra való, hogy ne kelljen a különböző e-mailszolgáltatók eléréséhez weben keresztül csatlakozni.
Én nem folytatok kiterjesztett levelezést, de a Thunderbird nálam kezel (3) Gmail-, (2) Euromail-, (1) Freemail-, (1) T-online, és (1) Yandex-fiókot.
Ez 5 szolgáltató, és mind az 5 elérhető webes felületen is.
A TB nagy előnye, hogy automatikus lekérdezi, hogy van-e új levél valamelyik fiókban.
Ha ezt nekem kellene félóránként megnézni 8 fiókban, hát nem lennék boldog.

És ha döntenem kellene a TB és a DIGI között, én biztosan hanyagolnám a DIGIT, ha tényleg nem lehet beállítani.
Nem mélyedtem el a DIGI levelezés rejtelmeiben, de a keresésre ez az első találat: https://digi.hu/dokumentumtar/internet_dokumentumok/17 ami a Levelező kliensek beállításai - Thunderbird címet viseli.
De ha az nem segít, még ott van a telefonos segítségnyújtás kérése, vagy panasz bejelentése.

Szerintem neked is van több címed. Úgy tippelem, hogy Yandex biztosan van, és a mobiltelefon miatt talán Gmail is.

Tudom, semmi közöm ahhoz, hogy hogy intézed a levelezésedet, és csak azért ragadtam tollat, mert szerintem rossz döntést hoztál.

Volt idő, amikor én sem tudtam megfelelően használni a TB, mert nem sikerült megfelelően beállítani a Gmailt a TB és a mobiltelefon között.

De nem a TB hibáztattam, hanem magamat, és igazam volt.

Meg ne haragudj, de az, hogy "A Thunderbirdöt én már töröltem, mert képtelen voltam.." olyan hatást kelt, mintha a TB-t hibáztatnád. Különben miért írtad volna?

Amúgy egyetértek azzal, hogy ne használjunk olyan e-mailszolgáltatást, amihez mondjuk TV-előfizetés tartozik.
Nekem már volt Telenoros, és UPC-s emailcímem is, de már nincs. És már DIGI sincs.
Igaz biztosan átvette a Vodafone, de néhány hónapja arról szóltak a hírek, hogy a Vodafone is hazaköltözik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Thunderbird

#2 pedig nem nehéz beállni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Thunderbird

#2.3 Régebben sikerült az adatok beállítása után (felhasználó, jelszó, protokoll) elfogadtatni a Thunderbirddel a DIGI-s levélcímemet, de már egy ideje nem hajlandó belépni. Lehet, hogy a DIGI is ludas ebben.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve