Itt az Ubuntu 22.04 LTS első frissítése és megnyílt a lehetőség a 20.04-ről való frissítésre is

kami911 képe

A Canonical közzétette az Ubuntu 22.04.1 LTS ISO-lemezképeket - az összes hivatalos változathoz.  Az Ubuntu 22.04 LTS (Jammy Jellyfish) a legújabb és hosszú távon támogatott operációs rendszer sorozatának első kisebb frissítőkiadása.

Az Ubuntu 22.04.1 LTS a 2022 áprilisában megjelent operációt rendszer frissítését szolgálja azok számára, akik a hosszú távon támogatott Ubuntu 22.04 LTS (Jammy Jellyfish) operációs rendszert új számítógépekre szeretnék telepíteni anélkül, hogy a megjelenés óta kiadott több száz frissítést kellene a telepítés után letölteniük a szoftvertárolókból.

A frissített csomagok mellett az Ubuntu 22.04.1 LTS kiadás legnagyobb újdonsága, hogy az Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa) operációs rendszersorozat felhasználói végre automatikusan vagy ütemezett frissítés keretében frissíthetik telepítéseiket az Ubuntu 22.04.1 LTS (Jammy Jellyfish) verzióra.

Hogyan frissítheti az Ubuntu 20.04 LTS-t Ubuntu 22.04 LTS-re?

Mielőtt megpróbálná frissíteni az Ubuntu 20.04 LTS telepítését, győződjön meg róla, hogy az összes elérhető frissítés telepítve van, és hogy van egy friss biztonsági mentése a legfontosabb fájljairól - arra az esetre, ha valami rossz történne a frissítési folyamat során.

Ha még nem kapott értesítést arról, hogy az Ubuntu 22.04 LTS elérhető a frissítéshez, nyissa meg a Software Updater segédprogramot, és az már jelezni fogja, hogy az Ubuntu 22.04 LTS „Jammy Jellyfish” már elérhető, így csak kattintson a „Frissítés” gombra.

Ezek után kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az Ubuntu 20.04 alapú rendszerének verziófrissítéséhez.

További újdonságok és letöltések

A Canonical az Ubuntu 22.04 LTS kiadása óta számos frissítést hajtott végre a Firefox Snap csomagján is, hogy csökkentse az indítási időt, valamint hozzáadta a legújabb NVIDIA grafikus illesztőprogramokat és az Ubuntu által támogatott kulcsfontosságú játékalkalmazásokat, például a korai hozzáférésű Steam Snap csomagot is.

Minden hivatalos változat frissült a 22.04.1-es verziószámra, és új ISO-képek is letölthetők. Ezek közé tartozik az Ubuntu, Kubuntu, a Xubuntu, a Lubuntu, az Ubuntu Studio, az Ubuntu Budgie, az Ubuntu MATE, valamint az Ubuntu Kylin. Az Ubuntu-n kívül a kiadások mindegyike három évig támogatott, az Ubuntu-hoz biztosított öt évvel szemben.

Ezek naprakész élő rendszerek és telepítési lemezképek, amelyek csak az Ubuntu 22.04 LTS új telepítéseihez szánták a fejlesztők. A meglévő Ubuntu 22.04 LTS (Jammy Jellyfish) felhasználóknak a meglévő telepítéseiket kell folyamatosan naprakészen tartaniuk, a Frissítéskezelő segítségével.

Az Ubuntu 22.04 LTS (Jammy Jellyfish) operációs rendszer sorozatának második kisebb frissítőkiadása, az Ubuntu 22.04.2 LTS, a tervek szerint 2023. február 9-én jelenik meg, és még izgalmasabb lesz, mivel tartalmazni fogja a frissített kernelt és grafikus stackeket a hamarosan megjelenő Ubuntu 22.10 (Kinetic Kudu) kiadásból.

(forrás)