Letöltéskezelővel és külső játékok támogatásával újít a Heroic Games Launcher

kami911 képe

A Heroic Games Launcher 2.5.0 már megjelent, és néhány nagy új funkciót hoz magával, amelyek segítik az Epic Games és a GOG játékainak kezelését.

A fejlesztők írták:

Örömmel jelentjük be az új stabil kiadásunkat, a 2.5.0 "Yamato"-t. Ez valószínűleg a legnagyobb Heroic kiadás hosszú idő óta, és olyan funkciókat hoz, amelyekről azt mondhatjuk, hogy "bezárják a kört". Ez több mint 3 hónapnyi munka volt, és olyan funkciókkal tudtunk foglalkozni, amelyeket már régóta, valószínűleg az első kiadásaink óta szerettünk volna hozzáadni.

Letöltéskezelő

Ez biztosan egy régóta várt funkció volt, és teljesen megváltoztatja, hogyan fogja használni a Heroic-ot mostantól. Világos lesz, hogy azt fogják mondani: „letöltéskezelő előtt” és „letöltéskezelő után”. Elég kézenfekvőnek hangzik, hogy van valami ilyesmi, de messze nem egyszerű megvalósítani, és valószínűleg még mindig van néhány hiba, és persze idővel ki fog tökéletessé fog érlelődni.

Röviden, mostantól annyi játékot adhat hozzá egy sorba, amennyit le akar tölteni vagy frissíteni kíván, és a Heroic gondoskodik róla, hogy végigmenjen a listán, miután befejezte az aktuálisat.

Van még néhány dolog, amit javítani kell, mint például, hogy képes legyen megváltoztatni a sorba állítási sorrendet és ellenőrizni a lemezen maradó helyet, mielőtt hozzáadna egy elemet a sorba. De ez hamarosan meg fog valósulni.

Bármilyen natív vagy nem natív alkalmazás, vagy játék betöltése

Egy másik nagy funkció, amit ebben a kiadásban érkezik, az a képesség, hogy bármilyen játékot vagy alkalmazást hozzáadhat a számítógépről, olyat is ami nincs a GOG vagy Epic games fiókban. Röviden, mostantól használhatja a Heroic-ot fiók nélkül is.
Linuxon és macOS-en egyaránt hozzáadhat natív alkalmazásokat vagy bináris fájlokat, mint például Scripts, AppImages, stb. És persze hozzáadhat windows-os alkalmazásokat és játékokat, és használhatja őket Wine, Proton vagy Crossover segítségével.

Elég egyszerű a használata, mint minden másnak a Heroic-ban. Csak kattintson a könyvtárban az ADD GAME gombra és tölte ki az űrlapot. A cím megírása után a Heroic automatikusan kap egy képet a SteamGridDB-ből, akár a telepítőt is lefuttathatod először és utána kiválaszthatod a futtathatót.

„Mennyi idő lesz végigvinni” adatok hozzáadása a játékoldalon

Mostantól a Játék oldalán látható, hogy mennyi idő alatt lehet a játékot végigjátszani. Ez akkor hasznos, ha kevés időd van és tudni akarod, hogy mennyi erőfeszítést kellene beletenni.

Egyéni témák

Mostantól Bárki készíthet új témát, és megoszthatja másokkal a Theme Repo szolgáltatással. Elég egyszerű létrehozni egy újat, ha rendelkezik alapvető CSS ismeretekkel. A wikiben található utasításokat is követheti.

A játék automatikus Steam-hez való hozzáadásának beállítása (elég hasznos a SteamDeck-en)

Jelzés, hogy egy játék elérhető-e vagy sem, illetve a nem támogatott játékok listájának megjelnítése

A Heroic mostantól képes felismerni, hogy a játék mappája elérhető-e vagy sem, és ezt az információt megmutatja a felhasználónak. Ez nagyon hasznos, amikor külső meghajtóra vagy SD kártyára telepít játékokat, majd eltávolítja az adott meghajtót. Akkor is, ha kézzel törölte a játék mappát, és utána nem tudja eltávolítani a játékot. Tehát ha egy nem elérhető játékon a PLAY gombra kattintasz, megkérdezi, hogy el akarja-e távolítani a telepített játékok listájáról.

A Heroic azt is megmutatja, ha egy játék nem támogatott, alapvetően olyan játékok, amelyekhez külső szállítótól való játékindító (launcher) szükséges, mint például az Origin. Mivel ezeket a játékokat nem az Epic-ből töltik le, néhányan értetlenül álltak, hogy miért nem jelennek meg a könyvtárukban. Nos, ez tisztázza a dolgokat.

Az eszközök a játékoldalon egy almenübe kerültek

A beállítások átszervezése

Az összes beállítást átszervezték, így könnyebb megtalálni őket, és az is egyértelmű, hogy mit változtat a beállítás, ha globális beállítást vagy játékbeállításokat.

További újdonságok

  • Általánosságban javult a teljesítmény a felhasználói felületen, így egyes oldalak most már késedelem nélkül töltődnek be, mint például a játékoldal és a telepítési ablak.
  • Jobb online-offline rendszer, így a Heroic jobban tudja kezelni, ha nincs hálózat.
  • A GamePad navigáció át lett alakítva, így most már a Library Cards nem mutat semmilyen gombot, és a parancsok is megváltoztak, hogy pontosan úgy működjenek, mint a SteamOS-ben a már ismerős környezet érdekében.
  • A változásnapló mostantól megjelenik a Heroic frissítése után (vagy az oldalsávban a Heroic verziójára kattintva), így az új kiadás összes új funkciójáról értesülni fog.
  • A bejelentkezési képernyő át lett tervezve a modernebb megjelenés érdekében.
  • Két új témát adtak hozzá: Nord Light és Nord Dark.
  • Mostantól lehetőség van a telepítés kikényszerítésére akkor is, ha a Heroic azt érzékeli, hogy nincs több hely az eszközön.
  • A Heroic figyelmeztetést jelenít meg abban az esetben, ha nem nincsen bejelentkezve egy áruházba, és megpróbálja elérni azt az oldalsávból.
  • A Legendary és az Electron frissült a legújabb verziókra.

Igazán fantasztikus látni, hogy milyen gyorsan fejlődik a Heroic, hogy egy igazán minőségi módja legyen a játékok kezelésének, különösen az Epic számára, akik egyáltalán nem támogatják a Linux-on a játékokkal vagy az alkalmazás boltjukkal.

Nagy kedvenc ez az játékindító, mert annyira egyszerű és nagyszerűen elvégzi a munkát Linuxon és Steam Deck-en is.

Letöltés

Linux

  • Flatpak a Flathub-ról
  • Külső DEB csomagtárolóból (Debian, Linux Mint Debian Edition):
    • bash <(wget -O- https://raw.githubusercontent.com/Heroic-Games-Launcher/HeroicGamesLauncher/main/madrepo.sh)
  • Külső PPA csomagtárolóból (Ubuntu, Linux Mint, Debian, Linux Mint Debian Edition):
    • sudo add-apt-repository -y ppa:apt-fast/stable
      sudo apt install -y apt-fast
      apt-fast install -y heroic
  • AUR tárolóból (Arch, Manjaro):

Windows

WinGet használatával:

winget install HeroicGamesLauncher.HeroicGamesLauncher

MacOS

Brew használatával:

brew install --cask heroic

Hozzászólások

kimarite képe

apt-fast PPA -> (Ubuntu, Linux Mint.

Talán, itt a Debian-alapú rendszereket ki kéne venni, mert :)

Hiba:3 http://ppa.launchpad.net/apt-fast/stable/ubuntu lunar InRelease    
  Az alábbi aláírások nem ellenőrizhetők, mert a nyilvános kulcs nem érhető el: NO_PUBKEY 1EE2FF37CA8DA16B
Találat:19 https://liquorix.net/debian bullseye InRelease
Csomaglisták olvasása... Kész
W: GPG hiba: http://ppa.launchpad.net/apt-fast/stable/ubuntu lunar InRelease: Az alábbi aláírások nem ellenőrizhetők, mert a nyilvános kulcs nem érhető el: NO_PUBKEY 1EE2FF37CA8DA16B
E: A(z) „http://ppa.launchpad.net/apt-fast/stable/ubuntu lunar InRelease” tároló nincs aláírva.
N: Az ilyen tárolóból való frissítés nem végezhető el biztonságosan, így alapesetben ki van kapcsolva.
N: Lásd az apt-secure(8) kézikönyvoldalt a tárolólétrehozással és felhasználói beállításokkal kapcsolatos részletekért.
apt-cache policy apt-fast
N: Ez a csomag nem található: apt-fast
sudo apt install apt-fast -s
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
Állapotinformációk olvasása... Kész
E: Ez a csomag nem található: apt-fast

És új második sorként elfér a leírásban ;) a

sudo apt-get update

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

apt-fast PPA -&gt; (Ubuntu, Linux Mint.

#2 Bocsi, elfelejtettem írni, hogy windows :) Játszani az alól szoktam

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Don't need no phone at all

#2.1 Azaz, „nemsokára” már telefon sem kell..., mindent intéz a Linux, mint egy rádióhullám a levegőben, csak elindítasz egy bizsergést, és már meg is valósul. :) ;)
https://www.youtube.com/watch?v=FFjReNpCInA

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve