markdown

Zettlr a 21századi szövegszerkesztő

Zettlr programot mutatom be, ami egy nagyon jó és hasznos szövegszerkesztő program. Egy hosszabb írás lesz, mint a megszokott, mert előbb kitérek az irodai programcsomagok használhatatlanságára, majd csak azután a Zettlr előnyeire.
Ez a bejegyzés csak akkor lesz hasznos, valóban végiggondoljuk a leírtakat és akarunk és tudunk is változtatni a bevett szokásainkon.

simonszoft képe

Az én [kedvenc] mark down szerkesztőm!

Az én kedvenc markdown szerkesztőm: ZETTRL
ZETTRL

A munkám során sokszor készítek dokumentációt, információs fájlokat. Azt pedig mindenki tudja, hogy egy jó dokumentáció megírásával a későbbiekben sok időt és energiát spórolhatunk. De ehhez el kell készülnie a dokumentációnak, még hozzá olyan módon, hogy könnyen felhasználható legyen platform függetlenül, akár konzolból egy fapados szövegszerkesztővel megnyitva (vagy csak a fájl tartalmát kiíratva).

Erre a legjobb megoldás a markdown jelölőnyelv.

kami911 képe

Megjelent a Mumble 1.4, a nyílt forráskódú hangcsevegő alkalmazás

Megérkezett a Mumble 1.4. Már több mint két éve, hogy megjelent a Mumble 1.3 a nyílt forráskódú VoIP/hangcsevegő programhoz, amely népszerű a játékosok és a nyílt forráskódú rajongók körében. Az új verzió ennek a verziónak stabil frissítése. A Mumble 1.4 elérte a stabil állapotot, és egy új bővítmény keretrendszert hoz, amellyel bővíthető ez a kiváló minőségű hangcsevegő szoftver. Ez az új keretrendszer a Mumble által kínált funkciók bővítésére használható, és számos általános célú felhasználási esetre használható. A Mumble 1.4 emellett a következő újdonságot kínálja:

Feliratkozás RSS - markdown csatornájára