irodai programcsomag

kami911 képe

Helyreállítási funkciókkal, új verziószám rendszerrel és rengeteg újdonsággal itt a LibreOffice 24.2

A LibreOffice 24.2-es új verziója számos izgalmas új funkciót és fejlesztést tartalmaz. A telepített irodai programcsomag frissességét követni még egyszerűbb lesz, mert a projekt új verziószámozási eljárást vezetett be, ami az Ubuntuhoz hasonló év.hónap formátumban adja meg a verziószámot. Így mindig lehet tudni, hogy a félévente megjelenő- programcsomag telepített verziója mennyire friss. A mostani verzió a 2024 februárjában megjelent új verziót jelöli a 24.2-es verziószámmal. A termék több mint 5000 kódbeküldéssel lett jobb, mint az előző, 7.6-os verzió. Ez a következő nagy lépés a nyílt forráskódú irodai programcsomag számára, amely megannyi érdekes újdonsággal érkezik, többek között a Writer programban „Jogi” sorszámozás, jobb több oldalon átívelő lebegő táblázatkezelés; a Calc táblázatkezelőben az új tudományos számformátum támogatása és új keresési mező az oldalsávon a függvények számára; míg az Impress és Draw alkalmazásokban új a kis nagybetűk (Small Caps) bevezetése és a sablonok javítása. Emellett kiemelendő a dokumentumok helyreállítási információjának automatikus létrehozása új telepítésnél (a meglévő telepítésnél ez kézzel kell beállítani) és a képernyőolvasók jobb támogatása is.

kami911 képe

Megérintenek az új funkciók, a hatásosabb nagyítás és a stílusosabb oldalak

A LibreOffice 7.6 végleges verziója már megjelent. Ez a következő nagy lépés a nyílt forráskódú irodai programcsomag számára, amely megannyi érdekes újdonsággal érkezik, többek között a Writer programban új Oldalszám Varázsló segíti az oldalszámak könnyebb beillesztését, a Calc táblázatkezelőben új számformátumokat támogatnak és felhasználói szabályok megtartása más dokumentumba másoláskor, míg az Impresszum és Rajzoló alkalmazásokban új navigációs panel és gazdagabb PDFium import, illetve export lehetőségek várnak. A LibreOffice 7.6 Közösségi verzió főbb újításai között szerepel az érintőtáblákon használható nagyítási gesztusok támogatása, dokumentumtémák és témadefiníciók importálásának és exportálásának lehetősége, valamint a betűtípuskezelés jelentős fejlesztése, különösen a jobbról balra írott, CJK és más ázsiai írásrendek esetében.

kami911 képe

Megjelent a LibreOffice 7.3.1 Community verziója

Elérhető a LibreOffice 7.3.1 Community, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új hibajavító verziója. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

LibreOffice 7.3.1 kiadási megjegyzések

Ez a verzió 100 hibajavítást és dokumentumkompatibilitási fejlesztést tartalmaz,

A LibreOffice 7.3.1 Community a nyílt forráskódú irodai programcsomagok funkciói tekintetében a legmodernebb. Azon felhasználók számára, akiknek a fő céljuk a személyes termelékenység, és ezért az új funkciók helyett inkább egy olyan kiadást részesítenek előnyben, amely több tesztelésen és hibajavításon esett át, a The Document Foundation a LibreOffice 7.2.x verziót javasolja. Azt a LibreOffice 7.2 családot, amely hónapok során visszaportolt javítást tartalmaz. Az aktuális verzió a LibreOffice 7.2.5. A LibreOffice 7.1.x-es verzió támogatása, 2021. november 30-án lejárt.

Újdonságok

kami911 képe

Megjelent az első frissítés a LibreOffice 24.2 verzióhoz

Új verzió érkezett a LibreOffice irodai szoftvercsomagból: a 24.2.1-es változat egy hónappal a legújabb, a LibreOffice 24.2-es kiadása után látott napvilágot. Az új verzió jelentős változásokat hozott magával, mint például az új, naptáron alapuló verziószám-rendszer bevezetése, új biztonsági és hozzáférhetőségi funkciók, valamint az MS Office-szal való jobb együttműködés lehetősége.

kami911 képe

Ez a hét LibreOffice 7.6.5-ös verzió hozott

Elérhető a LibreOffice 7.6.5 Community verziója, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag hibajavító verziója. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

kami911 képe

Androidos LibreOffice Viewer alkalmazást hozott a 7.6.3-as verzió

Elérhető a LibreOffice 7.6.3 Community verziója, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új kritikus hibát is javító hibajavító verziója. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

kami911 képe

Sorban az utolsó: megjelent a LibreOffice 7.5.8 Community verziója

Elérhető a LibreOffice 7.5.8 Community, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új hibajavító verziója, amely egyben az utolsó tervezett verzió a 7.5.x sorozatban. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

kami911 képe

Fontos biztonsági frissítéssel megjelent a LibreOffice 7.6.2 és 7.5.7 verziója

Elérhető a LibreOffice 7.6.2 és 7.5.7 Community verziója, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új kritikus hibát is javító hibajavító verziója.

kami911 képe

Megjelent a LibreOffice 7.6.1 Community verziója

Elérhető a LibreOffice 7.6.1 Community, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új hibajavító verziója. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

kami911 képe

Megjelent a LibreOffice 7.5.6 Community verziója

Elérhető a LibreOffice 7.5.6 Community, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új hibajavító verziója. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

kami911 képe

Megjelent a LibreOffice 7.5.5 Community verziója

Elérhető a LibreOffice 7.5.5 Community, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új hibajavító verziója. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

kami911 képe

Megjelent a LibreOffice 7.5.3 Community verziója

Elérhető a LibreOffice 7.5.3 Community, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új hibajavító verziója. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

kami911 képe

LibreOffice: Alkalmazásboltok és Chromebook-ok

A LibreOffice letölthető közvetlenül is a projekt honlapjáról, de elérhető kényelmesen is a Microsoft Store, Apple Store és Play Store alkalmazásboltokból is.

Alkalmazásboltok

A LibreOffice-t közvetlenül a projekt weboldaláról ingyenesen letöltheti Windows, macOS és Linux operációs rendszerekre, és saját maga telepítheti. Ha azonban a Microsoft Store-on vagy a Mac App Store-on keresztül szeretné beszerezni, itt megteheti a következő webhelyeken:

kami911 képe

Megjelent a LibreOffice 7.3.7 Community verziója

Elérhető a LibreOffice 7.3.7 Community, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új hibajavító verziója. Ez az utolsó frissítése a 7.3-as ágnak, így érdemes frissíteni a 7.4-es ágra, amely jelenleg a 7.4.2-es verziót jelenti. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

kami911 képe

Megjelent a LibreOffice 7.3.6 Community verziója

Elérhető a LibreOffice 7.3.6 Community, az önkéntesek által támogatott nyílt forrású irodai programcsomag új hibajavító verziója. A LibreOffice Technology platformra épülő csomag asztali, mobil és felhőalapú környezetekben biztosít számos interoperabilitási fejlesztést a Microsoft zárt fájlformátumaihoz.

Újdonságok

Ez a verzió több mint 50 hibajavítást és dokumentumkompatibilitási fejlesztést tartalmaz,

A LibreOffice 7.3.6 a nyílt forráskódú irodai programcsomagok stabilabb változata. Azon felhasználók számára, akiknek a fő céljuk a személyes termelékenység, és ezért az új funkciók helyett inkább egy olyan kiadást részesítenek előnyben, amely több tesztelésen és hibajavításon esett át, a The Document Foundation a LibreOffice 7.3.x verziót javasolja. A LibreOffice 7.2.x-es verzió támogatása, 2022. június 12-én lejárt. A LibreOffice 7.1.x-es verzió támogatása, 2021. november 30-án lejárt. A legújabb fejlesztéseket a LibreOffice 7.4 verziója tartalmazza.

A LibreOffice 7.3 család az irodai programcsomagok piaci szegmensében a legmagasabb szintű kompatibilitást kínálja, kezdve az OpenDocument Format (ODF) natív támogatásával - amely a biztonság és a robusztusság terén megelőzi a tulajdonosi szoftverek saját formátumaikat - egészen a DOCX, XLSX és PPTX fájlok kiváló támogatásáig.

A Microsoft-fájlok még mindig az ISO által 2008-ban elvetett, mesterségesen bonyolult, szabadalmaztatott formátumon alapulnak, és nem az ISO által jóváhagyott szabványon. Az ISO szabványos formátum tiszteletben tartásának ez a hiánya problémákat okozhat a LibreOffice számára, és hatalmas akadályt jelent az átjárhatóság szempontjából.

Ti a LibreOffice-t használjátok, vagy egyéb alternatíva hívei vagytok?

Oldalak

Feliratkozás RSS - irodai programcsomag csatornájára